Petrecere cu 44 de invitați, „spartă” de polițiști în orașul Brașov

Petrecere cu 44 de invitați, „spartă” de polițiști în orașul Brașov
Petrecere cu 44 de invitați, „spartă” de polițiști în orașul Brașov / Sursă Foto: Pixabay
Publicat: 22/11/2020, 18:57
Actualizat: 06/04/2021, 15:21

O petrecere cu 44 de invitați a fost „spartă” duminică de polițiști în orașul Brașov. Oamenii legii au dat amenzi de 6.500 de lei și au împrăștiat petrecăreții.

44 de persoane participau la petrecere

Potrivit Mediafax, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la organizarea unui eveniment privat, la un local public din orașul Brașov.

În interiorul localului au fost găsite 44 de persoane care se distrau. Acestea au fost amendate în total cu 6.500 de lei. Cheful a fost întrerupt, iar participanții au părăsit localul.

„Reamintim cetățenilor faptul că, în conformitate cu legislația în vigoare, în această perioadă nu este permisă organizarea de evenimente private. Suntem la datorie pentru siguranța cetățenilor și vom aplica in continuare legea, în toate situațiile în care se impune luarea măsurilor legale”, a precizat comisar de poliție Alina-Maria Ivan.

Județul Brașov a depășit rata de infectare cu noul coronavirus 7 la mia de locuitori.

Limitarea activității restaurantelor reduce riscul infecțiilor cu COVID-19. Care sunt cele mai periculoase spații închise – STUDIU

Restaurantele, sălile de gimnastică, cafenelele și alte spații închise aglomerate au fost locurile în care s-au infectat aproximativ opt din 10 persoane, în Statele Unite, în primele luni ale epidemiei de COVID-19, potrivit unui nou studiu al oamenilor de știință.

Rezultatele cercetării ar putea ajuta oficialii din toată lumea care iau în calcul instuirea de stări de urgență, carantină, totală sau parțială, sau alte măsuri ca răspuns la noile valuri epidemice, scriu jurnaliștii de la New York Times.

Studiul a fost realizat de oameni de știință de la Universitatea Stanford, Universitatea Northwestern, din Chicago și Centrul de Cercetări Microsoft și Chan Zuckerberg Biohub și a fost publicat în luna noiembrie în revista Nature.

„Restaurantele sunt de departe cele mai riscante locuri”

Cercetarea s-a bazat pe datele privind mobilitatea înregistrate de telefoane, date culese din 10 zone metropolitate, în perioada martie până în mai.

Astfel, oamenii de știință au analizat mobilitatea a 98 de milioane de oameni, către aproximativ 553.000 de locuri publice din Atlanta, Chicago, Dallas, Houston, Los Angeles, Miami, New York, Philadelphia, San Francisco și Washington D.C.

Cercetătorii au constatat că majoritatea infecțiilor proveneau din câteva de puncte de interes – în Chicago, de exemplu, 85% dintre infecții au provenit din 10% dintre zonele examinate – și au reușit să dezvolte astfel un model care poate prezice cu precizie numărul zilnic de cazuri COVID-19 în marile orașe.

„Restaurantele sunt de departe cele mai riscante locuri, de aproximativ patru ori mai riscante decât sălile de sport și cafenelele, urmate de hoteluri în ceea ce privește noile infecții”, a declarat Jure Leskovec, informatician la Universitatea Stanford și autor principal al studiul, potrivit sursei citate.

Reprezentanțele auto, benzinăriile și magazinele de bricolaj sunt la polul opus, cu risc mai mic de infectare cu noul coronavirus.

Rezultatul studiului oferă și o explicație pentru numărul mare de infectări cu coronavirus din cartierele mai sărace: locurile publice sunt mai aglomerate decât cele din zonele mai bogate, iar oamenii lucrează într-un procent redus de acasă și trebuie să meargă zilnic la serviciu.

Potrivit cercertorilor, în magazinele alimentare din zonele mai sărace sunt, în medie, cu aproximativ 60% mai multe persoane pe metrul pătrat, decât în cele din zonele mai bogate, iar oamenii petrec mai mult timp la cumpărături.

Cercetărorii citați susțin că, prin limitarea prezenţei în restaurante la 20% din capacitatea lor maximă, infecţiile ar fi reduse cu peste 80%.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mii de meteoriți care au ajuns în Antarctica ar putea fi pierduți pentru totdeauna