USA. Donald Trump a distribuit un clip în care susţinătorii săi sunt filmaţi când strigă „White power!” („Puterea albilor!”)

Redactor:
Radu Cristian
USA. Donald Trump a distribuit un clip în care susţinătorii săi sunt filmaţi când strigă „White power!” („Puterea albilor!”)
USA. Sloganul "Black Lives Matter" a fost pictat în fața Trump Tower / Sursă foto: Shutterstock

Președintele american Donald Trump a distribuit duminică un videoclip în care un bărbat din orașul The Villages, care conducea un cărucior de golf cu afișele campaniei lui sale, poate fi observat cum scandează „White Power”.

Trump le-a mulțumit oamenilor din orașul The Villages

Președintele a retușat videoclipul pe care l-a arătat susținătorilor comunității sale și protestatarilor anti-Trump care se ceartă între ei.

Trump a mulțumit „oamenilor grozavi” din videoclip.

„Mulțumesc oamenilor grozavi din orașul The Villages. Stânga radicală nu face nimic, Democrații vor cădea în toamnă. Joe cel corupt este căzut. Ne vedem curând !!” a scris el în tweetul distribuit astăzi.

CNN a cerut explicații Casei Albe.

Secretarul american al Sănătății spune că nu a văzut videoclipul

Secretarul american al Sănătății și Serviciilor Umane, Alex Azar, a spus că nu a văzut videoclipul difuzat la emisiunea „Statul Uniunii”, pe CNN.

„Nu am văzut acel videoclip sau acel tweet, dar, evident, nici președintele, nici administrația sa, nici eu nu am face nimic pentru a susține supremația albă sau nimic care ar susține discriminarea de orice fel”, a spus Azar, relatează CNN.

Azar a refuzat să comenteze în continuare când realizatorul emisiunii a întrebat dacă a fost o greșeală a președintelui. „Dar, în mod evident, eu și președintele și întreaga sa administrație ne-am opune împotriva oricăror acte de supremație albă”, a completat Azar.

Fostul consilier pentru securitate națională, John Bolton, i-a spus lui Tapper, mai târziu, în aceeași emisiune, că este posibil ca Trump să fi distribuit videoclipul pentru că a văzut un semn „Trump 2020” și nu a acordat atenție la toată filmarea.

Senatorul din Carolina de Sud, Tim Scott, singurul senator negru din conferința Republicană, a declarat că videoclipul retușat de președinte a fost jignitor și „nehotărât”.

„Nu există nicio întrebare. Nu ar fi trebuit să îl reposteze și ar trebui doar să-l dea jos”, a spus Scott pentru aceeași emisiune.

Inchide