Aglomerație pe A2 în zona stațiilor de taxare de la Fetești. Cozile se întind pe zeci de kilometri. Șova pentru GÂNDUL: „Soluția ar fi să nu taxăm, dar nu e posibil”

Aglomerație pe A2 în zona stațiilor de taxare de la Fetești. Cozile se întind pe zeci de kilometri. Șova pentru GÂNDUL: Soluția ar fi să nu taxăm, dar nu e posibil
Publicat: 29/07/2013, 19:20
Actualizat: 28/09/2018, 08:51

Circulația rutieră pe Autostrada A2 București – Constanța se desfășoară îngreunat, luni după-amiază, în zona stațiilor de taxare de la Fetești, unde sunt formate coloane de autovehicule în ambele sensuri, informează Centrul Infotrafic al Poliției Române.

Șoferii care doresc să evite aglomerația pot utiliza ruta Drajna – DN21 – Slobozia – DN2A – Slobozia – Hârșova – Constanța, a mai precizat sursa citată.

Potrivit polițiștilor, situația nu este diferită de cea din alte începuturi de săptămână, în condițiile în care mulți șoferi aleg să plece de la mare sau spre litoral luni, pentru a evita traficul din weekend.

Contactat de gândul, ministrul delegat pentru infrastructură Dan Șova, spune că nu are deocamdată o soluție pentru ca șoferii să nu mai piardă ore în șir la punctul de taxare de la Fetești, dar va încerca să caute una în următoarele zile. El a amintit decizia sa recentă prin care, până la 31 august 2013, tarifele de trecere pentru utilizarea podului peste Dunăre, de la Fetești – Cernavodă, se sistează în intervalul cuprins între zilele de vineri ora 6,00 și duminică ora 24,00.

„Soluția (pentru evitarea aglomerației n.n.) ar fi să nu taxăm. dar nu este posibil. În afară de scutirea pe perioada weekend-ului, nu pot face altceva deocamdată. Mai mult nu se poate. Încercăm să găsim o soluție zilele acestea”, a declarat pentru gândul Dan Șova.

Guvernul a anunțat la sfârșitul lunii iunie că șoferii care merg spre Constanța sau se întorc de la mare nu vor mai plăti în weekend taxa de 13 lei percepută pe podul peste Dunăre de la Fetești-Cernavodă.Măsura a fost luată printr-un ordin semnat de ministrul delegat pentru Infrastructură, Dan Șova, și a devenit oficială după publicarea actului în Monitorul Oficial.Taxa a fost majorată în acest an de CNADNR de două ori.

Suspendarea plății taxei de trecere pentru utilizarea podului peste Dunăre la Fetești – Cernavodă este menită să ducă la deblocarea traficului, având în vedere numărul mare de turiști care doresc să ajungă pe litoral, se arată într-un comunicat transmis presei la finele lunii iunie de Biroul de Presă al Guvernului.

La sfârșitul anului trecut CNADNR a publicat un anunț de lansare a procedurii de licitație – dialogul competitiv – pentru concesionarea autostrăzii Centura de sud a Bucureștiului (48 km), „la pachet”, cu operarea și întreținerea autostrăzilor București-Constanța și București-Pitești.

Astfel, șoferii care vor circula pe București -Constanța, dar și pe București-Pitești și pe centura de sud a Bucureștiului, care va avea regim de autostradă și care urmează să fie construită în regim de concesiune, vor trebui să plătească o taxă de utilizare.

Tarifele de utilizare pentru toate aceste autostrăzi ar putea varia între 3 euro pentru autoturisme și 7,5 euro pentru autocare, potrivit CNADNR.

Contractul prevede, printre altele, și dotarea cu echipamente specifice (inslusiv stații de taxare și sisteme ITS) a autostrăzii București-Constanța.

Întrebat dacă finalizarea acestui proiect ar putea conduce, în final, și la reducerea aglomerației la punctul de trecere de la Fetești, Șova a răspuns că nu se poate pronunța pe o procedură care este în curs de derulare.

În prezent, pe autostrada A2, în apropierea localității Fetești, există o stație de colectare a tarifelor de utilizare a autostrăzii.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
A început deszăpezirea pe Transfăgărășan! Când ar putea fi permisă circulația?