8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Ce spun politicienii reprezentativi ai României despre carantinarea țării după alegerile parlamentare din 6 decembrie

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Ce spun politicienii reprezentativi ai României despre carantinarea țării după alegerile parlamentare din 6 decembrie
8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Ce spun politicienii reprezentativi ai României despre carantinarea țării după alegerile parlamentare din 6 decembrie / Sursă FOTO: Shutterstock
Publicat: 03/12/2020, 08:00

Mai mulți oameni politici importanți din România au dezvăluit în cursul serii de miercuri, 2 decembrie, dacă sunt sau nu de acord cu impunerea carantinei naționale în România.

Eugen Tomac (PMP), Robert Sighiartău (PNL), Victor Ponta (Pro România), Alexandru Rafila (PSD), Tanczos Barna (UDMR), Dacian Cioloș (USR-PLUS) au fost prezenți în cursul serii de miercuri la o dezbatere politică organizată de Digi24 înaintea alegerilor parlamentare care au loc pe 6 decembrie. Unul dintre principalele subiecte a fost Sănătatea și, implicit, carantina națională în contextul pandemiei de coronavirus. Întrebarea la care au răspuns aceștia a fost  „Veți susține carantina națională?”.

Premierul Ludovic Orban spune că România nu își poate permite un lockdown după alegeri: „Garantez 100% că nu va fi”

Ludovic Orban, premierul României și candidat PNL la alegerile parlamentare, a asigurat miercuri seară, la România TV, că nu va fi un nou lockdown după alegerile parlamentare din 6 decembrie.

„Garantez 100% că nu va fi lockdown. România nu își poate permite așa ceva. Nu ne putem permite din punct de vedere economic, din punct de vedere al perioadei care urmează. Așa ceva nu se poate întâmpla. Cine mai susține așa ceva este o bazaconie și este de fapt o minciună de campanie în încercarea de a mai reduce susținerea pentru PNL”, a precizat premierul.

Schimb de replici între Ponta și Cioloș, pe temea vaccinării anti-Covid: „Eu zic să-l întrebați pe Gregorian Bivolaru dacă e de acord cu vaccinarea” / „Întreabă-l tu. Văd că știi mai multe decât mine”

Mai mulți candidați la alegerile parlamentare prezenți la o dezbatere electorală în studioul Digi 24, miercuri seară, au fost întrebați dacă se vor vaccina împotriva Covid-19. Răspunsurile date de Eugen Tomac (PMP), Robert Sighiartău (PNL), Victor Ponta (Pro România), Alexandru Rafila (PSD) și Tanczos Barna (UDMR) au fost afirmative, însă Dacian Cioloș (USR-PLUS) a ezitat, spunând că va  lua decizia după ce toate informațiile pertinente vor fi prezentate de oameni competenți. Victor Ponta a replicat imediat: „Eu zic să-l întrebați pe Gregorian Bivolaru dacă e de acord”.

Comisia Europeană avertizează: Ridicarea restricțiilor de sărbători va duce la o nouă creștere a spitalizărilor COVID! / Previziunile experților UE

Comisia Europeană arată într-un document oficial transmis Parlamentului european și Consiliului European faptul că numărul de cazuri COVID-19 și al spitalizărilor ar urma să crească dacă restricțiile impuse în contextul pandemiei de coronavirus vor fi ridicate cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

În raportul CE se precizează, de asemenea, faptul că până la apariția unor rezultatele măsurabile, după adoptarea măsurilor restrictive, pot trece și 40 de zile, mult peste cele 14 zile pe care le i-au unele state drept etalon, inclusiv România.

Când va începe în România vaccinarea împotriva COVID-19 a întregii populații. Anunțul unui oficial din Sănătate

Vaccinarea întregii populaţii împotriva virusului SARS-CoV-2 ar putea începe, cel mai devreme, în primăvara anului 2021, potrivit unui anunț făcut de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Horaţiu Moldovan.

Oficialul din Sănătate a fost prezent la dezbaterea prilejuită de Ziua mondială SIDA, 1 decembrie, şi intitulată „Programul de tratament HIV în al doilea val COVID”, care a avut loc miercuri, unde a precizat faptul că primele persoane vaccinate vor fi lucrătorii din domeniul sanitar.

Marcel Ciolacu se va imuniza anti-Covid, cu o condiție: „Sper să nu mă vaccinez înaintea mamei mele, pe care nu am văzut-o de cinci luni” / Șeful PSD se testează zilnic pentru Covid-19

Președintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a precizat miercuri seară, la România TV, că se va vaccina împotriva noului coronavirus, dar cu singură condiție.

„Sigur! Am şi spus: sper să nu mă vaccinez înaintea mamei mele, pe care nu am văzut-o de cinci luni şi care cu toţi fraţii am izolat-o, săraca, în casă. Dar, categoric, mă voi vaccina. Este singura posibilitate. Mă bucur, totodată, că vaccinarea nu este obligatorie în România. Fiecare om trebuie să decidă singur. Dar ne-a ajutat Dumnezeu să avem specialişti care trebuie să ia locul nostru, al politicienilor, să vină la televizor şi să explice de ce este bine să se vaccineze lumea”, a afirmat Marcel Ciolacu.

OMS recomandă ca oamenii să poarte măștile de protecție și în casă

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) recomandă purtarea măştilor de protecție și în locuinţe, în scopul prevenirii creșterii ratei de infectări cu noul coronavirus atunci când sunt primiţi vizitatori şi când nu poate fi respectată distanţarea fizică, informează DPA.

Parchetul european condus de Laura Codruța Kovesi ar putea să-și înceapă activitatea la 1 martie 2021

Comisia Europeană a făcut apel, miercuri, la statele membre să-şi numească rapid procurorii delegaţi pentru a permite Parchetului european (EPPO), noua armă a UE împotriva fraudei, să-şi înceapă activitatea la 1 martie, relatează AFP, citată de Agerpres.

Parchetul european, care va putea cerceta, urmări şi trimite în judecată în faţa jurisdicţiilor naţionale pe autorii unor infracţiuni care aduc atingere intereselor financiare ale Uniunii, a fost instalat la sfârşitul lui septembrie, în Luxemburg.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
EXCLUSIV | Adrian Mititelu și-a pulverizat copilul aflat pe patul de spital: „E un escroc!...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
“BEACH, PLEASE!” a sărit în aer! E “Highest in the room”! 2.500.000 €, pentru primul...
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
ANIMAŢIE. Cu cât creşte distanţa de frânare la o viteză de 50 km/h, în condiţii...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Ioana Dichiseanu, în lacrimi. Ce semne a primit de la regretatul Ion Dichiseanu la scurt...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
A doua Lună a Pământului! NU s-a știut până ACUM de existența ei
Obligatoriu până pe 25 mai. Decizie pentru proprietarii de apartamente din România
Fasolea bătută, nelipsită din post. Cât se fierbe pentru a nu crea probleme
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
EL e ucigașul Ana-Mariei?! Gravida, găsită îngropată în pădure! Dezvăluiri de ultimă oră
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Cum să alegi parfumurile pentru orice preferință?
BANCUL ZILEI. Bubulina:- Iar pleci la cârciumă derbedeule, săptămâna viitoare trebuie să plătim și întreținerea!
O statuie veche de 3.400 de ani a lui Ramses al II-lea, recuperată de autoritățile...