ALEGERI LOCALE 2012. Chiliman a votat împeună cu soția: M-aș bucura să se revină la votul în două tururi

ALEGERI LOCALE 2012. Chiliman a votat împeună cu soția: M-aș bucura să se revină la votul în două tururi
Publicat: 10/06/2012, 10:22
Actualizat: 17/05/2013, 19:14

ALEGERI LOCALE 2012. Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a votat, duminică dimineață, la Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, afirmând, ulterior, că este o eroare faptul că primarii sunt aleși, în prezent, într-un singur tur.

El a ajuns la secția de votare împreună cu soția sa, fiind întâmpinat de liberalul Ludovic Orban, cu care a dat mâna și cu care s-a pupat.

După ce și-a exprimat opțiunea, Chiliman a declarat presei că, în opinia sa, alegerea primarilor într-un tur este o eroare.

„Am votat pentru că votul este în același timp un drept dar și o datorie. Dacă eu n-aș fi votat, n-aș fi avut dreptul să mă plâng de rezultatul determinat de votul altora”, a declarat candidatul.

Andrei Chiliman a subliniat importanța votului, chemându-i pe bucureșteni și în general pe români să își exprime acest drept. „Consider că este o datorie cetățenească. Puterea din patru în patru ani este în mâna cetățenilor care au ocazia în momentul în care se votează au ocazia să decidă politicienii, primarii pe care îi vor. Eu consider că votul este extrem de important și îi chem pe bucureșteni și în general pe români să meargă la vot pentru ca să-și decidă pe cei pe care îi vor să-i conducă”, a arătat Chiliman.

Primarul Sectorului 1 și-a exprimat dezacordul în legătură cu reducerea numărului de tururi de scrutin, subliniind lipsa de reprezentativitate a candidaților care câștigă alegerile cu un procentaj mic de voturi.

„Votul de data asta este un vot într-un singur tur și e foarte important, e un singur vot… Consider că în același timp este foarte important ca toată lumea mergând la vot să reușească să îi decidă pe cei pe care îi dorește majoritatea. Eu consider că a fost o greșeală transformarea votului din două scrutine într-un singur tur de scrutin. Simplifică, dacă vreți, anumite lucruri. Nu este o economie. Democrația trebuie să aibă un preț. M-aș bucura să se revină la votul în două tururi. Trebuie ca persoana aleasă să aibă, până la sfârșit, puterea votului din spate. Gândiți-vă ce se întâmplă dacă într-o localitate sunt trei candidați care au unul 21, unul 22 și unul 23%. Ce reprezentativitate are cel care câștigă cu 23% în fața celorlalți doi?”, a încheiat Chiliman care a adăugat că are emoții de fiecare dată când sunt alegeri și că va aștepta rezultatele la sediul PNL din Bulevardul Nicolae Bălcescu.

„Eu sper ca alegerile să se desfășoare în mod corect, să vină multă lume la vot și mai vorbim diseară”, a spus primarul Sectorului 1.

Soția lui Chiliman a declarat că are emoții și că speră ca soțul să aibă succes.

„De fiecare dată am emoții și mă bucur că se implică atât de mult în munca asta, pe care cred eu că o face foarte bine și sper să aibă succes. Am venit de fapt cu toată familia, cu copiii…”, a spus Alexandra Chiliman care a arătat că de obicei familia primarului este matinală.

Peste 1.200 de secții de votare s-au deschis duminică, la ora 7.00, în București, unde sunt așteptați peste 1,8 milioane de cetățeni cu drept de vot să aleagă primarul general, primarii celor șase sectoare, consilierii generali și pe cei locali.

În Capitală sunt înscriși în listele electorale permanente și complementare 1.805.296 de alegători, din care 9.267 pe listele complementare, fiind cetățeni cu drept de vot din Uniunea Europeană care se află în evidențele Oficiului Român pentru Imigrări și au domiciliul sau reședința în București.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Improvizația care aduce moartea. Românii cad victime pe capete
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun