Adrian Țuțuianu: Suntem mulți NEMULȚUMIȚI în PSD

Publicat: 15/10/2018, 19:21

Președintele PSD Dâmbovița. Adrian Țuțuianu, a declarat luni că în continuare sunt nemulțumiți în partid, chiar dacă a fost un vot masiv pentru Liviu Dragnea, susținând că a avut discuții cu mai mulți colegi parlamentari.

„Eu ce am spus nu retractez pentru că sunt un tip vertical. Spun cu convingere și fermitate și am făcut discuțiile în partid, e regretabil că avem câțiva care au alte preocupări și au înregistrat discuții care erau până la urmă în cadrul privat. Sunt membru PSD de 20 ani, nu m-am plimbat prin partide politice, am învățat ceva carte și când mă pronunț, mă pronunț în cunoștință de cauză (…) Nu plec din PSD, dacă vrea cineva să mă dea afară voi aștepta până revin”, a declarat Adrian Țuțuianu.

Întrebat dacă scrisoarea citită în CEx PSD are aceeași susținere din partea parlamentarilor, Țuțuianu a răspuns: „Eu cred că sunt foarte mulți oameni care împărtășesc, cel puțin în parte, ce am spus. Am vorbit cu unii colegi și nu sunt puțini deloc”.

Adrian Țuțuianu a fost unul dintre semnatarii scrisorii din PSD, prin care se cerea demisia lui Liviu Dragnea atât din fruntea PSD, cât și a Camerei Deputaților. În ședința Comitetului Executiv ce a urmat, liderii PSD și-au manifestat masiv susținerea pentru Dragnea.

Senatorul PSD, Adrian Țuțuianu,a vorbit și despre dezbaterea în Parlamenta Codului Penal și a Codului de Procedură Penală, menționând căașteaptă ca anumite texte modificate în actele normative să fie declarate neconstituționale de CCR.

„Codul Penal și de Procedură Penală au nevoie de modificări consistente. Eu cred că dezbaterea în Parlament trebuie să continue. Mă așteptam să existe anumite texte discutabile pe care CCR să le declare neconstituționale. Voi susține în Parlament demersul de modificare a Codurilor. Codurile trebuie modificate în acord cu CCR, directiva europeană, iar prezumpția de nevinovăție trebuie transpusă”, a afirmat Adrian Țuțuianu, luni la Parlament.

Curtea Constituțională a constatat, vinerea trecută, că un număr de 64 de dispoziții din legea de modificare a Codului de Procedură Penală sunt neconstituționale, în timp ce 31 de dispoziții pentru care s-au ridicat obiecții sunt constituționale, potrivit unui comunicat de presă al instituției. Judecătorii Curții s-au pronunțat pe trei obiecții de neconstituționalitate formulate de ÎCCJ, PNL-USR și președintele Klaus Iohannis.

De asemenea, CCR s-a mai pronunțat și asupra unor excepții de neconstituționalitate asupra Codului Penal. De exemplu, judecătorii Curții au decis că un articol care vizează termenul prescripției răspunderii penale din Codul Penal este neconstituțională. Magistrații CCR au motivat că, în forma actuală, articolul încalcă dreptul la un proces echitabil.

Prin urmare, cele două proiecte urmează să se întoarcă în Parlament pentru punerea în acord a acestuia cu decizia Curții Constituționale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”