Alegeri locale Craiova. Lia Olguta Vasilescu (PSD), noul primar potrivit exit poll-ului CURS-Avangarde

Redactor:
Răzvan Scarlat
Alegeri locale Craiova. Lia Olguta Vasilescu (PSD), noul primar potrivit exit poll-ului CURS-Avangarde
Alegeri locale Craiova. Lia Olguta Vasilescu, favorită după primul Exit Poll

A început numărătoarea inversă pentru mult așteptatele alegeri locale din Craiova. Pe primul loc, conform primului Exit Poll, este Lia Olguța Vasilescu. Este, clar, favorită. Votarea va avea loc duminică, 27 septembrie, între orele 07.00-21.00.

UPDATE, ORA 21:00

1. Vasilescu Lia-Olguţa, Partidul Social Democrat 34.5%
2. Giugea Nicolae, Partidul Național Liberal 29.0%
3. Solomon Antonie, Partidul Ecologist Român 17.6%

UPDATE, ORA 20:00

Adriana Ungureanu, consilier PNL Craiova

Am votat astazi pentru Craiova. Am votat pentru tinerii ,am votat pentru libertate. Am votat pentru o schimbare. Am votat pentru nepotii nostri ,pentru mine care am ales sa locuiesc in acest oras de zeci de ani si am speranta ca vom ajunge un oras cu adevarat european printr-o dezvoltare a tuturor proiectelor care vrem noi sa le propunem. Va iubesc dragi craioveni ! Va asteptam la vot si nu uitati ca putem invinge !”

UPDATE, ORA 19:00

Mario Ovidiu Oprea, președinte PNL Craiova:

“Noi liberalii votam intr-un numar foarte mare si indemnam pe toti sa o faca numai un numar mare de votanti poate genera un rezultat obiectiv. E foarte important pentru orasul nostru, pentru judetul nostru deoarece e un drum anevoios dar suntem pregatiti sa il parcurgem in asa fel incat sa fim mandri de orasul nostru. Ne dorim ca ziua de astazi sa ajunga sa fie o zi de sarbatoare ,o zi in care cei mai multi dintre craioveni si doljeni au venit sa voteze si mai ales o zi care sa reprezinte un nou inceput pentru noi pentru cei care locuim in acest oras si il iubim”

UPDATE, ORA 18:00

Nicolae Giugea, candidatul PNL la Primăria Craiova:

PSD a dat ordin și în toate secțiile de votare se încearcă semnarea în alb a proceselor verbale. Au reușit acest lucru în secțiile 109, 6, 104, 143, 102, 12, 126, 127, 150, 153 și 154! Am făcut sesizare și am cerut anularea acestor procese verbale!
Le atrag atenția președinților secțiilor de votare că riscă dosar penal, iar cei care au semnat vor răspunde și ei.
Deja mașinăria de furt a PSD s-a pus în mișcare.
Nu pot ei fura, cât putem noi vota!”.

UPDATE, ORA 17:00

Reprezentanții PSD Dolj au depus sesizări la birourile a două secții de votare din județ, după ce au constatat nereguli în desfășurarea corectă a procesului electoral. Cererile au fost depuse în Negoi și Grecești.

Social-democrații doljeni susțin că, în comuna Negoi, reprezentanți ai PNL au realizat filmări cu ajutorul unei drone ridicate deasupra Secției de votare nr. 423. Pe de altă parte, mai spun aceștia, în comuna Grecești au fost împărțite flyere cu mesaje denigratoare la adresa candidatului PSD, Corîci Marcel.

Pentru ambele probleme au fost întocmite întâmpinări care au transmise Biroului Secției de Votare nr. 423 Negoi și Biroului Electoral de Circumscripție Grecești”, au precizat reprezentanții PSD Dolj, potrivit ziaruldecraiova.ro.

UPDATE, ORA 16:00

Alexandru Gîdăr, candidatul PNL la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, a declarat la ieşirea de la urne, că a votat în primul rând pentru educația copiilor, pentru tineri.

Am votat în primul rând pentru copiii, pentru tinerii acestui judeţ. Îmi doresc foarte mult să dezvoltăm Doljul, să-l transformăm într-o zonă de atracţie pentru oameni, într-o zonă de atracţie pentru tineri. Îmi doresc să trăim într-un judeţ în care toţi copiii să aibă şanse egale la educaţie, la dezvoltare, atât cei din mediul rural, cât şi cei din Craiova, Calafat, Băileşti, Filiaşi, Dăbuleni, Bechet, Segarcea, Poiana Mare, din toate comunele şi satele din Dolj. Îmi doresc ca în Dolj să punem capăt suferinţei a mii de copii rămaşi singuri acasă, pentru că părinţii lor sunt plecaţi la muncă în străinătate, a mii de persoane vârstnice lăsate singure de copiii lor care au plecat în alte oraşe din ţară sau din străinătate. Este normal să votăm şi să avem orice acţiune şi orice gând la ei, la copii, la tineri, pentru că ei sunt cei mai importanţi, atât pentru noi ca părinţi, cât şi pentru ţara noastră.

Am votat cu gândul la schimbarea în bine a Doljului şi a Craiovei, care trebuie scoase din izolarea în care se află de 30 de ani. Alegerile acestea sunt foarte importante pentru că avem şansa să punem capăt unui mod păgubos de a face administraţie în Dolj, un judeţ care a ajuns pe mâna câtorva familii din cauza cărora pleacă tinerii valoroşi în alte oraşe.

Îi chem pe toţi doljenii să vină astăzi să voteze! Sunt convins că printr-un vot masiv dat astăzi, vom reuşi să le oferim copiilor noştri un viitor la noi în judeţ, iar părinţilor noştri mai multă grijă şi mai mult sprijin. E timpul să schimbăm în bine judeţul Dolj. Totul începe cu votul de astăzi! Vă rog să veniţi la vot cu încredere, pentru că se poate!”, a declarat Alexandru Gîdăr.

UPDATE, ORA 15:00

Cosmin Vasile, candidatul alianței electorale PSD-ALDE la funcția de președinte al Consiliului Județean, a votat în cadrul secției nr. 398, amenajată în incita Școlii gimnaziale Preajba.

Am votat cu încredere și optimism, am votat pentru a fi în continuare județul numărul 1 în atragerea de fonduri europene. Am votat pentru continuarea proiectelor de dezvoltare, dar și pentru noi proiecte, noi orizonturi, noi investiții pentru comunitățile locale din județul Dolj. Am votat, iar de mâine ne apucăm de treabă!“, a declarat Cosmin Vasile.

UPDATE, ORA 14:00

Mihail Ghenoiu nu a mai putut candida pentru încă un mandat de primar al Craiovei, astfel că i-a lăsat locul Olguței Vasilescu. La ieșirea de la urne, încă edilul orașului din Bănie a declarat: “Am votat pentru continuarea modernizării orașului, pentru continuarea proiectelor care sunt începute și derulate în ultimii 8 ani. Am votat pentru menținerea aceleiași atmosfere impecabile de colaborare între Consiliul Local și Consiliul Județean. Vreau să vă spun că, în atletism, una dintre cele mai grele probe este cea de ștafetă, iar unul dintre cele mai dificile momente este schimbul numărul 2, când trebuie să preiei cu o mână ștafeta și apoi să o predai. Avem cea mai performantă «echipă de ștafetă», echipa care a dus și va duce Craiova acolo unde îi este locul: pe primul loc în țară!“.

UPDATE, ORA 13:00

În Craiova, cele mai multe voturi exercitate până la 13:00 le aparţin cetățenilor cu vârste cuprinse între 45 şi 64 ani, potrivit gds.ro, după care alegătorii cu vârste de peste 65 de ani. Tinerii cu vârste între 18 şi 24 de ani nu prea s-au înghesuit să meargă la urne.

Conform statisticilor puse la dispoziţie în timp real, femeile au un uşor avantaj faţă de bărbaţi: 21.957 de femei au votat în Craiova şi 21.593 de bărbaţi.

UPDATE, ORA 12:00

Lia Olguța Vasilescu, candidatul PSD la Primăria Craiovei, a declarat că a votat pentru cea mai bună echipă a unui partid politic.

Am votat pentru echipa care va conduce Craiova în următorii patru ani! Echipă care de-a lungul acestor ani a dovedit că știe să facă administrație performantă, că știe, că poate, că vrea. Care în acești ultimi ani a reușit să absoarbă peste un miliard de euro din fonduri europene. O echipă care este formată din profesori universitari, oameni din mediul academic și bineînteles din oameni care și-au asumat niște proiecte realiste”, a declarat Olguța Vasilescu, la ieșirea de la urne.

UPDATE, ORA 11:00

Nicolae Giugea, candidatul PNL la Primăria Craiova, a votat duminică dimineaţă la o secţie din cartierul Craiovița Nouă. La ieșirea de la urne, a făcut și o scurtă declarație.

Am votat în Craiovița Nouă, cartierul în care am crescut și în care locuiesc.Am votat cu încredere într-un viitor mai bun pentru Craiova și pentru Craiovița Nouă. Vă îndemn pe toți să mergeți la vot și să nu îi lăsați pe alții să decidă pentru voi”, a declarat Nicolae Giugea.

UPDATE, ORA 10:00

Lucian Săuleanu, candidatul USR PLUS la Primăria Craiova, a votat la o secţie din cartierul Brestei, duminică dimineață.

Am votat pentru schimbare, pentru dezvoltarea Craiovei. De asemenea, am votat pentru o noua clasă politică, onestă, orientată către craioveni. Votăm pentru familie, pentru copiii noştri. Membrii secţiei sunt bine pregătiţi. Regulile sunt respectate, astfel ca îi îndemn pe toţi craiovenii să vină astăzi la vot“, a spus candidatul USR PLUS la ieşirea la urne.

————————————————————–

Lia Olguța Vasilescu, candidatul PSD, ar urma să obțină 49% din voturile cetățenilor din Craiova. Antonie Solomon, fost primar care face parte din PER, ar urma să obțină doar 22% din voturi. Pe podium mai intră Nicolae Giugea (PNL), cu 11%.

Alegeri locale Craiova. Cine este favorit potrivit Exit Poll

La aceste alegeri locale care vor avea loc în Craiova, cetățeanul trebuie să se prezinte, ca întotdeauna, cu actul de identitate sau, după caz, cu documentul care dovedește reședința. Dacă această condiție este îndeplinită, alegătorul va semna lista electorală permanentă, după care va primi buletinul de vot și clasica ștampilă cu mențiunea “VOTAT”.

Nu mai puțin de 10 contracandidați va avea Lia Olguța Vasilescu în lupta pentru fotoliul de primar. Aceștia sunt: Nicolae Giugea (candidat la primăria Craiova din partea PNL), Anişoara Stănculescu (candidat la primăria Craiova din partea PMP), Marian-Daniel Păloiu (candidat la primăria Craiova din partea ALDE), Eduard-Ionuţ Ciceu (candidat la primăria Craiova din partea Pro România), Marin Costache (candidat la primăria Craiova din partea PPU) Janina-Mariana Micu (candidat la primăria Craiova din partea ADN), Antonie Solomon (candidat la primăria Craiova din partea PER), Lucian-Bernd Săuleanu (candidat la primăria Craiova din partea USR-PLUS), Emil-Iulian Mladin (candidat la primăria Craiova din partea Alternativa Dreaptă), Adimaria-Claudia-Luminiţa Simoiu (candidat independent la primăria Craiova din partea PRR)

Alegeri locale 2020. Potrivit Exit Poll, Lia Olguța Vasilescu este favorită

În acest an, la aceste alegeri locale din Craiova, pe primul loc conform primului Exit Poll este Lia Olguța Vasilescu. Lupta cu Antonie Solomin pare, cel puțin potrivit sondajelor, de departe câștigată. De precizat că alegătorii vor vota separat, în cabine închise. După ce a votat, cetățeanul urmează să îndoaie buletinele de vot și să le introducă în urna corespunzătoare. Trebuie neapărat ca pagina albă cu ștampila să rămână în afară. În caz contrat, votul va fi nul.

Ulterior, votantul restituie ștampila președintelui, iar pe buletinul alegătorului se aplică “VOTAT”, ocazie cu care se menționează și data scrutinului. Secțiile din Craiova se vor închide la ora 21:00, iar rezultatele urmează să fie publicate pe parcurs, după cum decurge numărătoarea.

FOTO-ŞOC! ”Am intrat în direct fără să mă îmbrac!” Gafă de proporţii făcută de o...
Loredana Groza, prinsă de paparazzi BEATĂ MANGĂ. Ce alte vedete din România s-au luat la...
FOTO. Anca Țurcașiu, apariții fără inhibiții! Imaginile cu ea la mare, la 50 de ani
GRAVIDA? „Aproape că am căzut din picioare” Anca Serea, declarațiile momentului! E vorba de SARCINA...
Stelistul Chitoșcă și rapidistul Ciuculescu s-au luat la bătaie! Scandal monstru la Survivor România! Imagini...
Alimentul care a fost numit după Benone Sinulescu. Se vinde ca pâinea caldă în România
VIDEO Atenţie, cade! Momentul în care un balcon ticsit de invitaţi se prăbuşeşte pe stânci,...
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Românii din Israel trăiesc în teroare: „Au început să se bată, să împuște poliția, să...
Loredana Groza, prinsă de paparazzi BEATĂ MANGĂ. Ce alte vedete din România s-au luat la...
Cât de mare este PERICOLUL de la Cernobîl după ce a început să FIARBĂ radioactiv...
Dan Bittman, interzis la PRO TV? Artistul a dat totul în vileag! Fanii au rămas...
Nominalizări BOMBĂ la Survivor România. Doi faimoși, în pericol: a ieșit scandal uriaș
După primul satelit și primul om în spațiu, rușii mai dau o lovitură. E uluitor...
Veste ȘOC în România: A fost GĂSITĂ MOARTĂ
Cele mai comune 4 greşeli pe care bărbații le fac în dormitor
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Povestea antreprenoarei care a creat împreună cu soţul său un adevărat imperiu în România. Totul...
Inchide