Raed Arafat, despre evacuarea de la Spitalul Foișor: „Decizia a fost corectă. Aleg consecințele atacurilor, dar să știu că am salvat vieți”

Raed Arafat, despre evacuarea de la Spitalul Foișor: „Decizia a fost corectă. Aleg consecințele atacurilor, dar să știu că am salvat vieți”
Raed Arafat, precizări cu privire la situația de la Spitalul Foișor / Sursă FOTO: FACEBOOK - CAPTURĂ
Publicat: 10/04/2021, 20:47
Actualizat: 14/04/2021, 13:10

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, medicul Raed Arafat, a venit sâmbătă cu o serie de precizări în legătură cu situația creată la Spitalul Foișor din Capitală vineri seară, unde mai mulți pacienți au fost transferați de urgență din unitatea medicală.

Arafat: „Decizia, pe fond, este corectă”

„Când vine vorba de a lua decizii, sunt convins că poate nu întotdeauna sunt perfect înțelese sau tolerate, dar între a nu lua o decizie – și după care a da explicații, pe bună dreptate, că de ce am lăsat unii oameni fără îngrijiri medicale potrivite, de ce am lăsat unele persoane să se agraveze, fără să găsim pentru ele lor – și între a supăra și de a crea o platformă de atacuri, inclusiv politice, în acest sens, printr-o decizie care salvează vieți, eu în continuare aleg soluția de a lua decizii, de a suporta consecințele atacurilor, dar să știu în sfârșit că am luat o decizie care a salvat vieți”, argumentează Raed Arafat.

„Poate că acum am învățat și mai mult pe partea de evacuare a unui spital, anumite aspecte pe care trebuie să le luăm în considerare în viitor, dar dacă ar fi să dăm timpul înapoi, cred că decizia ar fi luată din nou, așa cum a fost luată”, menționează șeful DSU.

În clipul postat de secretarul de stat pe Facebook, acesta explică faptul că ordinul de evacuare a Spitalului Foișor a fost semnat vineri la prânz, iar la ora 15:00 echipa DSU era la spital, numai că discuțiile s-au prelungit până seara.

„Decizia de ieri consider că a fost ca decizie de fond una corectă, chiar dacă a creat un disconfort pentru pacienții internați în Spitalul Foișor. Avea o singură menire: să salvăm cât mai multe vieți, să nu-i punem pe colegii din UPU și din spitale în situația de a alege cine intră și cine rămâne în ambulanță și așteaptă. Așa că soluția de a evacua un spital – și îmi pare rău că s-a întâmplat acest lucru mai târziu, în cursul nopții, când noi, de fapt, ordinul l-am emis pe la prânz ieri, iar echipa noastră era la spital în jurul orei 15:00, ca să discute și să înceapă această evacuare și care totuși s-a lungit ca discuții până la momentul în care s-a început mai târziu. Știu că s-a produs un disconfort, știu că multă lume vede acest lucru ca unul incorect față de pacienții care erau internați în Spitalul Foișor. Da, sunt de acord, nu este deloc un lucru plăcut, în condiții de normalitate poate putea să se desfășoare mult mai bine, dar în condiții de normalitate n-am ajunge să evacuăm un spital pentru a-l transforma în spital COVID”, spune Raed Arafat.

Arafat spune că situația din România arată „o stabilitate”

Potrivit medicului, chiar dacă situația din România arată stabil, , cazurile de terapie intensivă și cu necesar de oxigen vor continua să ajungă la unitățile de primiri urgență în următoarea perioadă.

„Chiar dacă situația arată o stabilitate ca număr de cazuri și o începere de scădere, cazurile de terapie intensivă și cu necesar de oxigen vor continua să ajungă la unitățile de primiri urgență în următoarea perioadă”, a avertizat șeful DSU. „Aveam obligația să ne pregătim și mai bine în acest sens”, a mai spus Arafat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO „Am 61 de ani, dar am corpul unui bărbat de 38”. Dave explică...
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Vedeta celebră, diagnosticată cu CANCER la sân. A suferit 4 operații în doar 10 luni
Afacerea cu care investitorii arabi ar putea da lovitura în România. Şeicii vor să facă...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
MAGHIARII, umiliți în România. Porneşte revoluţia: Reacţionăm!
Pozele devin filme cu un singur click. Vestea momentului de la Microsoft
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Chiar și șefii se tem că Inteligența Artificială le va lua locul de muncă!