Mihai Tudose: „Inconștienții de la PNL au comandat deja artificii pentru colivă”

Redactor:
Radu Cristian
Mihai Tudose: „Inconștienții de la PNL au comandat deja artificii pentru colivă”
Mihai Tudose: „Inconștienții de la PNL au comandat deja artificii pentru colivă” / Sursă Foto: Gov.ro

Fostul premier Mihai Tudose spune că există un român fericit în urma veto-ului Ungariei și Poloniei la adoptarea bugetului UE și a fondurilor de redresare post-pandemie, în persoana lui Florin Cîțu: „Inconștienții de la PNL au comandat deja artificii pentru colivă”

Mihai Tudose: „PNL nu a avut alt argument electoral decât cele 80 de miliarde care vor curge peste România de la Bruxelles”

„Există un român fericit în urma veto-ului Ungariei și Poloniei la adoptarea bugetului UE și a fondurilor de redresare post-pandemie: Florin Cîțu. Ministrul Finanțelor va putea împrumuta cu aceeași seninătate inconștientă a celui care știe că nu el va fi răspunzător să dea banii înapoi. Cu dobânda usturătoare aferentă. În rest, șantajul celor două guverne iliberale la adresa restului UE îi lasă pe liberalii români în fundul gol. Pentru că PNL nu a avut alt argument electoral decât cele 80 de miliarde care vor curge peste România de la Bruxelles. Din vară, de la lansarea cu surle și trâmbițe, la o cârciumă, a planului de relansare post-pandemie, președintele Iohannis și PNL bat monedă pe cele 80 de miliarde. Nu e săptămână fără să li se fluture românilor orizontul însorit al banilor europeni”, scrie pe Facebook Mihai Tudose.

Vicepreședintele PSD mai spune că a avertizat de mai multe ori că „ Guvernul PNL vinde blana ursului din pădure”. De asemenea, acesta mai scrie pe pagina sa de Facebook că „din noiembrie 2019 până în septembrie 2020, în numai 11 luni, PNL a împrumutat 18 miliarde de euro – mai mult decât toată datoria publică acumulată de România în primii 19 ani de la revoluție, până la criza economică.”

„Am avertizat, în repetate rânduri, în ultimele luni, că Guvernul PNL vinde blana ursului din pădure. Și că ploaia de bani ce stătea să cadă peste noi există numai în propaganda neîndemânatică a PNL. Am mai spus că nu e definitiv acordul cu forcepsul din iulie din Consiliul European, când egoismul nordic a cedat în fața realismului german și așa-zisele state frugale au acceptat ca UE să se împrumute în nume propriu, în premieră. (…) Între timp, continuă criminalul proces de îndatorare a țării. Din noiembrie 2019 până în septembrie 2020, în numai 11 luni, PNL a împrumutat 18 miliarde de euro – mai mult decât toată datoria publică acumulată de România în primii 19 ani de la revoluție, până la criza economică. Rămânerea la Palatul Victoria a Guvernului Orban, în condițiile blocajului privind banii europeni, reprezintă un pericol mortal pentru țară! Sunt estimări că, sub presiunea alegerilor organizate peste cadavrele victimelor pandemiei, împrumutul pe ultimele trei luni ale anului se va ridica la alte 8 miliarde de euro. Deja ne împrumutăm la cele mai mari dobânzi din UE. Cu îndatorarea scăpată de sub control, ne îndreptăm spre retrogradarea ca rating de țară în categoria “junk”, nerecomandată investitorilor, și spre incapacitatea de plată. Așadar, cu Orban-Cîțu-PNL, cu inconștiența lor, suntem pe cale să avem garantat falimentul declanșat de criza datoriei publice. Dar inconștienții de la PNL au comandat deja artificii pentru colivă”, concluzionează Tudose.

Surpriză totală la CFR Cluj. Noul antrenor debutează chiar astăzi pe banca ardelenilor în Europa...
Știrea tristă a serii! Din păcate este vorba despre Ileana Stana-Ionescu: 'Nu mai poate respira'
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
Marturii șocante din spitalul groazei de la Reșița. O pacientă dezvăluie cum sunt 'tratați' bolnavii
Descoperire spectaculoasă: Mii de desene care înfăţişează uriaşele animale ale epocii glaciare au fost găsite...
REZULTATE SONDAJ Mediafax și Ziarul Financiar. Cine câștigă alegerile parlamentare din 6 decembrie
Știrea tristă a serii! Din păcate este vorba despre Ileana Stana-Ionescu: 'Nu mai poate respira'
A agățat o tipă în club, a adus-o acasă și a obligat-o pe soția sa...
Deschiderea mormântului PREOTULUI evreu CAIFA a scos la iveală ceva INCREDIBIL care provoacă o controversă...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Horoscop 4 decembrie 2020. Zodiile care au noroc în dragoste
Mesaje de Sfântul Nicolae 2020. Urări, felicitări și SMS-uri inedite pentru cei care poartă acest...
9 simptome ale cancerului pe care bărbaţii nu trebuie să le ignore
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
SFÂRŞITUL BENZINEI: Noul combustibil în care chinezii investesc MILIARDE şi care ar putea duce la...
Cătălin Botezatu, astăzi este ziua lui de naștere! Ce vârstă a împlinit creatorul de modă
Inchide