Administratorul firmei pe terenul căreia Ionuț a fost omorât de câini, audiat la Parchet

Administratorul firmei pe terenul căreia Ionuț a fost omorât de câini, audiat la Parchet
Publicat: 09/09/2013, 11:21
Actualizat: 09/09/2013, 11:21

Administratorul firmei pe terenul căreia Ionuț Anghel a fost omorât de câini este audiat la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Constantin Ciorăscu a fost adus, luni, la Parchetul instanței supreme cu mandat, întrucât nu s-a prezentat după ce a fost citat de anchetatori pentru a da declarații în dosarul în care se fac cercetări privind împrejurările în care a murit Ionuț Anghel, după ce a fost mușcat de câini lângă Parcul Tei din Sectorul 2 al Capitalei, au declarat surse judiciare.

La intrarea în sediul Parchetului instanței supreme, Ciorăscu nu a dorit să facă declarații. Întrebat dacă se simte vinovat de moartea lui Ionuț, Ciorăscu a făcut semn că nu.

Ionuț Anghel, în vârstă de patru ani, a murit în 2 septembrie, după ce a fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei, iar fratele acestuia, de șase ani, a fost mușcat de un picior, dar a reușit să fugă și să-și anunțe bunica.

Decesul a fost cauzat de hemoragia externă, pe corpul copilului fiind găsite sute de plăgi, declara în 3 septembrie, pentru MEDIAFAX, medicul care a făcut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul Național de Medicină Legală (INML). Medicul a precizat că doar pe tălpile copilului de patru ani nu au fost găsite plăgi, restul corpului fiind cu sute de mușcături de câini.

Dosarul penal a fost deschis în 3 septembrie de Parchetul Tribunalului București, iar o zi mai târziu ancheta a fost preluată de procurorii Parchetului instanței supreme, având în vedere complexitatea cauzei și intensa mediatizare a acesteia.

Procurorii fac cercetări privind împrejurările în care a murit Ionuț Anghel și verifică dacă au fost respectate dispozițiile OUG 155/2001 privind programul de gestionare a câinilor fără stăpân.

Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție anunța că dosarul privind uciderea de către câini maidanezi a lui Ionuț Anghel este în faza actelor premergătoare.

Procurorii le-au audiat, în 6 septembrie, pe Carmen Secăreanu, președinta Asociației Caleidoscop, și pe Lavinia Mirela Nica, fost voluntar al Asociației Caleidoscop, care în 2008 a semnat, în numele ONG-ului, pentru adoptarea unuia dintre câinii care l-au omorât pe Ionuț Anghel.

Avocata președintelui Asociației Caleidoscop declara, la ieșirea de la Parchetul instanței supreme, că aceasta este incriminată în dosarul privind moartea lui Ionuț Anghel, dar nu a fost pusă încă sub acuzare.

Avocatul Valentin Răchițeanu, cel care o apără pe Lavinia Nica, spunea că aceasta are în prezent calitatea de martor, că procedurile sunt în curs și că procurorii efectuează „expertize criminalistice”. Răchițeanu arăta că Nica regretă „tragedia” și că stă la dispoziția procurorilor în cazul acestei anchete. El preciza că Nica este o persoană emotivă, tânără și că nu a știut cum să reacționeze la acuzațiile presei și la demararea anchetei.

Lavinia Mirela Nica declara, săptămâna trecută, că ceea ce s-a întâmplat a fost un accident, iar ea are conștiința curată, potrivit stirileprotv.ro.

În acest dosar a mai fost audiat, în 4 septembrie, Răzvan Băncescu, coordonator de proiect la Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor.

Răzvan Băncescu declara, la ieșirea de la Parchetul instanei supreme, că nu se simte în niciun fel răspunzător pentru incidentul în urma căruia copilul de patru ani a murit sfâșiat de câini.

Băncescu preciza că a fost chemat de anchetatori pentru a da declarații în calitate de martor și a adus mai multe documente, întrucât unul dintre câinii care au atacat copilul a fost al ASPA, fiind adoptat în decembrie 2008 de Asociația Caleidoscop. Acesta a afirmat că, din informațiile sale, Asociația Caleidoscop a adoptat nouă câini de la ASPA.

Șase câini au fost ridicați în 2 septembrue de pe proprietatea firmei din apropierea Parcului Tei. Unul dintre aceștia, care avea urme de sânge pe bot, fusese sterilizat de ASPA și adoptat de Fundația Caleidoscop în 2008, declara Răzvan Băncescu.

Polițiștii au amendat, săptămâna trecută, firma SC Tei SRL, care are în administrare terenul de pe strada Tuzla, din apropierea Parcului Tei, unde a fost ucis Ionuț Anghel. Reprezentanții firmei au primit o amendă de 2.000 de lei pentru că nu aveau un plan de pază a proprietății, au declarat pentru MEDIAFAX surse din Poliția Capitalei.

De asemenea, paznicul proprietății a fost amendat de polițiști cu 300 de lei pentru că nu avea atestat, acesta nefiind calificat pentru a presta servicii de pază.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște....
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888. Cel mai ciudat...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
El este Cristian, polițistul care și-a pierdut viața într-un accident de motocicletă la Galați: „Doi...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
INTERZIS pe tot teritoriul României. Legea pe care niciun român nu o va încălca
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Rasputin, controverse despre moartea și viața sa. Vindecător ori șarlatan?