FOTO EXCLUSIV. Mii de români s-au distrat în weekend în Vama Veche fără să respecte distanțarea socială

Redactor:
Radu Pace

Mii de români au mers în weekend-ul trecut în Vama Veche pentru a sta la plajă sau pentru a petrece până dimineața în cluburile pline ochi. Cu toate că rata de îmbolnăviri cu noul coronavirus a crescut alarmant în ultimele săptămâni, ajungându-se la un total de aproape 30.000 de îmbolnăviri și peste 1700 de morți, acest lucru nu pare să îi sperie pe cei care au ales să își petreacă vacanța pe litoral.

Măștile sau distanțarea socială, aproape inexistente

În fiecare weekend, de la un capăt la altul, aproape 24 din 24, în Vama Veche, aleea principala dar și majoritatea cluburilor sunt pline de românii veniți din toate colțurile țării pentru câteva zile de detașare. O parte importantă este reprezentată de tinerii care vin de mai multe ori pe vară din București pentru a se bucura de mare și de zecile de locații unde se pot distra.

În Vamă procentul celor care poartă măști sau respectă distanțarea socială poate fi numărat pe degetele de la o mână. După ora 22, aleea principală, plajele, majoritatea cluburilor dar și zona din fața acestora, se aglomerează. În acest fel, nici dacă și-ar dori, oamenii nu ar mai putea respecta distanțarea socială.

Personalul localurilor poartă mască doar de formă sau deloc

Similar turiștilor care frecventează stațiunea, nici personalul de la terase, baruri sau cluburi nu poartă mască de protecție. Chelnerii sau ospătarii care poartă masca de protecție nu doar de formă sunt și ei extrem de puțini.

Barman care poartă masca de protecție doar de formă

În Vama Veche aproape nimeni nu poartă mască și nu respectă normele impuse de autorități. Chestionat pe această temă, unul dintre chelneri spune că „astea-s prostii”.

Cei care se protejează

Totuși, există și câteva persoane care poartă mască și care respectă distanțarea socială cu orice preț, mergând la marginea plajelor sau distanțându-se pe cât de mult posibil de mulțimi. Cu toate acestea, distanțarea socială este o loterie, practic, singura șansă de a o respecta ca la carte fiind să mergi la marginea plajelor sau să eviți aleile principale din stațiune.

Inchide