„A murit și capra nesimțiților!” Mesajul dur al unui general cu patru stele, după scandalul pensiilor militarilor

„A murit și capra nesimțiților! Mesajul dur al unui general cu patru stele, după scandalul pensiilor militarilor
Publicat: 06/08/2017, 17:14

„Parada cu pensiile incredibile ale unora, urmată de un linșaj mediatic al generalilor, care trebuia să acopere nemulțumirile celor ce au reușit să citească formidabilă lege a salarizării (Unice! In lume!), și-a atins scopul.Soluția găsită mulțumește pe mulți: a murit și capra nesimțițlor! Da, dar nu era cea grasă, ci una mai puțin râioasă. Care se va îngrășa din salariile mărite fantastic. Dar apele s-au liniștit. Toată lumea e mulțumită! Capra frumoasă a rămas neatinsă, cea mai mică, care nu știe încă dacă va fi râioasă, e bucuroasă că a prins o pășune mai sus, acolo unde a pus-o noul stăpân, iar vecinii invidioși pe frumoasa capră își freacă mâinile bucuroși: le-a ieșit! Tot a murit o capră! Sau, măcar au făcut-o de râs”, a scris fostul șef al Statului Major General al Armatei.

Generalul (r) cu patru steleȘtefanDănilăa fost șef al Statului Major General (SMG) al Armatei în perioada 2011-2014. Fost pilot de MIG 21, MIG 21 LancerR și C-130 Hercules,Dănilăa fost primul general din aviația militară care a ocupat funcția de șef al Armatei.

Guvernul a aprobat în această săptămână o ordonanță de urgență care stabilește că pensiile de serviciu nu vor mai fi actualizate în funcție de nivelul salariului și că acestea nu vor mai putea depăși media salariilor din anii de activitate.

Actul normativ reglementează pensiile personalului MAI, al MApN, al serviciilor de informații, cel aeronautic civil navigant profesionist, al Corpului Diplomatic și Consular, al Curții de Conturi, cel auxiliar din instanțe și parchete, al funcționarilor parlamentari, dar și al membrilor Senatului României și Camerei Deputaților.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase