RESTRICȚII DE CIRCULAȚIE. Țările europene care limitează accesul românilor pe teritoriile lor, din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus

RESTRICȚII DE CIRCULAȚIE. Țările europene care limitează accesul românilor pe teritoriile lor, din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus
Cele cinci țări din Europa în care românii nu sunt primiți din cauza numărului uriaș de cazuri de COVID-19 - FOTO: Pexels
Publicat: 29/06/2020, 18:11
Actualizat: 06/04/2021, 20:15

Având în vedere că România se află în zona galbenă din UE ,din cauza numărului crescut de cazuri de coronavirus, mai multe state au limitat accesul românilor pe teritoriile lor. Până acum, Slovenia, Malta, Slovacia, Danemarca și Estonia au anunțat limitarea accesului românilor.

Malta a anunțat că va permite zborurile comerciale de la 1 iulie pentru anumite state, printre care nu s enumără și țara noastră. Situația s-ar putea schimba până la 15 iulie, când, potrivit visitmalta.com, toate celelalte restricții vor fi ridicate. Lista țărilor europene, ai căror cetățeni pot zbura în și dinspre Malta cuprinde: Austria, Cipru, Cehia, Danemarca, Elveţia, Estonia, Finlanda, Franța , Germania, Grecia, Islanda, Israel, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Norvegia, Polonia, Slovacia, Spania și Ungaria.

Slovacia nu permite accesul cetățenilor români pe teritoriul său în scopuri turistice, personale sau de afaceri. Sunt deschise frontierele Slovaciei pentru cetăţenii următoarelor state: Bulgaria, Cipru, Rep. Cehă, Danemarca, Insulele Feroe, Estonia, Finlanda, Grecia, Croația, Islanda, Liechtenstein, Lituania, Letonia, Ungaria, Malta, Germania, Norvegia, Austria, Slovenia, Elveţia, Muntenegru, Monaco şi Polonia.

Danemarca permite deocmadată accesul românilor în scop touristic, dar numai  cu condiția să prezinte o rezervare de, cel puțin, 6 nopți la un hotel, casa de vacanță sau casă închiriată în regim privat. Chiar dacă România este pe lista deschisă a Danemarcei, Ambasada României în Regatul Danemarcei îi atenționează pe cetățeni să nu își facă planuri de călătorie pe termen lung, pentru că lista de acces în țară este modificată săptămânal.

România, în zona galbenă

Estonia a anunțat că românii care doresc să călătorească pe teritoriul acestei țări trebuie să stea 14 zile în carantină.

Slovenia este al cincilea stat din Uniunea Europeană care restricționează circulația cetățenilor români pe teritoriul său. Pe lista țărilor ai căror cetățeni pot călători în Slovenia în condițiile normelor sale de prevenție epidemiologică sunt: Croația, Austria, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Spania, Elveția.

România se află în zona galbenă, fiind a treia țară în ceea ce privește rata cazurilor de Covid-19.

„Trebuie să facem cu toții un efort individual ca să avem un răspuns colectiv, ca să putem să scădeam această incidență până în zona verde, pentru că discuția la nivelul Uniunii Europene privind libera circulație a cetățenilor în spațiul comunitar pune o anumită problemă: țările care depășesc media Uniunii Europene s-ar putea să fie constrânse, dacă doresc să-și  trimită cetățenii în celelalte țări care sunt în zona verde, aceștia să stea două săptămâni în izolare. Lucrul acesta ar limita foarte mult circulația cetățenilor români”, a spus Alexandru Rafila.

ŞOC | Scene incredibile într-un club de noapte. Bătută şi violată de o vedetă aflată...
Ce i-a făcut Niculina Stoican lui Petrică Măţu Stoian, chiar înainte să moară? 'Băiatul' cântăreţului...
Scandal monstru la Survivor România 2022! Faimoșii s-au înjurat ca la ușa cortului: bodyguardul lui...
Zone erogene ale bărbaților care produc plăceri uriașe
Bombă în miez de noapte: negocierile dintre Loți Boloni și FRF au picat! Antrenorul a...
Omicron, tulpină dominantă în România. Noua variantă a acaparat marile oraşe: 96% în Cluj, 72%...
O bancă din România vinde un VW Passat. Pare chilipir dar are o mare problemă
BANCUL ZILEI – Pofte vinovate în miez de noapte: “Dragă, așa aș vrea să fac...
CEO-ul Pfizer: Virusul va persista ani de zile, dar acesta ar putea fi ultimul val...
Ce i-a făcut Niculina Stoican lui Petrică Măţu Stoian, chiar înainte să moară? 'Băiatul' cântăreţului...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
BĂTAIE în toată regula la o SALĂ de FITNESS!
Ţara devenită paradis pentru pensionare. O „mamaie” a avut 15 iubiţi tineri în 7 ani:...
Răsturnare șocantă de situație în cazul Raisei, fetița ucisă pe trecere de mașina poliţiei. Ce...
S-a anunțat marele cutremur! Când va fi seismul de peste 7 grade în România
Începe războiul? Rușii lansează o undă de șoc la frontiera cu Ucraina. Mișcări masive de...
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...