Medicul Adrian Marinescu, după moartea femeii însărcinate care era infectată cu SARS-CoV-2: Sarcina este un factor de risc

Redactor:
Radu Cristian
Medicul Adrian Marinescu, după moartea femeii însărcinate care era infectată cu SARS-CoV-2: Sarcina este un factor de risc
Medicul Adrian Marinescu, după moartea femeii însărcinate care era infectată cu SARS-CoV-2: Sarcina este un factor de risc / Sursă FOTO: https://www.publicdomainpictures.net

Adrian Marinescu, medic de la Institutul Matei Balș, este de părere că femeile gravide au un risc ridicat de a face complicaţii grave dacă se infectează cu noul coronavirus.

Gravida care a murit din cauza COVID-19

Femeia de 33 de ani care a murit, gravidă în 25 de săptămâni, era infectată COVID-19. Potrivit spuselor medicilor, noul coronavirus i-a provocat bronhopneumonie bilaterală, insuficienţă hepatica şi insuficienţă respiratorie acută.

Medicul Adrian Marinescu spune că „în timpul sarcinii, cu siguranţă avem modificări ale coagulării, şi atunci sunt două mecanisme.”

Potrivit acestuia, nicio persoană „nu ar trebui să poarte mască pe o perioadă lungă de timp, fără să existe pauză, pentru că este clar că este o oxigenare redusă.”

„În timpul sarcinii, cu siguranţă avem modificări ale coagulării, şi atunci sunt două mecanisme. Pe de o parte este acţiunea virusului care de asemenea determină modificări aşa cum bine ştim la nivelul coagulării, şi vine şi sarcina. Factori de risc înseamnă şi sarcina, nu numai afecţiunile cronice sau vârsta, pentru aceste persoane, şi aici aş trage un semnal de alarmă, este foarte important să fie o evaluare şi monitorizare corecte, pentru că există riscul ca în momentul initial să fie asimptomatică, şi pe urmă să evolueze din păcate într-un interval scurt de timp, cu complicaţii importante, aşa cum s-a întâmmplat aici. Nimeni nu ar trebui să poarte mască pe o perioadă lungă de timp, fără să existe pauză, pentru că este clar că este o oxigenare redusă”, a spus medicul Adrian Marinescu, medic infecţionist la Institutul Matei Balş.

O altă gravidă a murit la sfârșitul lunii trecute

O femeie însărcinată în 28 de săptămâni, infectată cu noul coronavirus, a murit la finele lunii trecute, în timp ce era transferată de la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Arad spre Spitalul din Timișoara. Femeia, în vârstă de 39 de ani, mamă a patru copii, nu a rezistat și pe drum a suferit un stop cardio-respirator care i-a fost fatal.

Medicii din Arad au luat decizia transferului la Timișoara, după ce starea de sănătate a femeii s-a înrăutățit. Medicii de pe ambulanță au încercat, în zadar, să o resusciteze.

Saturația în oxigen pe care o avea în momentul în care a făcut stop cardio-respirator era de 70%, au precizat surse medicale, citate de Antena 3. Un om trebuie să aibă o saturație în oxigen de cel puțin 89-90%, pentru a-și menține celulele sănătoase

Cei de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Timiș și cei de la DSP Arad s-au sesizat și fac o anchetă comună în acest caz. Cele două instituții vor să afle dacă medicii au întârziat prea mult decizia de a o transporta pe tânăra mamă la Timișoara.

Iulia Vântur, disperată după ce a fost găsit mort în casă! Familia lui Salman Khan...
FOTO. Vica, balerina lui Piţurcă, s-a fotografiat goală în pat! Imagini interzise cu vedeta TV
UIMITOR! Aceste fetițe s-au născut din aceeași mamă și în aceeași zi, dar NU SUNT...
Acest bărbat pretinde că este Iisus. Cum spune el că VA SALVA LUMEA… L-au arestat!
FOTO. Cum arăta Mirela Vaida acum 15 ani. Imagini fabuloase de pe vremea când cânta...
Bani mai mulți pentru români. Poți lua 1.200 de lei fără să faci nimic
România este în topul ţărilor acuzate la CEDO. Cât plătim pentru condamnările de la CEDO
Țara în care firma plătește angajaților care lucrează remote toate costurile generate de telemuncă
Iulia Vântur, disperată după ce a fost găsit mort în casă! Familia lui Salman Khan...
O femeie a luat decizia să-și schimbe RELIGIA. Nu bănuia nicio clipă că va ajunge...
Ce ASCUND visele şi sexualitatea reprimată
ȘOC în cazul Caracal! Unde ar fi fost văzută Alexandra. A apucat să SPUNĂ că...
Ministrul Sănătăţii, anunţ şoc. Vom avea sau nu restricţii după alegeri?
Alimentul-minune care „repară” ficatul bolnav. TOP 13 alimente în dieta pentru un ficat sănătos
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
„Elveţia României”: locurile unde se află cele mai frumoase şase sate din România pe care...
Inchide