80 milioane euro: prețul unei săli multifuncționale la Lia Manoliu. Lucrările durează doi ani

80 milioane euro: prețul unei săli multifuncționale la Lia Manoliu. Lucrările durează doi ani
Publicat: 23/04/2013, 09:32
Actualizat: 25/06/2013, 14:31

Primăria Municipiului București (PMB) vrea să investească peste 80 de milioane de euro pentru construirea unei săli multifuncționale în Compexul Sportiv „Lia Manoliu”, lucrările urmând să dureze doi ani, potrivit unui proiect de hotărâre ce va fi discutat vineri de consilierii generali.

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) va discuta, vineri, proiectul de hotărâre privind indicatorii tehnico-economici aferenți studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiții „Sală Multifuncțională – Compex Sportiv Lia Manoliu”, valoarea totală a investiției fiind de 80.597.950 de euro, inclusiv TVA, din bugetul municipalității, iar durata de realizare, de 24 de luni.

„Construirea unei săli multifuncționale cu caracter polivalent în cadrul Complexului Sportiv Național «Lia Manoliu», va contribui la dezvoltarea și susținerea potențialului acestei zone metropolitane, destinate preponderent sportului”, se precizează în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

În document se mai arată că arena multifuncțională va avea o capacitate de aproximativ 12.000 de persoane, suprafața totală necesară pentru toate funcțiile arenei fiind de aproximativ 40.000 de metri pătrați.

Astfel, construcția va avea o amprentă la sol de 10.000 de metrii pătrați și un regim de înălțime S+P+3E.

Totodată, sala va avea „toate dotările aferente activităților sportive, de divertisment și de afaceri” și va fi acoperită cu o structură de grinzi cu portantă ridicată și învelitoare din tablă vopsită în câmp electrostatic și luminatoare de sticlă, se mai arată în proiect.

În expunerea de motive a proiectului, se mai arată că s-a identificat posibilitatea ca în sală să fie practicate următoarele sporturi: tenis, baschet, handbal, fotbal în sală, badminton, volei, hochei pe role, floorball, box, atletism, gimnastică, tir sportiv, scrimă, tenis de masă, dar și a altele.

„Construcția sălii multifuncționale moderne și impresionante, presupune utilizarea celor mai noi tehnologii, în vederea facilitării unei transformări funcționale rapide, din arenă sportivă în scenă de concert, sau centru pentru congrese. (…)Trecerea rapidă de la o manifestare la alta presupune posibilitatea reamenajării în cel mai scurt timp. Astfel, este esențial să fie avută în vedere și optimizarea costurilor de reamenajare”, se precizează în raportul de specialitate al proiectului.

Tot vineri, consilierii generali vor discuta și proiectul de hotărâre privind indicatorii tehnico-economici aferenți studiului de fezabilitate pentru construirea Academiei de Tenis în Compexul Sportiv Lia Manoliu, care va avea șase terenuri de tenis și gradene pentru 1.300 de spectatori și care ar urma să coste municipalitatea, 1,75 milioane de euro.

Primarul general Sorin Oprescu a declarat, în 12 aprilie, la conferința în care a prezentat „starea Bucureștiului”, la cinci ani de la preluarea mandatului de primar general, că dorește continuarea proiectului privind Arena Națională cu o sală polivalentă de cel puțin 12.000 de locuri, ale cărei lucrări vor începe în 2013, dar și cu un patinoar de 6.000 de locuri în incinta Complexului Național.

La sfârșitul lunii noiembrie 2012, Guvernul a transferat Primăriei Generale a Capitalei un teren de peste 52.000 de metri pătrați din Complexul „Lia Manoliu” pentru construcția unei săli de sport multifuncționale, cu condiția începerii lucrărilor în termen de un an și finalizării sălii în trei ani de la data transferului terenului, care a fost dispus prin hotărâre de Guvern.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
ADIO, maestre! A murit Căpitanul din Titanic și Regele din Stăpânul Inelelor
Doliu la Hollywood. A murit un actor faimos din „Titanic” și „Stăpânul Inelelor”
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ