PRECIZĂRI. Câte persoane pot participa la o petrecere într-un apartament, în perioada stării de alertă. Explicațiile ministrului Vela

Redactor:
Gândul
PRECIZĂRI. Câte persoane pot participa la o petrecere într-un apartament, în perioada stării de alertă. Explicațiile ministrului Vela
POLITICĂ. Moţiunea PSD împotriva lui Marcel Vela, dezbătută la Senat: „Nu a pregătit țara pentru pandemie”Foto: Mediafax

Ministrul de Interne Maracel Vela a precizat, într-un video pe Facebook, că numărul maxim de persoane care pot fi invitate la o aniversare sau o onomastică, dacă evenimentul este organizat într-un apartament, este de opt. În schimb, pentru evenimente care implică o slujbă religioasă, nuntă, botez sau înmormântare, numărul maxim al celor care pot participa este de 16 persoane.

„Limita de 8 persoane se referă la spații închise, de exemplu, într-un apartament cineva dorește să își țină ziua de naștare, sau de nume, cum este astăzi (nr. joi) ) de Sfinții Constantin și Elena. Pentru a reduce riscul, în spațiile închise, în apartamente, evenimentele personale să nu fie organizate cu mai mult de 8 persoane. (…) Evenimentele de familie se pot organiza cu 16 persoane, cele personale, de familie, care țin de slujbe religoase”, le-a explicat ministrul, celor care îl urmăreau pe Facebook.

Marcel Vela a mai subliniat că măsura a fost luată pentru a reduce riscul răspândirii virusului, dar și pentru a limita riscul ca o persoană care s-a aflat în apropierea unei persoane infectate să nu fie nevoită să stea în autoizolare pentru 14 zile.

„De la 1 iunie, din 15 iunie, dacă totul va fi în regulă, evident se va reamenaja și această regulă”, a declarat Marcel Vela.

Zbor Charter

De asemenea, Marcel Vela a anunțat aprobarea zborurilor neregulate de tip charter către și dinspre mai multe destinații. Întrebat de o româncă din Spania când se poate întoarce acasă, ministrul de Interne i-a sugerat să sune la Consulatul din Bilbao, să spună că a vorbit cu el și să apeleze la o cursă de tip charter, pentru că nu se știe deocamdată când vor fi permise din nou zborurile regulate.

Marcel Vela a răspuns mai multor întrebări venie din partea cetățenilor români, într-un live pe Facebook. Ministrul de Interne a avut o convorbire telefonică cu o româncă stabilită în Spania care își dorește să se întoarcă acasă și l-a întreba pe Vela când va fi posibil. Ministrul a menționat că acum zborurile regulate nu sunt permise, însă există posibilitatea zborurilor charter.

Vedeta TVR, în lacrimi! Fiul său S-A SINUCIS chiar de ziua ei. E ştirea care...
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
E o bruneta superba! Maria este cea mai sexy fiica de fotbalist roman. Wow, cum...
Klaus Iohannis A SEMNAT. Moment istoric pentru România
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
EXCLUSIV: Bogdan Stelea intervine în mega-scandalul din fotbalul românesc. Ce a putut să spună despre...
Demisie în Cehia pe fondul creşterii cazurilor de coronavirus. „Este obosit, dezgustat de politică şi...
Vedeta TVR, în lacrimi! Fiul său S-A SINUCIS chiar de ziua ei. E ştirea care...
Rochița prea scurtă i-a jucat feste! E incredibil ce a pățit prezentatoarea TV în mijlocul...
Incredibil! Țara în care șef de stat este un MORT, dar nu asta este cel...
Previziuni economice sumbre pentru sfârșitul anului. La ce ar trebui să se aștepte de fapt...
PRĂPĂD în România. Culturile agricole sunt DISTRUSE. Premoniții sumbre…
Nelu Tătaru anunţă când vom scăpa de coronavirus
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide