INTERVENȚIE. Un salvamar român a devenit erou în Italia după ce a salvat viața unui copil de 12 ani: ”Nu trebuie să pierzi niciodată controlul și să știi exact ce acțiuni trebuie să faci”

Redactor:
Cristian Lisandru
INTERVENȚIE. Un salvamar român a devenit erou în Italia după ce a salvat viața unui copil de 12 ani: ”Nu trebuie să pierzi niciodată controlul și să știi exact ce acțiuni trebuie să faci”
Un salvamar român a devenit erou în Italia după ce a salvat viața unui copil de 12 ani: ”Nu trebuie să pierzi niciodată controlul și să știi exact ce acțiuni trebuie să faci”

Momente dramatice pe o plajă din Ostia – Italia – după ce un copil de 12 ani, recuperat inconștient din apă de salvamari, s-a aflat la hotarul dintre viață și moarte. Doar intervenția rapidă a unui salvamar român, Alin Stoian, a evitat o tragedie.

Acum, Alin Stoian a devenit un erou în Italia, chiar mama copilului salvat numindu-l așa într-un mesaj pe care i l-a trimis după ce băiatul ei a fost externat din spital.

 „Mulțumesc Alin, ești un salvamar erou”, a transmis mama copilului. Conform La Repubblica, intervenția românului de 38 de ani asupra copilului de 12 ani care s-a simțit rău în mare, la Ostia, a fost salvatoare.

Alin Stoian: ”Băiatul și-a redeschis ochii, cu mama în lacrimi urlând de bucurie”

Alin – salvamar în cea mai populară zonă – din Ostia este expert în curse cu obstacole precum „Spartan Race” și a rememorat momentele de sâmbăta trecută, atunci când, dacă nu ar fi avut pregătirea pe care a acumulat-o în timp și stăpânire de sine, copilul de 12 ani ar fi murit sub ochii turiștilor.

”Când l-am recuperat din apă, băiatul era inconștient. Așa că am făcut resuscitarea oferită de protocolul BLS (n.red. – Basic Life Support, procedura de prim-ajutor care include resuscitare cardiopulmonară și o serie de alte acțiuni), a declarat Alin.

Apoi a adăugat: „Am făcut masaj cardiac și respirație artificială în secvență, iar la final, la al patrulea ciclu al procedurii, băiatul și-a redeschis ochii, cu mama în lacrimi urlând de bucurie. Ulterior, a intervenit medicul de 118, iar băiatul a fost transportat cu elicopterul la spitalul ”Bambin Gesù” din Roma”.

Intervenția salvatoare a durat 12 minute

Intervenția salvatorului român a durat 12 minute, iar Alin Stoian povestește că a fost apoi contactat de Olga, mama copilului, aceasta mulțumindu-i și asigurându-l că fiul ei este bine și a fost externat.

Alin mărturisește că astfel de acțiuni salvatoare nu sunt, din păcate, foarte dese, însă – în aceste situații – pregătirea și autocontrolul sunt esențiale în salvarea unei vieți.

”Apoi mi-a promis că va veni pe plajă să-mi mulțumească personal. Astfel de salvări nu sunt, din fericire, foarte dese, dar când se întâmplă, nu trebuie să pierzi niciodată controlul și să știi exact ce acțiuni trebuie să faci. Și aceasta este o sursă de mare satisfacție personală și profesională pentru mine”, a spus Alin, potrivit Mediafax. Salvamarul este, la rândul său, tată a doi copii.

Tânăra cunoscută a murit misterios! A fost găsită într-o prăpastie după ce a dat un...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
FOTO. Inna, topless în vacanță! Cum s-a pozat cântăreața în apă
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
El e bărbatul în brațele căruia Anamaria Prodan și-a găsit liniștea: `Un vulcan care erupea...
Legea a fost admisă. Cine sunt românii care pot ieşi mai devreme cu 15 ani...
Medicii veterinari atrag atenţia. Ivermectina nu se foloseşte pentru tratarea coronavirusului, ci „pentru afecţiuni interne...
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
Cercetătorii lucrează pentru a preveni o nouă pandemie. A fost descoperit coronavirusul de 10 ori...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Unul dintre cele mai bine păzite SECRETE înainte de 1989: data reală a naşterii lui...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Am prins-o înfulecând prăjituri după ce a slăbit 40 de kg. Ce vedetă din România...
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
NOI RESTRICŢII la graniţa României: Anunţ BOMBĂ de ultimă oră
Mădălina Ghenea, apariție senzuală într-o rochie mulată. Fanii au reacționat: Sophia Loren are o urmașă
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Catastrofă la graniţa cu România: Oraşe întregi părăsite, obloanele trase, lacăte la uşi. Ţara vecină...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide