TRATAMENT CORONAVIRUS | Gigant farmaceutic anunță candidatul principal pentru vaccinul COVID-19. Când începe faza 1 de testare. Este mai aproape decât ne-am fi așteptat

TRATAMENT CORONAVIRUS | Gigant farmaceutic anunță candidatul principal pentru vaccinul COVID-19. Când începe faza 1 de testare. Este mai aproape decât ne-am fi așteptat
Publicat: 02/04/2020, 09:24
Actualizat: 07/04/2021, 02:17

Potrivit unui anunț făcut miercuri, 1 aprilie 2020, Johnson & Johnson ar fi identificat un candidat principal pentru vaccinul COVID-19 (cu două variante de rezervă), ceea ce duce la primele etape de producţie.

Conform precizărilor companiei, studiul de fază 1 ar putea fi demarat în septembrie 2020, iar datele clinice privind siguranța și eficacitatea acestuia se estimează a fi disponibile până la sfârșitul anului.

„Acest proces ar permite o disponibilitate a vaccinului pentru folosire în regim de urgență la începutul lui 2021. Pentru comparație, procesul obişnuit de dezvoltare a unui vaccin presupune un număr de stadii diferite de cercetare, pe o perioadă de 5-7 ani, înainte ca un candidat să fie abia luat în considerare pentru aprobare”, se menționează într-o informare transmisă presei.

Compania citată a inițiat eforturile de cercetare a diferitelor potențiale vaccinuri candidate încă din luna ianuarie 2020, de îndată ce secvența noului coronavirus (COVID-19) a devenit disponibilă.

„Echipe de cercetare din cadrul Janssen Companiile Farmaceutice ale Johnson & Johnson, în colaborare cu Centrul Medical Beth Israel Deaconess, parte a Şcolii de Medicină Harvard, au realizat și testat mai mulţi candidaţi pentru vaccin folosind tehnologia AdVac® Janssen.

Prin colaborări cu oameni de știință din cadrul mai multor instituții academice, variante diferite de vaccin au fost apoi testate pentru a le identifica pe cele cu potenţialul cel mai bun în generarea unui răspuns imun în cadrul testelor preclinice”, susțin reprezentanții companiei americane farmaceutice care produce, de asemenea, bunuri de larg consum și aparate medicale.

De mai bine de două decenii, jucătorul de pe piața farma a investit miliarde de dolari în capacitatea sa de cercetare şi dezvoltare a vaccinurilor și medicamentelor antivirale.

„Programul vaccinului COVID-19 utilizează tehnologiile Janssen deja validate, AdVac® și PER.C6®, cu ajutorul cărora se pot dezvolta rapid noi vaccinuri candidate și scala producția candidatului optim pentru vaccin. Aceeași tehnologie a fost folosită și pentru dezvoltarea și fabricarea vaccinului Companiei împotriva Ebola și în dezvoltarea candidaţilor pentru vaccinuri împotriva Zika, RSV și HIV care, acum, sunt în Faza 2 sau Faza 3 a dezvoltării clinice”, se mai precizează în comunicat.

„Lumea se confruntă cu o criză de sănătate publică, iar noi suntem determinați să ne aducem aportul la producția unui potenţial vaccin COVID-19, disponibil și accesibil global cât de repede cu putință. În calitate de cea mai mare companie multinațională din domeniul sănătății, considerăm că avem o responsabilitate profundă să îmbunătățim sănătatea oamenilor din întreaga lume, în fiecare zi. Johnson & Johnson are avantajul unui mix alcătuit din expertiza științifică, extinderea operațiunilor și capacitatea financiară pentru a ne uni resursele în colaborarea cu alte entităţi, pentru a accelera lupta împotriva acestei pandemii”, susține Alex Gorsky, Preşedinte și Chief Executive Officer al Johnson & Johnson.

Printr-un nou parteneriat de referinţă, BARDA, care face parte din Biroul Secretarului Adjunct pentru Pregătire și Răspuns (ASPR) a Departamentului de Sănătate și Servicii Umane al Statelor Unite, și Johnson & Johnson și-au luat angajamentul să investească împreună peste un miliard de dolari americani în co-finanțarea cercetării, dezvoltării și testării clinice a vaccinului.

„În susţinerea acestor eforturi, Johnson & Johnson va folosi platformele sale deja validate pentru vaccinuri și resursele aferente, inclusiv personalul și infrastructura globală, în funcție de necesități. Separat, BARDA și Compania au asigurat finanțare suplimentară pentru susținerea intensificării demersurilor de a identifica potențiale tratamente antivirale împotriva noului coronavirus”, susțin reprezentanții gigantului farma.

Ca parte a angajamentului său, compania citată va extinde și capacitățile de producție globale ale sale, inclusiv printr-o unitate nouă de producție a vaccinului în SUA și extinderea unităţilor sale din alte țări.

„Apreciem foarte mult încrederea și sprijinul guvernului SUA acordate eforturilor noastre de cercetare şi dezvoltare. Echipa globală de experți Johnson & Johnson a accelerat procesele de cercetare și dezvoltare la niveluri fără precedent, iar echipele noastre lucrează neîncetat alături de BARDA, parteneri științifici şi autorități globale din domeniul sănătăţii.

Suntem mândri că am identificat un vaccin candidat, pe baza muncii începute încă din luna ianuarie 2020. Avansăm accelerat către studiile de fază 1 umane programate cel târziu pentru septembrie 2020. Cu sprijinul capacității de producție globale pe care o dezvoltăm în paralel cu această testare, ne așteptăm ca vaccinul să fie gata de folosire în regim de urgență la începutul lui 2021”, a menționat Paul Stoffels, M.D., Vice Președinte al Comitetului Executiv și Preşedinte al Comitetului Ştiinţific Johnson & Johnson.

Suplimentarea capacității va facilita producția rapidă a unui vaccin și va permite furnizarea a peste un miliard de doze de vaccin eficient şi cu profil favorabil de siguranţă, la nivel global.

Compania intenționează să înceapă producția la risc și își ia angajamentul de a oferi publicului un vaccin accesibil, în condiții non-profit, pentru folosire în regim de urgență în timpul pandemiei.

Extinderea cercetării antivirale

În completarea eforturilor de dezvoltare a unui vaccin, Autoritatea de Cercetare și Dezvoltare Biomedicală Avansată (BARDA) și Johnson & Johnson au extins parteneriatul comun și în direcția accelerării activității Janssen de analiză a bazelor de date de compuși, inclusiv a compușilor deţinuţi de alte companii farmaceutice.

Compania are ca scop identificarea unor potențiale tratamente împotriva infecţiei cu noul coronavirus. Johnson & Johnson și BARDA finanţează împreună acest parteneriat. Eforturi de analiză sunt realizate în parteneriat cu Institutul Rega de Cercetare Medicală (KU Leuven/Universitatea Leuven) din Belgia.

„După cum s-a anunțat în februarie 2020, Compania și BARDA au lucrat îndeaproape cu partenerii globali pentru analizarea bazei Janssen de molecule antivirale cu scopul de a accelera descoperirea unor potențiale tratamente pentru COVID-19”, susțin reprezentanții companiei.

COVID-19 aparține unei grupe de virusuri denumită coronavirus care atacă sistemul respirator. Momentan nu există niciun vaccin, terapie sau tratament aprobate pentru COVID-19.

Sursă foto: Pixabay/Gerd Altmann/caracter ilustrativ

Marea campioană a ţării, la petrecerile cu alcool şi relaţii intime la Jocurile Olimpice! Moment...
BREAKING NEWS: 'Am găsit-o pe Elodia'
FOTO. Mihaela Rădulescu, de nerecunoscut! Imaginile cu ea sunt uimitoare: a întinerit cu noul look!
Divele din România, cu costume de baie minuscule, pe plajă. Cine arată cel mai bine
Oana Roman și Marius Elisei, imagini din intimitate! Iubitul vedetei, dezbrăcat complet lângă ea
Cine sunt, de fapt, nașii reali aleși de Simona Halep și Toni Iuruc! Am aflat...
E OFICIAL! Ajutoarele sociale vor crește anual. Klaus Iohannis a promulgat legea
Oraşele cu cele mai bune licee. Clujul dispare din top 10
BANCUL ZILEI – Un bărbat potent a luat o supradoză de Viagra
Un asteroid de dimensiunea Marii Piramide din Giza va zbura pe lângă Pământ. Când va...
Alexandru Papadopol cerșește împăcarea cu Ioana Ginghină! Ce reacție a avut actrița când l-a văzut...
I-a MASAT organele cu ulei de măsline. Ce s-a întâmplat apoi i-a UIMIT pe amândoi...
ULTIMA ORĂ! Vladimir Putin, amenințare directă: 'Suntem capabili de a da lovitura letală'
Larisa Iordache, transportată de urgenţă la spital. Ce s-a întâmplat cu gimnasta la Jocurile Olimpice
A mers la magazine de haine - Zara, H/M - și a intrat în cabinele...
Descoperire ŞOC la graniţa România: Autorităţile, în ALERTĂ MAXIMĂ. Este BREAKING NEWS
Gigi Becali, aproape de o nouă lovitură! E dezvăluirea anului. Îi intră milioane de euro...
Dezastru termic în România. Vor fi cele mai ridicate temperaturi. Vor fi nopți de foc
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Viaţa bizară a unui miliardar. Mănâncă o singură masă pe zi iar în weekenduri deloc,...