Vaccinare anti-COVID-19 în România: Peste 57.000 de persoane, imunizate

Redactor:
Radu Cristian
Vaccinare anti-COVID-19 în România: Peste 57.000 de persoane, imunizate
Vaccinare anti-COVID-19 în România: Peste 57.000 de persoane, imunizate / Sursă Foto: Pixabay - Ilustrativ

Peste 57.000 de români sunt imunizați, după ce li s-a administrat cea de-a doua doză de vaccin împotriva COVID-19. Numărul de doze de vaccin administrate de la debutul campaniei este de peste 570.000.

Miercuri s-au administrat 42.326 de doze de vaccin

Conform datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, miercuri s-au administrat 42.326 de doze de vaccin, din care 25.718 persoane au fost vaccinate cu prima doză, iar 16.608 persoane au fost vaccinate cu a doua doză.

Totalul numărului de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech, începând cu data de 27 decembrie 2020, este de 570.704, la un număr de 513.429 persoane din care 456.154 persoane vaccinate cu prima doză și 57.275 de persoane vaccinate cu a doua doză.

De asemenea, potrivit datelor, numărul total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare în ultimele 24 de ore este de 101, toate comune și minore. Este vorba de 16 reacții de tip local și 85 de reacții generale.

Numărul total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare începând din 27 decembrie 2020 este de 1.384 de reacții comune și minore, din care 403 reacții de tip local cu durere la locul injectării; 981 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).

Două reacții adverse sunt în curs de investigare.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, despre campania de vaccinare anti-COVID-19: Are două „vulnerabilități”

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a susținut în cadrul unei conferințe de presă, care a avut loc miercuri, 27 ianuarie, după ședința de Guvern, că există două „vulnerabilități” în campania de vaccinare anti-COVID-19 din România.

Oficialul din Sănătate a declarat că una dintre vulnerabilități este reprezentantă de faptul că 30% dintre vaccinări sunt în afara platformei de programare, ceea ce înseamnă că 30% dintre oamenii care sunt în Registrul Naţional de Vaccinare nu se regăsesc în platforma de programare.

„Sunt centre de vaccinare care nu sunt informatizare aşa cum s-ar cuveni, lucrurile sunt încă notate pe hârtie. Faptul că oamenii nu se programează în platformă şi merg direct la centru reprezintă o vulnerabilitate pe care am semnalat-o colonelului Valeriu Gheorghiţă. Trebuie să mergem cât mai mult către o digitalizare şi clarificare a procesului respectiv”, a declarat Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu: „Nu este doar imoral, ci este şi ilegal”

De asemenea, ministrul Sănătății a mai susșinut că o altă vulnerabilitate este reprezentată de faptul că numărul centrelor de vaccinare cu circuit închis, unde nu are acces toată lumea, este mai mare decât cel al centrelor cu circuit deschis.

„Avem în acest moment mai multe centre cu circuit închis decât cu circuit deschis. Ce înseamnă centre cu circuit deschis? Înseamnă că toată lumea se poate programa. Centre cu circuit închis înseamnă că doar o parte din populaţia României, doar anumite categorii, se pot programa. Lucrul acesta ne îngrijorează. Nu există o hotărâre de guvern sau o hotărâre a Ministerului Sănătăţii care să fi aprobat aşa ceva. Este un lucru care ne îngrijorează pentru că să privim lucrurile aşa cum sunt – fie merg mai multe vaccinuri către centrele închise, centrele care nu sunt disponibile populaţiei, şi asta înseamnă că vom avea vaccinuri care pleacă de la categoriile vulnerabile către alte categorii de populaţie, ceea ce nu este doar imoral, ci este şi ilegal. Mai departe însă, dacă vaccinurile nu sunt alocate către aceste centre, mai precis dacă vaccinurile sunt păstrate pentru persoanele vulnerabile, atunci vom avea centre care funcţionează şi cheltuie banul public, pentru că nu funcţionează gratuit, fără să vaccineze”, a declarat ministrul Sănătății.

Cristi Borcea, anunţul momentului. Nu e glumă: ”Valentina vrea asta!” Lovitură de teatru în familia...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
FOTO. Transformarea uneia dintre cele mai frumoase actrițe ale României! Cum a ajuns să arate...
Secret MURDAR! De ce se plimbă, de fapt, stewardesele pe culoar, în avion? Nici prin...
Câștig fabulos al unui parior român! A mizat nebunește că dă gol Panțîru pentru FCSB!...
S-a aflat acum! Are sau nu Ivermectina beneficii în tratarea pacienților cu Covid?
Masoneria din România are un nou Mare Maestru
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Ce au vorbit Harry şi William la înmormântarea Prinţului Philip. Dialogul dintre cei doi, descifrat...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
Detalii NEȘTIUTE din viața Zoiei Ceaușescu ies ACUM la iveală. Totul despre întâlnirile amoroase SUPRAVEGHEATE...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Avertisment pe WhatsApp: pericolul major care vizează acum milioane de utilizatori
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Este din nou DOLIU în muzica populară din România: A murit RĂPUS DE CORONAVIRUS
One day check-up: analizele importante pentru evaluarea stării de sănătate a bărbaţilor
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este românca ce conduce una dintre afacerile lui Bill Gates în România şi alte...
Inchide