Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă: ,,Suntem pregătiți să răspundem oricărei amenințări la adresa securității naționale și euroatlantice”

Redactor:
Mihaela Ivancica
Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă: ,,Suntem pregătiți să răspundem oricărei amenințări la adresa securității naționale și euroatlantice”
Nicolae Ciucă. Sursă Foto: Mediafax Foto

Ministrul Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a participat miercuri, 16 septembrie, la conferința „Împreună protejăm România”, organizată de Grupul de Presă MediaUno și Institutul Național de Statistică, la Clubul Diplomatic din București. În cadrul acesteia, oficialul a declarat că ,,putem reacționa rapid și eficient la orice fel de provocare”. 

Ciucă: ,,Niciun antrenament nu te poate face imun la suferința semenilor tăi”

 Ministerul Apărării Naționale a informat, printr-un comunicat de presă publicat miercuri, 16 septembrie, cu privire la mesajul transmis de ministrul Ciucă, în cadrul conferinței organizată la Clubul Diplomatic. Oficialul a subliniat faptul că, în contextul pandemic, ,,personalul medical este în linia întâi, luptând pentru însănătoșirea tuturor celor afectați de boală, iar militarii s-au implicat în susținerea lor”.

„Unități specializate ale Ministerului Apărării Naționale au ridicat spitale de campanie, au transportat materiale și echipamente medicale, au fost alături de veteranii de război și de familiile militarilor aflați în misiuni în teatrele de operații, au sprijinit, pe timpul stării de urgență, polițiștii și jandarmii și s-au implicat în proiectarea și producerea de echipamente medicale dedicate confruntării cu COVID-19”, a declarat ministrul.

Ciucă: ,,Nu am oprit eforturile de modernizare și înzestrare a Armatei României cu cele mai bune echipamente de apărare”

Totodată, Nicolae Ciucă a explicat faptul că militarii au avut permanent în vedere păstrarea capacității Armatei României de a-și îndeplini misiunea constituțională de garantare a suveranității, independenței, unității și integrității teritoriale a țării.

„Cu toate provocările reprezentate de pandemia COVID-19, am avut în vedere și celelalte misiuni și nu am oprit nici eforturile de modernizare și înzestrare a Armatei României cu cele mai bune echipamente de apărare. Suntem pregătiți să răspundem oricărei amenințări la adresa securității naționale și euroatlantice, avem planuri de contingență și putem reacționa rapid și eficient la orice fel de provocare”, a transmis oficialul.

Proiectul „Împreună protejăm România”prezintă, printre altele, măsurile luate de autoritățile centrale și locale, colaborarea cu partenerii externi în contextul pandemiei de COVID-19

De asemenea, referindu-se la misiunile militarilor români, Ministrul Apărării Naționale a declarat: „Militarii s-au antrenat pentru luptă, pentru misiuni în teatrele de operații externe, pentru acțiuni într-un mediu ostil, dar s-au pregătit și pentru a interveni la dezastre naturale, pentru a-i sprijini pe cei aflați la nevoie. Însă niciun antrenament nu te poate face imun la suferința semenilor tăi, niciun antrenament nu te poate pregăti pentru momentul când cei dragi – bunici, părinți, copii, rude și prieteni – sunt în pericol și au nevoie de sprijinul tău”.

Conform comunicatului de presă publicat de MApN, la evenimentul de la Clubul Diplomatic au participat, reprezentanți ai misiunilor diplomatice în România, precum și ai mediului de afaceri, decidenți guvernamentali și politici și specialiști implicați direct în acțiunile de combatere a epidemiei. Temele de dezbatere au urmărit efectele pandemiei și măsurile care se impun a fi luate în plan socioeconomic și medical.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 anunţă un nou dezastru! Ce se...
A MURIT! Alain Delon, ce dramă! S-a stins la 79 de ani, răpusă de o...
FOTO. Laura Cosoi, dezbrăcată în așternuturi! Cum s-a lăsat pozată superba blondă
O FETIȚĂ s-a întors de la grădiniță și i-a ARĂTAT mamei ce primise. Femeia a...
Celebrul milionar a făcut praf un Lamborghini de 230.000 de euro, după ce a intrat...
Înmatriculări auto 2021. Ce s-a schimbat în acest an. Pașii de urmat
Probleme în prima zi de mandat pentru Joe Biden. Preşedintele a fost criticat pentru că...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Mai mulți asistenți și medici au fost „vaccinați“ cu ser fiziologic, în loc de ser...
A MURIT! Alain Delon, ce dramă! S-a stins la 79 de ani, răpusă de o...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
O cameră de monitorizare a SUPRINS ceva neașteptat într-o pădure din România. „Privire LASER în...
S-a aflat ce SALARIU are preşedintele SUA. Mulţi au rămas surprinşi de suma primită lunar
Horoscop 23 ianuarie 2021. Zodia care câștigă bani mulți
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Vestea ȘOC a momentului: A MURIT. Era tânără, frumoasă și talentată
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Cine este femeia care S-A ÎMBOGĂŢIT cu o resursă din Carpaţi de care românii NU...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide