Actorul Șerban Ionescu suferă de o boală gravă provocată de mușcătura unei căpușe. „Sunt într-o permanentă competiție cu boala”

Actorul Șerban Ionescu suferă de o boală gravă provocată de mușcătura unei căpușe. Sunt într-o permanentă competiție cu boala
Publicat: 10/05/2012, 19:58
Actualizat: 26/03/2019, 03:30

Actorul Șerban Ionescu, diagnosticat de aproape un an cu borelioză, o boală gravă provocată de mușcătura unei căpușe, a declarat într-un interviu pentru emisiunea „Happy Hour” de la Pro TV, că se află într-o permanentă competiție cu boala.

Șerban Ionescu, internat la Spitalul SRI din Balotești, i-a acordat un interviu în exclusivitate lui Cătălin Măruță, pentru emisiunea „Happy Hour”, materialul fiind difuzat în ediția de joi.

Astfel, actorul a spus că nu poate să se spele, să mânânce singur și nici să se ridice și să umble, considerând că folosește doar 1% din el, dar și-ar dori să se recupereze măcar 40%. De asemenea, are probleme cu vorbirea, respirația și deglutiția, având în permanență nevoie de un însoțitor.

„De șase – șapte luni sunt într-o permanentă competiție cu boala asta. E un musafir neplăcut, am luat-o ca pe o doamnă care s-a îndrăgostit”, a spus actorul.

Problemele au apărut de fapt în urmă cu un an, când a avut un blocaj de umăr, crezând atunci că este o problemă reumatologică. Timp de cinci luni a urmat un tratament bazat pe un cocktail de antibiotice, alături de o dietă strictă.

Borelia Garini este, potrivit actorului, „boala cu 1.000 de fețe”, pentru că în spatele ei se ascund multe alte afecțiuni. Boala atacă membrana neuronală, mielina, afectând astfel mușchii și alte organe.

Astfel, Șerban Ionescu nu poate merge și nu-și poate folosi mâinile, fiind ajutat de mama lui, care are 80 de ani, și de soția sa, actrița Magda Catone, cu care are însă „o relație incertă”, potrivit spuselor actorului.

„Dar gândesc singur. E și un mare avantaj și un mare blestem, pentru că vezi singur cum corabia ta eșuează”, a mai declarat el.

Șerban Ionescu a mai declarat în interviu că un domn i-a promis că îl ajută să meargă să se trateze la o clinică specializată în această boală din Augsburg, Germania, dar stabilirea unui tratament personalizat durează foarte mult. Actorul a mai spus că există în lume 38 de tulpini identificate de Borelia și aproximativ 300 care nu au încă nume.

Totodată, actorul a spus că o dată pe zi îi vin gânduri negre, că s-ar putea să nu mai prindă ziua de mâine, explicând că se poate întâmpla oricând un accident, din cauza complicațiilor bolii. „Moartea e un accident pe care îl așteptăm din prima zi de când ne naștem”, a spus acesta.

Vânătoarea, teatrul și petrecerile care îi plăceau au devenit „amintiri”, i-a mai spus Șerban Ionescu lui Cătălin Măruță. Pe de altă parte, actorul a mai spus că i-ar plăcea să scrie un roman de dragoste, inspirat din viața sa, adică despre un bărbat îndrăgostit de o boală.

Întrebat de Măruță ce le-ar transmite fanilor săi, de la care a primit sute de mesaje, Șerban Ionescu a spus „Vă iubesc”, cu ochii în lacrimi.

Magda Catone a anunțat că pe 26 mai, de la ora 11.00, la Teatrul Național București, se va juca spectacolul „Dineu cu proști”, care-l avea pe Șerban Ionescu în distribuție, iar încasările din vânzarea de bilete vor fi folosite pentru tratamentul actorului.

Actor al Teatrului Național din București, Șerban Ionescu s-a născut pe 23 septembrie 1950, în Corabia. Pe lângă spectacolele sale de teatru, Șerban Ionescu a jucat și în filme, precum „Umilință” de Cătălin Apostol (2011), „Website Story” de Dan Chișu (2010) și „Dincolo de America” de Marius Th. Barna (2008).

Borelioza (boala Lyme) este o infecție transmisă prin înțepătura unei căpușe infectate. Bacteria intră în sânge și afectează articulațiile, mușchii, inima și sistemul nervos. Bolnavii pot paraliza sau rămân cu sechele. Într-un an, la nivel național, se înregistrează aproximativ 300 de asemenea cazuri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului