• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

A murit inventatorul mall-ului. Alfred Taubman avea 91 de ani

A murit inventatorul mall-ului. Alfred Taubman avea 91 de ani
A murit inventatorul mall-ului. Alfred Taubman avea 91 de ani

Informația privind moartea lui Alfred Taubman, om de afaceri în domeniul imobiliar și inventator al conceptului de complex comercial de tip mall, a fost dată publicității, vineri, de fiul acestuia, Robert Taubman.

„(Alfred Taubman, n.r.) a fost foarte mândru de ceea ce a reușit să realizeze această minunată companie pe care a fondat-o în urmă cu 65 de ani”, a spus Robert Taubman într-un mesaj către angajații companiei tatălui său, al cărei președinte este în prezent.

„În această seară (vineri, n.r.), după ce a cinat acasă, un atac de cord l-a luat de lângă noi, sfârșind ceea ce a fost o viață plină, extraordinară, care a influențat atât de mulți oameni în atât de multe moduri minunate, pe tot globul”, a mai spus Robert Taubman.

Alfred Taubman s-a născut într-o familie de imigranți evrei de origine germană, în Michigan, Statele Unite ale Americii, în 1924, potrivit CNN. În anii 1950, când a observat că americanii se mută în suburbiile marilor orașe, s-a gândit că vor avea nevoie de locuri unde să își facă cumpărăturile. Conceptul de mall s-a dovedit a fi foarte profitabil. Potrivit Forbes, în 2015, averea lui Taubman se ridică la 3,1 miliarde de dolari.

Cariera sa de om de afaceri a fost însă afectată de o serie de scandaluri. În 1983 a cumpărat casa de licitații Sotheby’s și a făcut nouă luni de închisoare în 2002 după ce a fost condamnat pentru că ar fi făcut o înțelegere ilegală cu Christie”s pentru a controla comisioanele caselor de licitații. Alfred Taubman a susținut tot timpul că era nevinovat.

Inchide