Academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici, operat de urgență. UPDATE: Anunțul spitalului Fundeni

Academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici, operat de urgență. UPDATE: Anunțul spitalului Fundeni
Publicat: 06/01/2014, 10:59
Actualizat: 28/09/2018, 23:51

Academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici este internat la Institutul Fundeni pentru o reevaluare după o operație, pe un fond de hipertensiune arterială, starea acestuia fiind bună, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, managerul unității sanitare, Carmen Orban.

Potrivit managerului Institutului Clinic Fundeni din Capitală, Constantin Bălăceanu-Stolnici urmează să fie externat în curând.

„Pacientul a fost reinternat pentru o reevaluare după o operație mai veche, pe un fond de hipertensiune arterială, starea acestuia este bună, urmând să părăsească spitalul în curând”, a declarat Carmen Orban.

Academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici a fost internat duminică dimineață la Institutul Fundeni, după ce, în urmă cu câteva săptămâni, a fost operat în Clinica de urologie a unității sanitare.

Constantin Bălăceanu-Stolnici (90 de ani) este președintele Centrului Internațional Antidrog și pentru Drepturile Omului (CIADO), membru al Adunării Naționale și al Consiliului Național al Bisericii Ortodoxe Române și președinte al Societății Ateneul Român.

Constantin Bălăceanu-Stolnici s-a retras din activitatea sa de la Academia Română în decembrie 2007, după ce CNSAS stabilise, în luna august a aceluiași an, că acesta a făcut poliție politică. El a fost membru de onoare al Academiei Române din 1992.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici a fost internat de urgență la Secția Urologie a Spitalului Fundeni, anunțul fiind făcut de președintele CIADO, Gigel Lazăr, pe Facebook: „Pentru prima dată sunt ingrijorat!. Aș vrea să scriu mai mult despre ceea ce faci, prietene. Capăt un interviu după ce se face bine? De la tine!”

După operația la vezica biliară Bălăceanu Stolnici se află acum la terapie intensivă

Constantin Bălăceanu Stolnici, care va împlini 91 de ani, la 6 iulie 2014, s-a retras din viața publică după scandalul legat de colaborarea cu Securitatea.

Elvira Gheorghiță, [email protected]