Un militar SUA a murit, iar opt sunt dispăruţi în urma unui accident produs în largul Californiei

Redactor:
Radu Cristian
Un militar SUA a murit, iar opt sunt dispăruţi în urma unui accident produs în largul Californiei
Un militar SUA a murit, iar opt sunt dispăruţi în urma unui accident produs în largul Californiei / Foto: Pixabay.com

Un infanterist marin al Armatei SUA a murit, iar alţi opt sunt daţi dispăruţi în urma unui accident care a avut loc în timpul unui exerciţiu, în largul coastelor statului California, scrie CNN.

Militarul a murit în timpul unui exercițiu

Cel puțin un infanterist marin american este mort, iar alți opt sunt dați dispăruți după un accident care a avut loc în timpul unui antrenament. Accidentul a implicat un vehicul amfibiu în largul coastei din sudul Californiei.

Eforturile de căutare și salvare sunt încă în desfășurare vineri dimineață pentru cele opt persoane dispărute, cu sprijin din partea Marinei și a Gărzii de Coastă.

„Suntem profund îndureraţi de acest incident tragic. Vă rog să îi aveţi în rugăciuni pe militarii noştri, în timp ce noi continuăm căutările”, a declarat colonelul Christopher Bronzi, comandantul Unităţii de intervenţie 15 a Infanteriei Marine din SUA.

Donald Trump a anunțat reducerea numărului de militari americani din Germania, pe fondul divergențelor privind finanțarea forțelor armate

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat luna trecută că va reduce numărul de militari americani din Germania la 25.000, după ce Germania nu a reușit să aloce 2% din PIB pentru finanțarea forțelor armate.

De asemenea, liderul de la Casa Albă a acuzat Berlinul că se bucură de o serie de avantaje nemeritate în ceea ce privește comerțul cu Statele Unite, potrivit site-ului agenției de presă Reuters.

Agenția notează că reducerea propusă de Trump, care presupune ca aproximativ 9.500 de militari americani să părăsească Germania, reprezintă o lovitură puternică acordată unuia dintre cei mai importanți parteneri comerciali ai Statelor Unite. Totodată, decizia ar putea afecta puternic încrederea statelor europene în aliații americani.

Cu toate acestea, nu este clar dacă intenția lui Trump, despre care presa a scris pentru prima dată pe 5 iunie, chiar se va concretiza, dat fiind că există critici ai acestei propuneri inclusiv în rândul membrilor Partidului Republican, care au spus că o astfel de reducere a personalului militar ar reprezenta „un cadou” pentru Rusia.

În cadrul unei discuții cu jurnaliștii, Trump a acuzat Germania că încalcă regulile în ceea ce privește finanțarea NATO și a avertizat că își va continua planul în cazul în care Berlinul nu își schimbă abordarea.

„Deci noi protejăm Germania și ei nu respectă regulile. Nu are sens. Așa că vom reduce numărul militarilor la 25.000”, a spus Trump, care a adăugat că Germania „tratează foarte rău” Statele Unite în ceea ce privește comerțul, însă nu a dat detalii.

Inchide