1 din 10 români are un obicei nociv pentru sănătate. Datele care scot la iveală o adevărată dependență

1 din 10 români are un obicei nociv pentru sănătate. Datele care scot la iveală o adevărată dependență
Publicat: 06/07/2017, 13:29
Actualizat: 06/07/2017, 13:54

Potrivit studiului „Indicele consumului de televiziune în România 2017 – TVCI România 2017″ pentru piața locală, 17% din respondenți au peste patru televizoare în casă, aproape 30% au trei televizoare, 36% din respondenți au spus că au două televizoare în casă și doar 19% au un singur televizor, a spus Mihai Ursoi, manager de țară al ASTRA pentru România, Bulgaria și Republica Moldova.

În ceea ce privește timpul petrecut de români în fața televizorului, aproape jumătate din cei intervievați petrec două-trei ore în fața televizorului în fiecare zi, aproape unul din cinci petrece între patru și șase ore zilnic în fața televizorului. Unul din zece spune că stă la televizor peste opt ore pe zi. În weekend, 17% din respondenții studiului petrec peste șapte ore în fața televizorului, iar 34% petrec între patru și șașe ore.

„Există un studiu realizat de o companie franceză specializată în măsurarea audiențelor, potrivit căruia România este una dintre puținele țări unde timpul de vizioare este în creștere, pe televiziunea lineară, este mult peste media mondială. Media mondială este undeva de trei ore, iar România era undeva de 5,27 ore în 2015 și de 5,46 ore în 2016. Mai important, această tendință se remarcă și în rândul tinerei generații, unde, în 2015, timpul mediu de vizionare era de 3,14 ore și în 2015, de 3,37 ore în 2016″, a explicat Ursoi.

Aproape 60% din participanții la studiu sunt dispuși să plătească 22 de lei în plus pentru cinci canale HD. Anul trecut, de exemplu, doar 39% din participanții la studiu erau dispuși să plătească 25 de lei în plus pentru cinci canale HD. Peste 72% din respondenți consideră foarte importantă calitatea HD a imaginii când doresc să cumpere un nou televizor sau vor să-și schimbe furnizorul de televiziune. Anul trecut, interesul pentru calitatea HD era de 61%.

În ceea ce privește tipul de conținut HD consumat, 68% din români declară că preferă canalele documentare, 63% preferă divertismentul și aproximativ unul din doi preferă sportul.

„Aproximativ unul din trei români sunt abonați la servicii de televiziune prin satelit, într-o țară unde penetrarea televiziunii cu plată depășește 97%”, spune Mihai Ursoi.

La capitolul conținut preferat, canalele de știri au pierdut puțin teren de la 81% in 2016 la 77% anul acesta, dar sunt în continuare pe primul loc în preferințele românilor. Canalele de audiență generală/divertisment au urcat, treptat, an de an, având o creștere de peste 65% în ultimii doi ani, fiind preferate de trei din patru români în 2017. Canalele de călătorii și documentare au câștigat teren cu o creștere de peste 50% în același interval. Preferințele pentru sport au avut de asemenea o creștere, 45% comparat cu 41% anul trecut.

O treime dintre gospodăriile care plătesc servicii de televiziune au televizoare cu ecran plat, în același timp, aproape jumătate (44%) dintre acestea au un Smart TV.

Conform celui mai nou raport al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, numărul de gospodării care plătesc servicii de televiziune în România a ajuns la 7,3 milioane la finalul anului trecut. Cu toate acestea, studiul TVCI România relevă faptul că 32% din participanții la studiu au o singură opțiune în ceea ce privește alegerea unui furnizor de televiziune, iar numărul lor este în creștere – cu 20% comparativ cu 2016. În plus, când vine vorba de modalitatea de recepție, unul din patru spune că are o singură opțiune în zona în care locuiește.

Rezultatele studiului relevă faptul că românii consideră important, în afară de preț, să aibă acces la canale TV pe mai multe ecrane – peste jumătate iau în considerare acest aspect când se abonează la un furnizor de televiziune. Un alt factor important în alegerea furnizorului este posibilitatea de control a televizorului cu o singură telecomandă – criteriu important pentru trei din patru respondenți.

Studiul arată că doar unul din cinci români își aleg operatorul de televiziune în funcție de preț. Același procent de populație alege serviciul de furnizare TV în funcție de calitatea acestuia și facilități cum ar fi canale exclusive sau oferte speciale.

Indexul Consumului de Televiziune în România este un studiu dezvoltat de Mercury Research România pentru ASTRA România în aprilie 2017, pe un eșantion de 402 persoane. Marja maximă de eroare este de +/-5% și un nivel de încredere de 95%. Datele au fost colectate prin interviuri electronice realizate pe calculator (CATI).

SES activează în domeniul transmisiunilor prin satelit; operatorul oferă servicii diferențiate și scalabile de tip GEO-MEO (orbită georsaționară și orbită medie) cu peste 50 de sateliți georstaționari și 12 sateliți de orbită medie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția