8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Klaus Iohannis, despre certificatul verde: „Este un lucru bun, dar nu trebuie să ducă la discriminări între cetățeni”

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Klaus Iohannis, despre certificatul verde: „Este un lucru bun, dar nu trebuie să ducă la discriminări între cetățeni”
Președintele României este de părere că certificatul verde este „un lucru bun” / Sursă FOTO: Alexandru Dobre - Mediafax Foto
Publicat: 25/05/2021, 08:19

Președintele Klaus Iohannis a susținut, luni, o declarație de presă, înaintea participării la Consiliul European, în care a anunțat că una dintre principalele teme de pe ordinea de zi a ședinței este legată de certificatul verde digital.

Șeful statului a precizat că certificatul verde digital este un lucru bun care va înlesni libera circulație. (Mai multe detalii aici…)

Președintele României, depre deturnarea avionului de către Belarus: „Ceva nemaiîntâlnit”

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, într-o declarație de presă înaintea participării la Consiliul European, care sunt temele de politică externă incluse pe agenda de lucru de luni seara.

„Avem două teme de mare actualitate, evoluția din Orientul Mijlocui și situația avionului deturnat în Belarus, ceva nemaiîntâlnit, trebuie să vorbim despre sancțiuni și investigații”, a spus Iohannis înainte de ședința Consiliului European. (Mai multe detalii aici…)

PSD cere schimbarea strategiei de vaccinare: „Este doar o fugă de realitate”

PSD cere schimbarea radicală a strategiei de vaccinare anti-COVID-19, pentru a se ține cont că Guvernul a ratat toate țintele pe care și le-a propus inițial. „Diminuarea succesivă a țintei de vaccinare este doar o fugă rușinoasă de răspundere”, consideră social-democrații.

„Încă un motiv pentru a depune moțiunea de cenzură. Diminuarea succesivă a țintei de vaccinare este doar o fugă rușinoasă de răspundere! PSD solicită schimbarea radicală a strategiei de vaccinare anti-COVID-19, având în vedere că Guvernul a ratat toate țintele pe care și le-a propus inițial”, se arată într-un comunicat PSD. (Mai multe detalii aici…)

Teste Real Time PCR securizate, după ce un bărbat a prezentat un buletin fals de analiză, în aeroportul din Cluj-Napoca

Conducerea spitalului din Bistrița a decis să securizeze rezultatele testelor Real Time PCR după ce o persoană a prezentat în aeroportul din Cluj-Napoca un document falsificat, pentru a pleca rapid din țară cu avionul.

Inițial, bărbatul a prezentat în aeroport rezultatele unui test rapid Covid. Potrivit regulilor, cei de la securitate i-au comunicat că pentru îmbarcare este nevoie de analiză PCR. (Mai multe detalii aici…)

Ludovic Orban: „Pensiile şi punctul de pensie cresc, până la sfârşitul anului”

Preşedintele PNL, Ludovic Oban, a declarat, luni, că pensiile se vor majora până la sfârşitul anului, însă pentru aceasta este nevoie şi de o creştere economică serioasă. „Vrem să eliminăm inechitățile în sistemul de pensii din România”, a spus acesta. (Mai multe detalii aici…)

Sindicaliștii de la metrou, la un pas de a fi evacuați din sediul de la stația Piața Unirii

Ion Rădoi, liderul sindicaliștilor de la metrou, a amenințat, într-o conferință de presă susținută luni, 25 mai, că își va da foc dacă directorul Metrorex va evacua și sindicatul din sediul deținut în stația de metrou de la Piața Unirii. (Mai multe detalii aici…)

Trei vietnamezi au fost prinși în timp ce căutau pui de sturz ca să îi mănânce, într-o rezervație din Neamț

Imagini care nu mai au nevoie de nicio explicație în Neamț! Trei vietnamezi au fost prinși în timp ce tulburau mai multe cuiburi dintr-o rezervație, în căutare de pui de sturz, pentru a-și potoli foamea, spun anchetatorii. Anchetatorii cred că vietnamezii doreau să mănânce păsările. Aceștia riscă acum închisoarea. (Mai multe detalii aici…)

China neagă dezvăluirile presei americane despre cercetătorii de la Wuhan bolnavi de COVID-19 în 2019: „Ştirea este complet falsă”

China a reacționat, luni, după ce publicația Wall Street Journal a dezvăluit în ediția de duminică raportul secret realizat de serviciile de informații americane, potrivit căruia trei cercetători ai Institutului de Virologie din Wuhan au fost spitalizați cu simptome asemănătoare COVID în noiembrie 2019, cu puțin timp înainte de izbucnirea pandemiei. (Mai multe detalii aici…)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
”Eu nu mai vorbesc cu ea, mă are la block” De ce l-a blocat Andreea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine