A murit tânăra căreia i-a fost frică de BAC mai mult decât de cancer. Mesajul cutremurător transmis ministrului Educației

A murit tânăra căreia i-a fost frică de BAC mai mult decât de cancer. Mesajul cutremurător transmis ministrului Educației
Roxana Alexandra a murit răpusă de cancer. Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 04/10/2022, 16:14
Actualizat: 05/10/2022, 00:04

Roxana Alexandra, o tânără din București, a murit după ce a dus o luptă teribilă cu cancerul. Fata era studentă a Universității Politehnica din Capitală, iar cei ce au cunoscut-o nu pot să creadă că ea s-a stins din viață.

Tânăra studentă la Politehnică s-a luptat până în ultima clipă nu doar cu boala, ci şi cu un sistem de învăţământ greoi şi lipsit de empatie.

„Azi a plecat la Cer un copil puțin mai mare, un om care a luptat exemplar. Roxana îmi scria după bacalaureat că a plâns și abia după examen s-a mai adunat și a reușit să realizeze că trauma cea mai mare din viața ei nu erau notele de la bacalaureat, ci cancerul cu care încă lupta atunci.

Doamnă ministru al Educației, vă rog ca primul lucru pe care îl faceți să fie ca astfel de mesaje, de traume, să nu mai existe! Copiii aceștia luptă enorm, puțină decență, puțină empatie fac mai mult decât orice program și credeți-mă, dacă sunt sprijiniți, rezultatele lor pot fi incredibile. 

Roxana, ai luptat incredibil, ai avut un suflet curat și bun. Drum lin în lumină!”, este unul dintre mesajele ce curg pe contul de socializare al tinerei.

„Drum lin către îngeri, Roxi, ai fost o fată foarte puternică și curajoasă, ai fost o luptătoare”, a scris altcineva, conform Ştirilor Kanal D.

Apropiații sunt în stare de șoc, iar familia nu poate să se obișnuiască cu faptul că Roxana nu mai este.

„Drum lin către îngeri Roxi, ai fost o fată foarte puternică și curajoasă, ai fost o luptătoare!!!! Roxana Alexandra.”, a scris un alt internaut.

Familia tinerei a anunțat că toţi cei care doresc să-şi ia „la revedere!” de la ea, o pot face până joi, la biserica „Sf. Treime” din cartierul Militari-Păcii.

Marinela Sarbu
Marinela Sârbu este absolventă a Facultății de Jurnalism în cadrul Universității Hyperion din București. În presa scrisă, a activat timp de doi ani ca redactor pe secția Externe în cadrul agenției Mediafax. A lucrat apoi în redacțiile B1Tv citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase