DECLARAȚII. Nelu Tătaru: Amânarea măsurilor de relaxare de la 1 iulie trebuie să fie un semnal pentru toată lumea | Sunt dezamăgit de o parte din populație

DECLARAȚII. Nelu Tătaru: Amânarea măsurilor de relaxare de la 1 iulie trebuie să fie un semnal pentru toată lumea | Sunt dezamăgit de o parte din populație
Publicat: 07/07/2020, 07:57
Actualizat: 06/04/2021, 19:47

Ministrul Sănătății atrage atenția asupra faptului că România nu a ieșit din momentul medical și nici nu s-a început repararea economiei, așa că politicul mai poate aștepta. Amânarea măsurilor de relaxare de la 1 iulie trebuie să fie un semnal pentru toată lumea, spune ministrul.

Întrebat dacă a avut cineva interesul „să strice” situația epidemiologică a României Nelu Tătaru a spus: „Vreau să cred că nu, dar în tot ce am putut vedea în ultima perioadă, o parte a eșichierului politic s-a grăbit un pic în a sărbători un anumit moment și a crede că am trecut într-o pantă bună. Nu. Repet în continuare: încă n-am ieșit din momentul medical. L-am agravat în această perioadă. Încă n-am început să reparăm acel moment economic, după aceste șase luni. Este și timp pentru politică. Dar în acest moment suntem pe punctul de a gestiona fără pârghii o a doua cocoașă, un al doilea vârf al acestei prime etape a pandemiei. (…) Cred că este momentul ca fiecare dintre noi, dincolo de culoare politică, să ne revenim și să gestionăm acest moment. Știu că avem un an cu două tururi de alegeri.Știu că avem un an în care se decide soarta pe patru ani. Dar cred că avem de decis o soartă a populației pe următorii zeci de ani în acest moment”, a spus ministrul sănătății, luni seara, la Digi24.

Tătaru: Poate urma un val doi, în condițiile în care gestionăm în partea a doua a primului val o creștere cu o componentă a relaxării populației

„Poate urma un val doi, în condițiile în care gestionăm în partea a doua a primului val o creștere cu o componentă a relaxării populației, nu a relaxării activităților economice de care aveam nevoie. Începând cu 15 mai, am început măsurile de relaxare, într-un context în care puteam gestiona, am început cu cele mai ușoare, invers cum le introdusesem, știind că le putem controla, am avut 1 Mai, Rusalii, sărbători pascale, weekenduri prelungite – am știut să le gestionăm, știam că vor fi și anumite excese (…) Haideți să ne așezăm această bucurie și să ne pregătim pentru următoarele luni, când într-adevăr vom putea vedea că avem un număr scăzut de cazuri și vom putea gestiona o campanie de pregătire a spitalelor, în eventualitatea unui val doi”, a îndemnat ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru: Ne-am pregătit și gestionăm în continuare o situație

Întrebat dacă are vreun regret, Nelu Tătaru a explicat că este mai degrabă vorba de un sentiment de dezamăgire față de comportamentul populației.

„Nu neapărat părere de rău, o dezamăgire poate: o parte a populaţiei pe care nu o vedeam aşa vitează ca acum. Ţinem toată lumea minte acea linişte de pe străzile noastre din martie, aprilie. Acel moment și acea liniște, acea colaborare, acea răbdare, a făcut ca noi, până acum trei-patru săptămâni, să ajungem la un indice de transmitere de 0,6-0,7, să ajungem la o liniște și la niște măsuri de relaxare. Amânarea măsurilor de relaxare de la 1 iulie trebuie să fie un semnal pentru toată lumea. Noi l-am dat. În același timp, ne-am pregătit și gestionăm în continuare o situație. Dar mă repet: dacă nu se gândesc la noi, la corp medical, la tot ce înseamnă guvern care facem niște eforturi și gândim doar la o erodare politică, atunci vom ajunge să vedem că sănătatea acestui popor este pusă într-adevăr în pericol”, a avertizat ministrul sănătății la Digi24.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Scandal în familia lui Mădălin Păduran, după înmormântare. Narcisa, iubita tânărului, acuzată că a deschis...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Vești TRISTE despre Kate Middleton! Starea de sănătate a Prințesei de Wales nu este deloc...
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb...
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a...
Reacția lui Teo Trandafir când a auzit mărturiile surorii Mirelei Biftoi, femeia al cărei cadavru...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
Devine OBLIGATORIU în România. Klaus Iohannis a promulgat legea astăzi, 16 Aprilie
Răzbunarea lui Traian Băsescu. Nu uită și nu iartă
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
NASA bate în retragere! Aducerea mostrelor de pe Marte costă prea mult