8 ani de închisoare pentru că a târât un polițist cu mașina. Nu l-au scos din SUV nici cu FOCURI DE ARMĂ

Redactor:
Ionut Muresan
8 ani de închisoare pentru că a târât un polițist cu mașina. Nu l-au scos din SUV nici cu FOCURI DE ARMĂ
Ronnen Herșcovici, condamnat la 8 ani și 4 luni de închisoare pentru tentativă de omor, ultraj și distrugere. Vezi cum a fost scos din mașină și imaginile care i-au pecetluit sentința

Pe 11 martie 2017, în jurul orei 3:00, șoferul unui SUV Porsche a fost oprit pe bulevardul Ion Mihalache, în zona pieței Domenii, pentru că trecuse pe roșu. La volan era un tânăr cu ochelari, care a refuzat să prezinte actele polițistului care venise lângă mașină și a încercat să fugă. A dat înapoi, lovind mașinile de Poliție din spatele său și a demarat în trombă. Agentul care îl legitimase s-a agățat de centura de siguranță și de oglinda retrovizoare a SUV-ului, fiind târât 20 de metri, până a căzut pe asfalt. A ajuns la spital cu degetele fracturate.

Unul dintre colegii polițistului a plecat în urmărirea tânărului, cerând ajutor prin stație. Cu ajutorul altor două echipaje, fugarul a fost oprit, dar s-a blocat în mașină. Au urmat scene suprarealiste, filmate de pe trotuar de curioșii adunați ca la circ. Polițiștii nu au reușit să-l convingă pe șofer să coboare nici după ce au tras trei focuri de armă în sus. Singurele răspunsuri au fost câteva semne obscene. 

Scena s-a rezolvat la fel de inedit: chemată prin telefon, mama șoferului a adus al doilea rând de chei, polițiștii au deschis porbagajul și au pulverizat în interior spray lacrimogen. Când tânărul n-a mai suportat usturimea și a ieșit din Porsche, polițiștii l-au trântit pe asflat și l-au încătușat. A fost arestat preventiv pentru tentativă de omor, ultraj și distrugere.

Cazul a stârnit interesul presei. Poliția a comunicat că șoferul se numește Ronnen Herșcovici (22 de ani) care nu și-a justificat gestul decât printr-o depresie de care suferea recent. Nici eforturile unor jurnaliști, nici cele ale avocaților nu au convins judecătorii Tribunalului București. O filmare a unei camere de supraveghere din zonă arată fără echivoc ce se întâmplase.

„Condamnă pe inculpatul Herșcovici Ronen (…) urmând ca acesta să execute pedeapsa cea mai grea de 8 ani de închisoare la care se adaugă 1/3 din suma pedepselor de 6 luni și 6 luni de închisoare, în final inc. Herșcovici Ronnen va executa 8 (opt)) ani și 4 (patru) luni de închisoare. (…) deduce din pedeapsa închisorii de 8 ani și 4 luni aplicată inculpatului Herșcovici Ronen perioada reținerii, arestării preventive si arestului la domiciliu de la data de 11.03.2017 la zi.(…) Cu drept de apel”, se arată în minuta magistraților Tribunalului București.

Tânărul a fost obligat prin aceeași decizie să plătească 10.000 de euro despăgubiri morale polițistului rănit, 27.000 de lei despăgubiri materiale Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și 8.000 de lei cheltuieli judiciare către stat. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel București.

Povestea nu se oprește aici. În timpul scandalului legat de isprava tânărului, s-au aflat detalii și despre tatăl său. Carol Herșcovici a fost arestat în aprilie 2001 în București, cu 1.000 de tablete Ecstasy asupra sa. În urma unei descinderi la locuința acestuia din Brașov, polițiștii au mai găsit 65.000 de tablete. Cele aproape 20 de kg de droguri reprezentau una din cele mai importante capturi din Europa în 2001, potrivit generalului Fătuloiu, șeful Direcției de Crimă Organizată.

Carol Herșcovici avea dublă cetățenie, română și israeliană. făcea parte dintr-o rețea internațională de trafic de droguri și a declarat că trebuia să ajungă cu tabletele Ecstasy la New York. A fost condamnat la 15 ani de închisoare și a executat doar o parte din pedeapsă.

foto: roni herscovici / facebook

Pe stadion doar cu vaccin sau test! Premierul a anunţat condiţiile ca fanii să intre...
Sângele a dat în clocot la Olimp. Vedeta și celebrul ei iubit, prinși iubindu-se pe...
FOTO. Anca Țurcașiu, apariții fără inhibiții! Imaginile cu ea la mare, la 50 de ani
GRAVIDA? „Aproape că am căzut din picioare” Anca Serea, declarațiile momentului! E vorba de SARCINA...
Stelistul Chitoșcă și rapidistul Ciuculescu s-au luat la bătaie! Scandal monstru la Survivor România! Imagini...
Modificarea făcută de Lidl după ultimele scandaluri. Ce au decis șefii lanțului de magazine
VIDEO Atenţie, cade! Momentul în care un balcon ticsit de invitaţi se prăbuşeşte pe stânci,...
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Job-ul pentru care poți fi plătit cu 22.000 de euro pe lună și nu necesită...
Sângele a dat în clocot la Olimp. Vedeta și celebrul ei iubit, prinși iubindu-se pe...
Au furat TUNUL direct de pe fundul mării! „Au crezut că ar fi o piesă...
Alimentul care a fost numit după Benone Sinulescu. Se vinde ca pâinea caldă în România
Cum faci acasă cea mai gustoasă prăjitură cu cireșe și bezea. Ingredientul care nu trebuie...
După primul satelit și primul om în spațiu, rușii mai dau o lovitură. E uluitor...
Flavia Groșan, medicul care tratează bolnavi de COVID-19 după scheme de tratament proprii, face un...
Cea mai periculoasă băutură alcoolică pentru ficat. Un român consumă 85 de litri anual
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Povestea antreprenoarei care a creat împreună cu soţul său un adevărat imperiu în România. Totul...
Inchide