Accesul în salina Slănic Prahova, restricționat după ce un lift cu turiști a căzut în gol, iar 300 de persoane au rămas blocate în subteran

Accesul în salina Slănic Prahova, restricționat după ce un lift cu turiști a căzut în gol, iar 300 de persoane au rămas blocate în subteran
Publicat: 07/08/2014, 16:34
Actualizat: 01/02/2019, 22:33

Salina de la Slănic, județul Prahova, a fost închisă turiștilor care vor să intre în mina de vizitare, situată la aproximativ 208 metri în subteran, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Directorul salinei Slănic, Liviu Soare, convocat, joi, la Prefectura Prahova, la o discuție cu reprezentanții mai multor instituții, a declarat, la finalul întâlnirii, că singurii care mai pot intra în salină sunt turiștii care și-au cumpărat bilete de tratament și care sunt transportați în mină cu microbuzele, prin zona de exploatare.

„În momentul de față au acces numai cei care au bilete de tratament. Accesul se face auto, cu mijloace de transport ale unei firme care are încheiat contract cu mina” a afirmat Liviu Soare.

Directorul salinei de la Slănic Prahova a precizat că este vorba despre aproximativ 200 de persoane care au bilete și al căror acces este permis în mina de vizitare. De asemenea, acesta a spus că liftul folosit pentru a coborî și a urca turiștii în și din mina de la Slănic a fost închis.

Liviu Soare a precizat, răspunzând unei întrebări, că lifturile au fost puse în funcțiune în anul 1936 și că de atunci asigură transportul spre și dinspre subteran. El a spus că ceea ce s-a întâmplat miercuri a fost „pur și simplu un incident tehnic”, că liftului i s-a făcut luni revizia tehnică săptămânală, cu două zile înainte de incident, iar expertiza tehnică a fost făcută în aprilie 2013 și este valabilă doi ani.

Un lift al Salinei Slănic a căzut în gol peste un metru, miercuri după-amiază, transportul spre și dinspre subteran fiind complet blocat. Reprezentanți ai salinei declarau miercuri pentru MEDIAFAX că nicio persoană nu se afla în lift în momentul în care acesta s-a defectat.

Directorul Liviu Soare, care nu a putut fi contactat miercuri, a afirmat joi că în momentul incidentului în lift se aflau opt persoane, reprezentând capacitatea maximă a ascensorului.

Pe de altă parte, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova anunță, într-un buletin de presă de joi, că în momentul în care s-a produs incidentul în lift se aflau zece persoane, respectiv nouă adulți și un copil.

Conform ISU Prahova, toți cei zece au primit îngrijiri medicale de la echipajele SMURD și ale ambulanței, un bărbat de 56 de ani fiind transportat la spital după ce a suferit un traumatism la un picior.

Liviu Soare a spus că turistul a suferit o luxație în urma căreia are piciorul în ghips.

Peste 300 de persoane care au rămas în subteran au fost evacuate din mina de vizitare prin mina de exploatare, de unde au fost scoase la suprafață cu două microbuze, operațiunea durând două ore și jumătate. Mai mulți dintre turiști au făcut atacuri de panică.

Întrebat când va fi repornit liftul, directorul Liviu Soare a spus că nu ar putea da „un pronostic” în această privință.

„Momentan este închis, nu aș putea să dau un pronostic, dar este de durată, pentru că dacă tot ne apucăm să facem o treabă trebuie să o facem la modul cel mai serios și când dăm drumul să știm că e o treabă nemțească, apăsăm pe buton și totul merge OK”, a spus Liviu Soare.

Acesta a adăugat că există un studiu de fezabilitate realizat în anul 2012, care prevede realizarea mai multor investiții la salina de la Slănic, între care un hotel, studiu care menționează și existența pe viitor al unui lift modern, dar că „din păcate acest studiu nu a fost pus în valoare până acum”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Vânzările de iPhone peste tot în lume, cu excepția unui singur loc