Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă: ,,Suntem pregătiți să răspundem oricărei amenințări la adresa securității naționale și euroatlantice”

Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă: ,,Suntem pregătiți să răspundem oricărei amenințări la adresa securității naționale și euroatlantice”
Nicolae Ciucă. Sursă Foto: Mediafax Foto
Publicat: 16/09/2020, 22:40
Actualizat: 06/04/2021, 15:52

Ministrul Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a participat miercuri, 16 septembrie, la conferința „Împreună protejăm România”, organizată de Grupul de Presă MediaUno și Institutul Național de Statistică, la Clubul Diplomatic din București. În cadrul acesteia, oficialul a declarat că ,,putem reacționa rapid și eficient la orice fel de provocare”. 

Ciucă: ,,Niciun antrenament nu te poate face imun la suferința semenilor tăi”

 Ministerul Apărării Naționale a informat, printr-un comunicat de presă publicat miercuri, 16 septembrie, cu privire la mesajul transmis de ministrul Ciucă, în cadrul conferinței organizată la Clubul Diplomatic. Oficialul a subliniat faptul că, în contextul pandemic, ,,personalul medical este în linia întâi, luptând pentru însănătoșirea tuturor celor afectați de boală, iar militarii s-au implicat în susținerea lor”.

„Unități specializate ale Ministerului Apărării Naționale au ridicat spitale de campanie, au transportat materiale și echipamente medicale, au fost alături de veteranii de război și de familiile militarilor aflați în misiuni în teatrele de operații, au sprijinit, pe timpul stării de urgență, polițiștii și jandarmii și s-au implicat în proiectarea și producerea de echipamente medicale dedicate confruntării cu COVID-19”, a declarat ministrul.

Ciucă: ,,Nu am oprit eforturile de modernizare și înzestrare a Armatei României cu cele mai bune echipamente de apărare”

Totodată, Nicolae Ciucă a explicat faptul că militarii au avut permanent în vedere păstrarea capacității Armatei României de a-și îndeplini misiunea constituțională de garantare a suveranității, independenței, unității și integrității teritoriale a țării.

„Cu toate provocările reprezentate de pandemia COVID-19, am avut în vedere și celelalte misiuni și nu am oprit nici eforturile de modernizare și înzestrare a Armatei României cu cele mai bune echipamente de apărare. Suntem pregătiți să răspundem oricărei amenințări la adresa securității naționale și euroatlantice, avem planuri de contingență și putem reacționa rapid și eficient la orice fel de provocare”, a transmis oficialul.

Proiectul „Împreună protejăm România”prezintă, printre altele, măsurile luate de autoritățile centrale și locale, colaborarea cu partenerii externi în contextul pandemiei de COVID-19

De asemenea, referindu-se la misiunile militarilor români, Ministrul Apărării Naționale a declarat: „Militarii s-au antrenat pentru luptă, pentru misiuni în teatrele de operații externe, pentru acțiuni într-un mediu ostil, dar s-au pregătit și pentru a interveni la dezastre naturale, pentru a-i sprijini pe cei aflați la nevoie. Însă niciun antrenament nu te poate face imun la suferința semenilor tăi, niciun antrenament nu te poate pregăti pentru momentul când cei dragi – bunici, părinți, copii, rude și prieteni – sunt în pericol și au nevoie de sprijinul tău”.

Conform comunicatului de presă publicat de MApN, la evenimentul de la Clubul Diplomatic au participat, reprezentanți ai misiunilor diplomatice în România, precum și ai mediului de afaceri, decidenți guvernamentali și politici și specialiști implicați direct în acțiunile de combatere a epidemiei. Temele de dezbatere au urmărit efectele pandemiei și măsurile care se impun a fi luate în plan socioeconomic și medical.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Un milionar român, ajutat de un mic obiect. I-a purtat noroc la făcut mulți bani
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Fără el, lumea ar fi arătat cu totul altfel. Ziua în care s-a născut un...