Adrian Năstase le scrie, din închisoare, studenților săi

Adrian Năstase le scrie, din închisoare, studenților săi
Publicat: 30/09/2012, 18:42
Actualizat: 07/07/2016, 13:17

Fostul premier Adrian Năstase, aflat în închisoare, este tot mai activ pe blogul său, în ultima săptămână el având nu mai puțin de opt postări. Două dintre acestea au fost afișate duminică.

Într-una dintre ele, intitulată „Scrisoare pentru studenții mei”, Năstase îi îndeamnă pe cursanții săi, „să fie pregătiți pentru schimbările ce vor veni”, citându-le acestora din filozoful Immanuel Kant.

El le amintește studenților săi că luni, 1 octombrie, la începerea cursurilor la Universitate, „după mai mult de 30 de ani, de data aceasta”, nu le va fi alături – „rațiunile, le știți”.

Apoi el redă câteva citate din Kant.

„Mai bine decât mine, în urmă cu peste 200 de ani, Kant ne punea în gardă: >”, scrie Năstase.

„Și tot el sublinia: >”, citează Năstase din filozoful german.

De după gratii, el îi încurajează pe studenții de la drept internațional.

„Avem nevoie, mai ales în Europa, de idei noi și de speranțe mobilizatoare. Voi veți putea să le afirmați ca români și ca europeni. Vă veți confrunta cu studenți și cu absolvenți de drept internațional din alte țări. Sunt convins că veți ști să câștigați aceste competiții – pentru voi, pentru părinții voștri, pentru cei care vor veni după voi”, scrie el.

„Despre Iorga, > și numirile la parchete”, „Problema romilor. Responsabilitatea regimului Băsescu” și „Pentru reprezentanții PDL care merg la televizor” sunt doar câteva dintre titlurile postărilor lui Năstase din ultima săptămână.

Cititorii, impresionați „până la lacrimi”

„O frumoasă și emoționantă scrisoare a unui dascăl către studenții săi!”, „> m-a impresionat până la lacrimi”, „frumos ar fi ca studenților să le fie citită scrisoarea la primul curs, măcar atât”, sună câteva dintre comentariile cititorilor celei mai recente postări a lui Năstase, care i se adresează cu apelativul de „d-nule prim ministru” și își exprimă speranța ca acesta să li se alăture studenților cât mai repede.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase