VESTE PROASTĂ. Fără măsuri de relaxare pe 1 iulie. Nelu Tătaru: Am decis să le amânăm

Redactor:
Ana Matei
VESTE PROASTĂ. Fără măsuri de relaxare pe 1 iulie. Nelu Tătaru: Am decis să le amânăm

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, luni, că a fost decisă amânarea măsurilor de relaxare care ar fi trebuit să intre în vigoare la 1 iulie. „Suntem într-un moment în care gestionăm un număr de cazuri crescut și s-a decis la nivelul Grupului Tehnic să amânăm ce-a de-a patra măsură de relaxare”, a spus ministrul Sănătății. 

„Recomandările specialiștilor din grupul tehnic sunt de a amâna noile măsuri de relaxare pe care le aveam pentru 1 iulie, urmărind evoluția numărului de cazuri, evoluția cazurilor ATI, evoluția deceselor. În ultimele două săptămâni, o parte din concetățenii noștri nu au respectat regulile și am văzut creșterea transmiterii comunitare. S-a decis la nivelul grupului tehnic să amânăm cea de-a patra măsură de relaxare”, a declarat la Digi24 Nelu Tătaru.

Ministrul Nelu Tătaru a mai spus că în perioada următoare dacă vor fi rezultate favorabile într-o săptămână, atunci vor putea fi anunțate noi măsuri de relaxare.

Nelu Tătaru: Urmărim evoluția cazurilor

„S-a evaluat tot ce a însemnat ultimele două săptămâni, în care am avut o creștere a numărului de cazuri noi, în care au crescut cazuril în terapie intensivă, a crescut numărul de decese. Umărim zilnic și săptămâna care urmează, evoluția numărului de cazuri, evoluția cazurilor de la terapie intensivă, evoluția deceselor și respectarea normelor de precauție, reguli de igienă, distanțarea fizică”, a precizat ministrul Sănătății Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a precizat că a participat la o întâlnire cu premierul Ludovic Orban, cu ministrul de Interne Marcel Vela, și cu secretarul de stat Raed Arafat.

269 noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus s-au înregistrat în ultimele 24 de ore în România. Au murit în total 1.634 persoane și s-au vindecat 18.912.

Potrivit unui plan inițial realizat de autorități, ar fi trebuit să avem câte un pachet de măsuri de relaxare din 15 în 15 zile. Prima fază de relaxare a fost pe 15 mai, a doua pe 1 iunie, a treia pe 15 iunie, iar a patra ar fi trebuit să aibă loc pe 1 iulie, dar aceasta va fi amânată.

Inchide