MĂRTURII. Cum a supraviețuit Teodor după ce a consumat spirtul contrafăcut care a ucis 17 oameni: „Dimineața eram treaz, am fost supărat că nu m-am îmbătat”

Redactor:
Gândul
MĂRTURII. Cum a supraviețuit Teodor după ce a consumat spirtul contrafăcut care a ucis 17 oameni: „Dimineața eram treaz, am fost supărat că nu m-am îmbătat”
Sursă Foto: captură BZI

Unul dintre supraviețuitorii spirtului contrafăcut din Iași a mărtusit cum a ajuns să bea alcoolul sanitar, ce intenții avea și cum a reacționat când a văzut consecințele dezastruoase. Bărbatul de 58 de ani a mărturisit că, mai întâi a fost supărat pentru că nu s-a îmbătat, aceea fiind intenția lui, dar ulterior i-a mulțumit lui Dumnezeu pentru că a scăpat cu viață. Specialiștii au explicat că bărbatul a supraviețuit datorită alcoolului etilic pe care îl consumase inițial.

Teodor Susu, un ieșean de 58 de ani a băut din spirtul din cauza căruia au murit 17 persoane, a mărturisit că, după ce a consumat alcool, a primit de la autorități o plasă cu produse de protecție în perioadă de pandemie. Având în vedere că voia să bea mai mult, bărbatul a amestecat spirtul cu apă și a consumat în continuare, potrivit BZI

„De la Primărie mi-au dat o plasă cu o sticlă de spirt și mai multe lucruri pentru protecție în perioada asta… Eu seara am băut o jumătate de litru de rachiu. Când am terminat rachiul, am pus mâna pe sticla de spirt și am amestecat-o cu apă. Patru litri am făcut. I-am tot dat, i-am tot dat și am băut tot până spre dimineață”, a declarat Teodor Sasu.

„Am fost supărat că nu m-am îmbătat. Eu asta am vrut, să mă îmbăt”

Deși a băut jumătate de litru de rachiu și jumătate de litru de spirt contrafăcut care conținea metanol, bărbatul spune că nu s-a îmbătat deloc, fapt care l-a supărat pe moment:

„Dimineața eram treaz, am fost supărat că nu m-am îmbătat. Eu asta am vrut, să mă îmbăt”, a completat bărbatul.

Bărbatul a fost fericit că a scăpat cu viață, după ce a auzit ce conținea spirtul și a realizat că mai mulți vecini au murit din cauza buturii.  Bărbatul își propune să nu mai consume niciodată alcool sanitar.

Eu spirt am mai băut, dar rar. Un pahar de bere, de vin… merge… spirt, nu prea. Oricum, de acum nu mai pun gura. E otravă. Mie mi-au spus că e dezinfectant, că e bun pentru o frecție ceva, dar eu am băut”, a mai completat bărbatul. Sunt mândru că am scăpat cu viață. Vreau să le spun oamenlior să nu mai bea spirt deloc. Dacă vor să bea un pahar de alcool sau ceva, să bea, dar nu spirt. Eu am băut și am cântat… Era să mor, dar am scăpat”, a mai precizat bărbatul.

„Este un caz fericit. Bărbatul a consumat alcool etilic inițial, iar mai apoi, alcool metilic găsit în Sante Med. Practic, el a luat antidotul, având în vedere că intoxicația cu alcool metilic se tratează cu alcool etilic”, a precizat dr. Tudor Ciuhodaru.

 

Inchide