25 autoturisme și alte produse textile, ce aparțineau Vămii București, distruse în incendiul provocat intenționat de un inspector vamal

25 autoturisme și alte produse textile, ce aparțineau Vămii București, distruse în incendiul provocat intenționat de un inspector vamal
Publicat: 09/09/2012, 16:28
Actualizat: 02/02/2019, 03:04

Incendiul provocat intenționat de inspectorul vamal Iulian Ioan Niculae la depozitul din sectorul 6 București a distrus 25 de autoturisme și produse textile, confiscate în urma operațiunilor Direcției Municipiului București pentru Accize și Operațiuni Vamale.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 6 București au dispus confirmarea începerii urmăririi penale față de învinuitul Iulian Ioan Niculae, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere prevăzută de dispozițiile art. 217 alin. 1 și 4 Cod penal, măsură dispusă de Secția 26 Poliție.

Potrivit procurorilor, în 7 septembrie 2012, în jurul orei 16.30, învinuitul Iulian Ioan Niculae – angajat al Direcției Municipiului București pentru Accize și Operațiuni Vamale – în timp ce se afla la locul de muncă situat în București, B-dul Timișoara, nr. 90, sector 6, a incendiat în mod intenționat depozitul B7 în care se aflau mai multe bunuri, respectiv : 25 autoturisme și alte produse textile, ce aparțineau Direcției Municipiului București pentru Accize și Operațiuni Vamale.

Ulterior, incendiul s-a propagat și la depozitul alăturat ce aparținea părții vătămate S.C. T. I., în care erau depozitate mai multe bunuri. Partea vătămată S.C. T. I. a estimat valoarea prejudiciului produs prin fapta învinuitului la suma de 150.000 de lei, precizează Parchetul într-un comunicat de duminică.

„Analizând probatoriul administrat în cauză și circumstanțele personale ale învinuitului, procurori din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Sectorului 6 București au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și au solicitat, totodată, arestarea preventivă a inculpatului Ioan Iulian Niculae, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere prevăzută de dispozițiile art. 217 alin. 1 și 4 Cod penal. Cercetările vor continua în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor comiterii faptei și stabilirii răspunderii judiciare”, a informat Parchetul.

Inspectorul vamal a fost reținut pentru incendiul declanșat, vineri seara, la depozitele din Bulevardul Timișoara, care aparțin Autorității Vamale, dar unde și reprezentanții Gărzii Financiare își depuneau bunuri confiscate, au informat surse judiciare.

Inspectorul vamal ar fi fost băut când ar fi declanșat incendiul, au precizat sursele citate.

Inspectorul era supărat pe șefii săi, acesta fiind motivul declarat anchetatorilor, astfel că a incendiat depozitul, unde chiar el era gestionar, spun sursele citate.

Peste 20 de mașini aflate în depozitele din Capitală ale Gărzii Financiare au fost distruse în incendiul izbucnit vineri după-amiază, pompierii acționând în prezent pentru stingerea ultimelor focare ale acestuia, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISU București, Daniel Vasile.

Potrivit sursei citate, nu se cunoaște deocamdată câte dintre autoturismele distruse erau confiscate.

„Din cauza căldurii degajate, acoperișul unui depozit s-a prăbușit”, a mai spus Daniel Vasile.

Pompierii au intervenit cu zece autospeciale cu apă și spumă și o scară, la fața locului aflându-se, de asemenea, două echipaje de descarcerare și unul de prim-ajutor, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU București.

„Incendiul a fost semnalat printr-un apel făcut la 112, la ora 17.15. Suprafața afectată este de aproximativ 500 de metri pătrați”, au mai precizat sursele citate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Niciun șofer din România NU MAI SCAPĂ. S-a dat ordin la Poliția Română: Desfășurăm FORȚE...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii