MĂRTURIE. „E strigător la cer. Voi depune plângere la fel ca restul fetelor mutilate”. Zeci de fete acuză că și-au distrus tenul după ce au folosit produse „bio și naturale”, de la ”dermatologul vedetelor”. Acum firma produce și dezinfectanți

MĂRTURIE. „E strigător la cer. Voi depune plângere la fel ca restul fetelor mutilate”. Zeci de fete acuză că și-au distrus tenul după ce au folosit produse „bio și naturale”, de la ”dermatologul vedetelor”. Acum firma produce și dezinfectanți
MĂRTURIE. „E strigător la cer. Voi depune plângere la fel ca restul fetelor mutilate”. Zeci de fete acuză că și-au distrus tenul după ce au folosit produse „bio și naturale”, de la ”dermatologul vedetelor”. Acum firma produce și dezinfectanți. Foto Ioana Marinescu: Instagram
Publicat: 23/05/2020, 12:42
Actualizat: 13/05/2022, 12:22

Zeci de tinere o acuză pe farmacista Ioana Marinescu că le-a distrus tenul după ce aceasta le-ar fi recomandat împotriva acneei, pe rețelele de socializare, scheme de tratament cu produse preparate chiar de ea. Pe lângă acneea care s-a înrăutățit, tinerele s-au plâns şi de arsuri și alergii. O parte dintre acestea au depus plângere penală și își doresc să li se facă dreptate.

  • Ioana Lavinia Marinescu este fondatoarea brandului Plush Bio Cosmetics și de-a lungul timpului a acordat interviuri în care își prezenta linia de produse ca fiind de cea mai bună calitate pentru ingredientele naturale, bio pe care le conține. Femeia declara că s-a confruntat cu acneea încă din adolescență și astfel a descoperit soluția miraculoasă pentru a le ajuta și pe alte tinere să scape de imperfecțiunile tenului;
  • Mai mult, tinerele au apelat la aceste produse după ce mai multe vedete au făcut publicitate produselor PlushBio: Bianca Drăgușanu, Dorian Popa, Andreea Mantea, Inna, Gina Pistol etc;
  • Potrivit propriilor mărturii, Marinescu este absolventă de farmacie și are pregătiri în dermatocosmetologie și preparare de produse;
  •  Tinerele au creat un grup de Facebook intitulat „Mi-a distrus faţa PluSHIT”. În prezent, grupul are peste 110.000 de membre, iar multe dintre ele împărtăşesc experienţele negative pe care le-au avut cu produsele;
  • Ioana Marinescu a fost prezentată în mediul online și la televiziuni drept ”doamna doctor”
  • Gândul.ro a încercat să contacteze firma Plush Bio de mai multe ori, încă de pe data de 12 mai, însă până la ora redactării acestui material nu am primit niciun răspuns.

Mărturia unei tinere care a folosit produsele: „Urmează să depun plângere la fel ca toate fetele mutilate”

Virginia este una dintre tinerele care a apelat  la produsele Plush Bio și care a decis să-și facă publică povestea. „Îmi doresc să se facă dreptate”, spune tânăra.

În ianurie 2019 după ce a văzut zeci de recenzii și reclame de la numeroase vedete care afirmau că ”doamna doctor” face mininuni, Virginia a decis să achiziționeze câteva produse din gama PlushBio din cauza problemelor cu acneea.

Consultația a fost una online și a constat în a trimite o poză cu tenul demachiat, în urma căreia Marinescu  i-a recomandat o schemă de tratament pentru uz extern, dar și pentru uz intern, printre care Symphoral și Borenar, vitamina forte A și E. Tinerele susțin că acest tratament îl primesc toate fetele indiferent de problema dermatologică.

Mărturia Virginiei: „E strigător la cer. Tenul meu avea doar câteva coșulețe, în niciun caz acnee polichistică”

„Mi-a spus să încep să cumpăr faza întâi anti-acnee, formată dintr-o loțiune micelară, crema tratament 23h si în ultimul rând, retinolul care ” în primele zile va scoate la suprafață tot ce este mai infectat pe glande, așa că va fi, timp de 5-6 zile, o mică senzație de explozie pe față, dar care se usucă ulterior și sterilizează superb toată zona infectată”. Am observat după primele două săptămâni o agravare din ce în ce mai mare a tenului meu, crezând că este normal și având încredere în doamna doctor, am continuat tratamentul. Pe zi ce trece era insuportabil și nici fond de ten nu puteam aplica pe suprafața infectată. Speriată de starea feței, am decis să îi trimit mesaje doamnei Marinescu Ioana Lavinia. Dânsa nu mi-a răspuns în urma acestora și m-am simțit nevoită să merg mai departe cu faza doua. La șase săptămâni de la începerea tratamentului, fața îmi era distrusă, plină de coșuri purulente, care mă usturau, iar seara somnul devenise un lux pentru mine, eu neputând să dorm de durere., spune Virginia pentru Gândul.ro.

După patru săptămâni de Plush Bio, Virginia i-a scris Ioanei Marinescu, însă nu a primit niciun răspuns, așa că a urmat faza a doua de tratament.

„Am încercat să o contactez din nou, în zadar însă să pot primi ceva explicații pentru că nu știam de ce am ajuns așa. Subliniez faptul că înainte de Plush Bio, tenul meu avea doar câteva coșulețe, în niciun caz acnee polichistică, în care s-a transformat tenul după. Am rămas traumatizata, încât îmi era frică să mă privesc în oglindă, nici nu se poate pune în discuție ceea ce a urmat atunci când trebuia să ies din casă, iar unii oamenii care treceau pe lângă mine se uitau urât, alții cu milă și uneori auzeam că vorbeau despre fața mea. Am trecut prin foarte multe din cauza acestui brand. Mă simt înșelată de doamna Marinescu Ioana Lavinia care pretindea că este medic dermatolog și care oferea aceleași medicamente și creme clientelor. Este strigător la cer, iar ceea ce se întâmplă dincolo de idea de produse bio, consider că este un plan bine ticluit în spatele fațadei de brand natural , și apoi de a nu mai răspunde la telefon sau mesaje, fie că aceastea sunt disperate în căutarea unui leac pentru acnee, ori că își doresc să își întrețină tenul sănătos. Urmează să depun plângere la fel ca restul fetelor mutilate, și tot ce îmi doresc este să se facă dreptate”, mai spune tânăra.

Pe lângă problemele dermatologice cu care s-au confruntat o parte dintre fete, acestea o acuză pe femeia din spatele brandului că nu respectă aceeaşi formulă a produselor. Deşi au comandat acelaşi produs, consistența şi culoarea diferă în funcţie de lot. Ioana Marinescu  susține însă că le colorează după inspirație și că folosește emulsifianți naturali, de aici diferențele de textură.

Într-un interviu acordat DivaHair, Marinescu susține că ingredientele pe care le folosește sunt  „bio și naturale, de cel mai înalt grad de puritate farmaceutică, fără parabeni, conservanți chimici, coloranți sintetici și alergeni”.

Potrivit BusinessMagazin, firma românească „Plush BIO a demarat producţia de dezinfectanţi (70% alcool)”, spun reprezentanţii companiei.

„5000 de doze de dezinfectant au fost oferite gratuit autorităţilor, ONG-urilor şi clienţilor Plush BIO. Angajaţii fabricii Plush BIO au continuat să lucreze cu normă întreagă, firma alegând să nu opereze restructurări sau intrări în şomaj tehnic. Compania le asigură angajaţilor transportul şi respectarea normelor de protecţie corespunzătoare stării de urgenţă. (…) Acum mai mult decât niciodată este timpul să dăm dovadă de solidaritate. Şi vorbim de o solidaritate contra cronometru în această perioadă în care produsele dedicate dezinfecţiei pot proteja vieţi de pe o zi pe alta. De aceea am investit şi am demarat atât de repede crearea gelurilor, fabricarea a cât mai multe şi distribuirea lor. Astfel, venim în întâmpinarea nevoilor imediate ale autorităţilor, ONG-urilor şi clienţilor noştri”, a declarat Ioana Marinescu, fondatoarea şi deţinătoarea companiei Plush luxury BIO cosmetics, scrie sursa mai sus citată.

Am primit la redactie un punct de vedere al firmei Plush Bio SRL prin care se afirma ca ,,in ceea ce priveste mai multe plangeri penale formulate impotriva subscrisei si/sau administratorului subscrisei “ a fost dispusa solutie de clasare in dosarul de urmarire penala nr. 3634/P/2020 aflat pe rolul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Afirmații revoltătoare făcute de preotul Nicolae Tănase despre femeile agresate sexual: ,,Fetele nu sunt chiar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Maria, o gimnastă de doar 17 ani s-a stins din viață subit: ”Boala a răpus-o...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Test de cultură generală. De ce pisicile dorm atât de mult?