RESTRICȚII DE CIRCULAȚIE. Țările europene care limitează accesul românilor pe teritoriile lor, din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus

Redactor:
Ana Matei
RESTRICȚII DE CIRCULAȚIE. Țările europene care limitează accesul românilor pe teritoriile lor, din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus
Cele cinci țări din Europa în care românii nu sunt primiți din cauza numărului uriaș de cazuri de COVID-19 - FOTO: Pexels

Având în vedere că România se află în zona galbenă din UE ,din cauza numărului crescut de cazuri de coronavirus, mai multe state au limitat accesul românilor pe teritoriile lor. Până acum, Slovenia, Malta, Slovacia, Danemarca și Estonia au anunțat limitarea accesului românilor.

Malta a anunțat că va permite zborurile comerciale de la 1 iulie pentru anumite state, printre care nu s enumără și țara noastră. Situația s-ar putea schimba până la 15 iulie, când, potrivit visitmalta.com, toate celelalte restricții vor fi ridicate. Lista țărilor europene, ai căror cetățeni pot zbura în și dinspre Malta cuprinde: Austria, Cipru, Cehia, Danemarca, Elveţia, Estonia, Finlanda, Franța , Germania, Grecia, Islanda, Israel, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Norvegia, Polonia, Slovacia, Spania și Ungaria.

Slovacia nu permite accesul cetățenilor români pe teritoriul său în scopuri turistice, personale sau de afaceri. Sunt deschise frontierele Slovaciei pentru cetăţenii următoarelor state: Bulgaria, Cipru, Rep. Cehă, Danemarca, Insulele Feroe, Estonia, Finlanda, Grecia, Croația, Islanda, Liechtenstein, Lituania, Letonia, Ungaria, Malta, Germania, Norvegia, Austria, Slovenia, Elveţia, Muntenegru, Monaco şi Polonia.

Danemarca permite deocmadată accesul românilor în scop touristic, dar numai  cu condiția să prezinte o rezervare de, cel puțin, 6 nopți la un hotel, casa de vacanță sau casă închiriată în regim privat. Chiar dacă România este pe lista deschisă a Danemarcei, Ambasada României în Regatul Danemarcei îi atenționează pe cetățeni să nu își facă planuri de călătorie pe termen lung, pentru că lista de acces în țară este modificată săptămânal.

România, în zona galbenă

Estonia a anunțat că românii care doresc să călătorească pe teritoriul acestei țări trebuie să stea 14 zile în carantină.

Slovenia este al cincilea stat din Uniunea Europeană care restricționează circulația cetățenilor români pe teritoriul său. Pe lista țărilor ai căror cetățeni pot călători în Slovenia în condițiile normelor sale de prevenție epidemiologică sunt: Croația, Austria, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Spania, Elveția.

România se află în zona galbenă, fiind a treia țară în ceea ce privește rata cazurilor de Covid-19.

„Trebuie să facem cu toții un efort individual ca să avem un răspuns colectiv, ca să putem să scădeam această incidență până în zona verde, pentru că discuția la nivelul Uniunii Europene privind libera circulație a cetățenilor în spațiul comunitar pune o anumită problemă: țările care depășesc media Uniunii Europene s-ar putea să fie constrânse, dacă doresc să-și  trimită cetățenii în celelalte țări care sunt în zona verde, aceștia să stea două săptămâni în izolare. Lucrul acesta ar limita foarte mult circulația cetățenilor români”, a spus Alexandru Rafila.

Inchide