3 morți și 15 răniți, după ce o mașină s-a ciocnit cu un microbuz pe DN2. Victimele au fost transportate la spitalele din Capitală

3 morți și 15 răniți, după ce o mașină s-a ciocnit cu un microbuz pe DN2. Victimele au fost transportate la spitalele din Capitală
Publicat: 19/11/2016, 13:33
Actualizat: 26/03/2019, 03:16
UPDATE 13:30:Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea a deschis, sâmbătă, o cauză având ca obiect accidentul de circulație petrecut pe DN2, pe direcția București – Urziceni, soldat cu decesul a 3 persoane și rănirea altor 15 persoane.
„La Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea s-a înregistrat astazi, 19 noiembrie 2016, o cauză având ca obiect accidentul de circulație petrecut la aceeași dată pe DN2, pe direcția București – Urziceni, soldat cu decesul a 3 persoane și vătămarea corporală a altor 15 persoane. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.
La fața locului s-a deplasat o echipă mixtă formată din polițiști ai Serviciului Rutier din cadrul I.P.J. Ilfov, precum și specialiști criminaliști, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea”, potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție remis sâmbătă MEDIAFAX.
UPDATE 13:20:Cinci dintre cele 15 persoane care au fost rănite în urma accidentului de pe DN2 au rămas internate la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, două dintre ele urmând să fie operate, a declarat medicul Raluca Moldoveanu.
„La Spitalul Clinic de Urgență Floreasca au ajuns cinci victime. Toate sunt conștiente. Dintre acestea, una a refuzat a refuzat examinarea și internarea, restul au rămas internate, unele pentru supraveghere. Două victime vor merge la sala de operație, una pentru rezolvarea unor probleme ortopedice, cealaltă pentru sutura unei plăgi. Cel care are leziuni ortopedice am putea spune că este în stare mai gravă, dar starea este stabilă. La fața locului au fost în total 18 victime. S-a acționat cu resurse din diferite locuri. Au fost patru echipaje de tip B de la Serviciul de Ambulanță București. SMURD a intervenit cu patru echipaje de prim
ajutor, cu o autospecială de transport victime multiple și cu mașină de coordonare regională. De asemenea, din Ialomița au fost un echipaj de prim ajutor și două echipaje de la ambulanță de tip B. Dintre cele 18 victime, trei au fost decedate și una a refuzat examinarea și transportul la spital”, a declarat medicul Raluca Moldoveanu.
Medicul a precizat însă că pot apărea complicații. În urma accidentului, două femei aflate în microbuz și șoferul autoturismului și-au pierdut viața.
UPDATE13:15: În jurul orei 11:40, în județul Ilfov, traficul rutier pe DN2 (E85) Afumați – Urziceni a fost reluat pe raza comunei Șindrilița, potrivit Centrului Infotrafic al Poliției Române.
„Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, în jurul orei 11:40, în județul Ilfov, traficul rutier pe DN2(E85) Afumați – Urziceni a fost reluat pe raza comunei Șindrilița. Amintim că, din cauza unui eveniment rutier, traficul a fost întrerupt pe drumul național menționat. Se circulă ușor îngreunat (dirijat de polițiști). Conducătorii auto sunt sfătuiți să circule prudent”, potrivit unui comunicat de presă al Centrului Infotrafic al Poliției Române.
15 răniți în accidentul de pe DN2 au fost transportați la spitalele din Capitală, cei mai mulți fiind duși la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov.
Astfel, șase persoane au fost duse la spital de către mașinile SABIF, respectiv două la spitalul Sf. Ioan, două la Spitalul Floreasca, două la Spitalul Pantelimon. Alte două persoane au fost duse cu mașinile SAJ Ialomița la Floreasca, 6 persoane cu SMURD și o persoană a fost transportată tot la Floreasca de mașina medicului de urgență.
„Evenimentul rutier care s-a produs între un microbuz și un autoturism a fost anunțat în dispeceratul ISU București-Ilfov cu puțin timp înainte de ora 08.00. La fața locului s-au deplasat mai multe ambulanțe SMURD, un echipaj de descarcerare și o autospecială pentru stingere. În evenimentul rutier au fost implicate 18 persoane, 15 dintre acestea au fost transportate de ambulanțe SMURD, atât de la ISU București-Ilfov cât și ISU Ialomița, de la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov și de la Serviciul de Ambulanță Județean Ialomița, la spitale din Capitală, la Spitalul Floreasca, Spitalul Sf. Pantelimon, Spitalul Elias și Spitalul Sf. Ioan. Din păcate, în urma accidentului au existat și persoane decedate, două femei și un bărbat. Femeile se aflau în microbuz și conducătorul auto al autoturismului. În total, 15 ambulanțe au intervenit pentru acordarea primului ajutor și transportul victimelor către spitalele din București”, a declarat Adrian Marin, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov.
Două persoane aflate în microbuz și una în autoturism și-au pierdut viața.
„Au fost evaluate 14 persoane. Din păcate mai sunt pe lângă cele 14 persoane evaluate, trei persoane decedate și o persoană care era în cursul descarcerării de către pompieri. Cei 14 care au fost evaluați nu prezintă leziuni foarte grave, din ce am înșeles. Datele sunt în evoluție. Persoana încarcerată este conștientă, dar vom avea date despre starea ei după ce va fi scoasă”, a declarat șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.
Potrivit ISU București, șase persoane au fost duse la spital de către mașinile SABIF, respectiv două la spitalul Sf. Ioan, două la Spitalul Floreasca, două la Spitalul Pantelimon. Alte două persoane au fost duse cu mașinile SAJ Ialomița la Floreasca, 6 persoane cu SMURD și o persoană este transportată tot la Floreasca de mașina medicului de urgență de la Floreasca.
În total, 15 persoane au fost transportate la spitalele din Capitală, în urma accidentului. Circulația pe DN2 Afumați – Urziceni este întreruptă, la momentul transmiterii știrii, pe raza localității Șindrilița. Polițiștii recomandă ca rute ocolitoare pentru ambele sensuri: DN3 Fundulea – Gostilele – Lilieci; DJ200A Petrăchioaia – Măineasca – Sinești – DN2.
Administrația Națională de Meteologie a emis mai multe atenționări cod galben de ceață pentru mai multe județe, inclusiv Ilfov și București.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Accidentul de la Suceava ar fi fost produs în mod intenționat. Victima și șoferul în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
Macron pune în alertă toată Europa. România e direct vizată
Antena 1, lider de audiență cu Chefi la cuțite. S-au folosit două amulete
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern