40 de nuntași, inclusiv mirele, transportați la spital în urma unei toxiinfecții alimentare

40 de nuntași, inclusiv mirele, transportați la spital în urma unei toxiinfecții alimentare
Publicat: 21/07/2013, 12:57
Actualizat: 30/03/2019, 21:54

Aproximativ 40 de persoane care au participat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la o nuntă în satul bistrițean Cireșoaia, inclusiv mirele, au fost transportate la spitale din Beclean, Bistrița și Târgu Mureș, după ce au făcut toxiinfecție alimentară, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cornel Săsărman, viceprimarul comunei Braniștea, din care face parte satul Cireșoaia, a declarat corespondentului MEDIAFAX că la nuntă au participat 350 de persoane, iar la circa 40 dintre acestea, inclusiv mirelui, li s-a făcut rău după ce au mâncat aperitivele pregătite pentru nuntă.

„A fost o nuntă cu 350 de persoane, toate de etnie maghiară. De la aperitive li s-a făcut rău la circa 40 dintre nuntași, inclusiv mirelui. Se pare că inclusiv cei care au pregătit aperitivele și probabil au gustat din ele s-au simțit rău. Au terminat pregătirile, s-au dus acasă să se îmbrace și să vină la nuntă și n-au mai apărut. Au făcut toxiinfecție alimentară. Unii s-au dus la spital, alții au rămas acasă să se trateze. Mirele a ajuns și el la spital, dar nu s-a internat”, a declarat viceprimarul.

Contactat telefonic, dispecerul de la punctul de lucru Beclean al Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud a declarat corespondentului MEDIAFAX că nuntașii au relatat că li s-a făcut rău după ce au mâncat aperitivul, iar unii și supa.

Conform sursei citate, unii au început să vomite, pe alții i-a durut capul și au avut diaree, așa încât au plecat spre cel mai apropiat spital, atât cu mașinile personale, cât și cu ambulanțe din Beclean.

„Este posibil ca unii să fi mers și la spital la Dej. Nu știm exact cum au procedat. În orice caz, avem informația că ar fi peste 30 de persoane care au mers spre spitale în total 32-34, undeva pe acolo”, a spus sursa citată.

Directorul Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, dr. Anca Andrițoiu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că 12 persoane au fost transportate la Spitalul Orășenesc Beclean, 20 la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, iar două au fost trimise la clinici din Târgu Mureș.

„Din ce am putut afla până acum, a fost o nuntă în noaptea de sâmbătă spre duminică. Probabil au consumat ceva alterat, așa încât li s-a făcut rău nuntașilor și au ajuns la spital: 12 la Beclean, 20 la Bistrița și doi la Târgu Mureș. La Bistrița au fost aduși la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență, nu atât pentru că erau într-o stare foarte gravă, ci pentru că nu cred că la Beclean sunt destule locuri. Am trimis acolo o echipă să facă o anchetă epidemiologică să vedem ce s-a întâmplat, cine este vinovat”, a declarat Anca Andrițoiu.

Satul Cireșoaia, locuit în cea mai mare parte de etnici maghiari, se află în comuna Braniștea, aflat la 17 kilometri de orașul Dej din județul Cluj și la 15 kilometri de Beclean. Localitatea este cunoscută pentru că aici se cultivă zeci de soiuri de cireșe și, în fiecare an, are loc un festival al cireșelor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Cât de frumoasă e iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
După 10 de ani de muncă pe un vas de croazieră, Claudiu s-a întors în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
ROMÂNII, VERIFICAȚI chiar în ziua de Paște. Ordinul care se aplică DEJA în toată România
Travis Kelce devine cel mai bine plătit jucător din NFL. Taylor Swift este cea care...
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ