A fost stabilită data la care instanța se va pronunța în procesul privind revocarea lui Lazăr

A fost stabilită data la care instanța se va pronunța în procesul privind revocarea lui Lazăr
Publicat: 21/05/2019, 17:09

Purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, spunea că termenul de marți „pare a fi ultimul”, întrucât suspendarea nu mai putea produce niciun efect.

Curtea de Apel Alba Iulia a rămas în pronunțare pentru marți la ora 16.00, apoi a anunțat că se va pronunța în data de 28 mai.

Instanța se va pronunța și cu privire la solicitarea privind cheltuielile de judecată, care să fie acordate în favoarea Ministerului Justiției.

Procedura de revocare a lui Augustin Lazăr a fost declanșată de către Tudorel Toader în 24 octombrie 2018, iar Augustin Lazăr a depus la Curtea de Apel Alba o cerere de suspendare a procedurii de revocare din funcție.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) au decis, la sfârșitul lunii ianuarie, că procesul prin care procurorul general Augustin Lazăr a contestat propunerea de revocare din funcție înaintată de Ministrul Justiției se va judeca la Curtea de Apel din Alba Iulia. Asta după ce, în noiembrie 2018, reprezentantul Ministerului Justiției a cerut ca procesul să fie judecat la Curtea de Apel București, invocând excepția necompetenței teritoriale, în timp ce avocatul lui Augustin Lazăr a cerut ca procesul să fie judecat în continuare la Curtea de Apel Alba Iulia, invocând faptul că procurorul general are acolo domiciliul.

Ulterior, avocatul lui Augustin Lazăr a cerut încetarea procesului, motivând că a încetat calitatea clientului său, prin pensionare.