Acești spectatori nu au mai fost lăsați să intre la Festivalul Enescu. Ce reacție au avut când au primit anunțul

Publicat: 12/09/2015, 13:37

Vineri seara, la Sala Palatului din Capitală, câteva zeci de spectatori au venit mai târziu la spectacolul susținut de Orchestra Filarmonică din Sankt Petersburg, împreună cu dirijorul rus Yuri Temirkanov și cu solistul Velariy Sokolov, unul laureații al Concursului Internațional „George Enescu” – 2005.

Întârziații au încercat să-i convingă pe organizatori că venirea cu 5-10 minute mai târziu nu este așa de gravă. Numai că organizatorii au rămas impasibili la cerințele insistente ale spectatorilor rămași pe dinafară și au respectat regula scrisă pe ușă: După începerea concertului, accesul în sală va fi permis doar la pauză.

„Cum a început la 19.30? Nu era la 20.00?”, se întreba unul dintre spectatori. „Nu domnule, dacă vă uitați pe bilet scrie ora de când l-ați cumpărat, nu s-a schimbat nimic. Vineri spectacolul începe la 19.30″, încerca una dintre doamnele de la Sala Palatului să le explice spectatorilor nervoși că nu sunt lăsați să intre.

„Tu mi-ai zis că începe la opt. M-am luat după tine”, țipa un domn către soția lui. „Eu am ajuns la timp, și puteam să intru. Tu tot timpul întârzii”, vorbea tare un tânăr la telefon.

Una dintre pensionarele ajunse mai târziu a început să bată cu putere în geamul de la Sala Palatului țipând că dacă nu o lasă în sală îl sparge.

„Doamnă, spre binele dumneavoastră, nu mai dați în geam. Că-l spargeți și vă dau amendă”, încerca unul dintre jandarmii sosiți la fața locului să o calmeze pe pensionară.

„Discuția cu dumneavostră nu mă interesează. Mi-e scârbă de acești oameni care stau la ușă și nu zic nimic, n-o fac pentru că sunt lași”, țipa doamna.

„Doamnă, ceilalți oameni sunt civilizați. Aveți răbdare că intrați la pauză”, a continuat jandarmul munca de lămurire. „Eu am venit pentru solistul care cântă acum ( n.r. Velariy Sokolov). După pauză să vă șostakoviți voi (n.r. de la numele compozitorului rus Șostakovici, care a cărui operă urma să fie interpretată în partea a doua a concertului), eu vreau acum”, vocifera pensionara care bătea în continuare în geam.

Printre întârziații la concertul de vineri seara s-a aflat și Dana Grecu, prezentatoarea de la Antena 3, dar și fostul ministru al Finanțelor în Guvernul Tăriceanu- Sebastian Vlădescu.

Din cauza ploii, spectatorii întârziați au fost lăsați să între în holul de la Sala Palatului și să aștepte până la pauză. „Eu sunt în fiecare seară aici și de fiecare dată fac așa. Tot timpul oamenii care întârzie vor să intre în timpul spectacolului”, a spus una dintre fetele de la Eventim, compania care a vândut biletele.

Pe ușa de la Sala Palatului scrie că întârziații pot intra la pauză

Jandarmii încearcă să o calmeze pe pensionara care vrea să spargă geamul

Jandarmii le explică spectatorilor lăsați să intre în holul Sălii Palatului că au acces în sală numai la pauză

Fostul ministru Sebastian Vlădescu așteaptă să intre la partea a doua a spectacolului de vineri seara

Dana Grecu a întârziat la concertul Orchestrei Filarmonice din Sankt Petersburg

Festivalul George Enescu are loc în perioada 30 august – 20 septembrie, iar în cadrul festivalului vin unii dintre cei mai mari artiști ai momentului, dar și patru dintre cele mai bune orchestre din lume concertează la București.

Programul festivalului din fiecare zi poate fi consultat pe pagina festivalului, unde pot fi urmărite în transmisiuni live toate concertele.

Ediția din 2015 a Festivalului George Enescu a adus în premieră la București Orchestra Filarmonicii din Berlin, care a venit la București după 15 ani de negocieri. În urma spectacolelor susținute la Sala Palatului, Orchestra Filarmonicii din Berli a anunțat că reveni în 2019 la Festivalul George Enescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase