ALEGERI LOCALE 2020. Ludovic Orban a anunțat numele candidatului PNL la Primăria Timișoara

Redactor:
Gândul
ALEGERI LOCALE 2020. Ludovic Orban a anunțat numele candidatului PNL la Primăria Timișoara
Ludovic Orban / Sursă FOTO: Mediafax Foto - Alexandru Dobre

ALEGERI LOCALE 2020 Președintele PNL Ludovic Orban a anunțat duminică seara că Nicolae Robu este candidatul partidului la Primăria Timișoara, dacă nu va fi condamnat în primă instanță.

Președintele PNL Ludovic Orban a fost întrebat duminică seara cine este candidatul PNL la Primăria Timișoara, scrie MEDIAFAX.

„Robu este candidatul nostru, eu cunosc foarte bine despre ce vorba acolo. Conform prevederii statutului, sigur dacă va fi condamnat în primă instanță e clar că nu putem merge cu el”, a spus Orban, la postul B1 Tv.

Primarul Timișoarei a fost trimis în judecată de DNA, alături de alți inculpați, în dosarul privind casele naționalizate, edilul fiind acuzat de procurori de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite în formă continuată. Prejudiciul este de peste 9 milioane de euro.

Dosarul vizează vânzarea frauduloasă și la preturi modice a peste 200 de imobile din Timișoara.

Nicolae Robu a reacționat după decizia procurorilor DNA și a spus că nu are nimic în comun cu vânzarea sau retrocedarea de locuințe valoroase, în zona centrală.

Ludovic Orba a vorbit, duminică, și despre Mihai Chirica, de la Iași, despre care a spus că în ultimii ani a avut o atitudine anti-PSD și l-a susținut pe Klaus Iohannis în campanie.

„Dacă organizația județeană va considera că se poate intelege și vor propune susținerea candidaturii, nu văd niciun motiv să nu o facem. Ca independent sau se înscrie în PNL”, a mai spus Orban. Acesta a precizat că potrivit sondajelor pe care le-a văzut intenția de vot pentru Chirica este de peste 55% în Iași.

Inchide