PREMIERĂ. Rareș Bogdan este singurul eurodeputat român numit membru al Comisiei speciale privind ingerințele externe și combaterea dezinformării

Redactor:
Radu Cristian
PREMIERĂ. Rareș Bogdan este singurul eurodeputat român numit membru al Comisiei speciale privind ingerințele externe și combaterea dezinformării
PREMIERĂ. Rareș Bogdan este singurul eurodeputat român numit membru al Comisiei speciale privind ingerințele externe și combaterea dezinformării / Sursă Foto: Gândul Live

Rareș Bogdan a fost numit membru în Comisia specială privind ingerințele externe în toate procesele democratice din cadrul Uniunii Europene, inclusiv privind dezinformarea. Bogdan este liderul delegației eurodeputaților români din grupul PPE.

Decizia numirii a fost luată vineri

Decizia numirii eurodeputatului român a fost luată vineri de Parlamentul European, scrie într-un într-un comunicat al Parlamentului European. Rareș Bogdan va fi singurul eurodeputat român care va face parte din această comisie specială. De asemenea, Parlamentul European a mai decis și componența celorlalte comisii speciale înființate privind inteligența artificială, combaterea cancerului, chestiuni fiscale și transportul animalelor, notează Caleaeuropeană.

Eurodeputații care alcătuiesc aceste comisii sunt desemnați de grupurile politice. După desemnare, grupurile comunică selecția lor președintelui Parlamentului. Modalitatea de alocare a numărului de locuri către grupurile politice se face în raport cu  proporția numărului de eurodeputați pe care îi reprezintă în Parlamentul European.

Președinții și vicepreședinții acestor comisii vor fi deciși la ședințele care vor avea loc în luna septembrie.

Uniunea Europeană, implicată în luptă împotriva dezinformării

Uniunea Europeană avertiza luna trecută că un val uriaș de informații false despre COVID-19 a apărut pe rețelele sociale în perioada pandemiei.

Uniunea Europeană avertizează că informațiile false despre noul tip de coronavirus pot avea efecte deosebit de grave și a anunțat că vrea să combată dezinformarea de pe internet, informează Euronews.

UE a anunțat că își dorește să comunice mai bine despre această problemă cu cetățenii europeni și își propune o cooperare mai bună cu statele membre în legătură cu dezinformarea de pe internet.

„Dezinformarea în vremea coronavirusului poate ucide. Avem datoria de a ne proteja cetățenii ajutându-i identifice informațiile false și de a-i scoate la iveală pe cei responsabili. În ziua de astăzi, unde războinicii folosesc mai degrabă tastaturi în loc de de săbii, iar campaniile de dezinformare sunt arme recunoscute, Uniunea Europeană își va intensifica activitățile și dezvolta capacitățile în această luptă”, a declarat Josep Borrell, înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate.

Inchide