GÂNDUL LIVE. Emilian Isăilă, jurnalist. Demisia lui Victor Costache creează un sentiment de insecuritate. Care este imaginea lui Nelu Tătaru

Redactor:
Madalina Prundea

Jurnalistul Emilian Isăilă crede că demisia lui Victor Costache de la conducerea Ministerului Sănătății poate fi percepută drept o vulnerabilitate la nivelul Executivului, însă din partea autorităților se vede o dorință de a face bine.

„Cred că demisia are o mare legătură cu declarația, să-i zic, hazardată, iresponsabilă, făcută ieri legată de testatarea tuturor bucureștenilor. Ce m-a la declarație: mi s-a părut că este cu totul și cu totul rupt de realitate. Adică să spui o asemenea enormitate, în condițiile în care toată lumea vorbește de testare și tu să spui că testezi tot Buureștiul, mi s-a părut o declarație care frizează realitatea… orice om. Și îți dai seama că acel om, care este ministrul Sănătății, e pus să coordoneze întreaga strategie privind protecția populației în fața pandemiei pur și simplu e rupt de realitate. De fapt asta m-a șocat în acea declarație”, a spus Emilian Isăilă.

El a dat exemplu Coreea de Sud, care e cea mai avansată țară în testare, face 20-25.000 de teste zilnic în toată Coreea de Sud. Astfel, în București ar fi luat cel puțin 4 luni, la acest nivel. Îți dai seama ce aiurea a sunat acea declarație pentru opina publică.

„O astfel de demisie creează un sentiment de insecuritate, îți dai seama că apare un anumit tip de fragilitate la nivelul Executivului, în mijlocul epidemiei, ministrul Sănătății pleacă. Avem norocul că, totuși, domnul Tătaru a comunicat destul de bine până acum, cumva opinia publică l-a perceput ca pe cineva care știe ce are de făcut, s-au mișcat destul de repede, este ministrul Sănătății interimar, cumva se vede că există dorința de a face bine la nivelul Executivului. Pe de altă parte, sunt foarte multe probleme . Dl Costache a mai spus, pe 31 ianuarie, că suntem pregătiți pentru ce urmează să vină”, a conchis Emilian Isăilă.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, și-a dat demisia în plină epidemie de coronavirus, după o discuție cu premierul Orban. Secretarul de stat Nelu Tătaru va prelua interimar conducerea, a anunțat, joi, Ludovic Orban.

 

 

Inchide