Alegeri locale Iași. Răsturnare de situație: Și Cosette Chichirău își proclamă victoria. Mihai Chirică, noul primar, potrivit liberalilor – VIDEO

Alegeri locale Iași. Răsturnare de situație: Și Cosette Chichirău își proclamă victoria. Mihai Chirică, noul primar, potrivit liberalilor - VIDEO
Publicat: 27/09/2020, 23:00
Actualizat: 27/09/2020, 23:31

A început numărătoarea inversă pentru mult așteptatele alegeri locale din Iași. Pe primul loc, conform primului Exit Poll, este Mihai Chirică. Este, la prima vedere, favorit. Votarea va avea loc duminică, 27 septembrie, între orele 07.00-21.00.

UPDATE, ORA 23:00

„Primele rezultate din secții arată căsuntem înaintea lui MihaiChirică și a caracatiței pesedisto-peneliste!”, a declarat Cosette Chichirău, candidat la Primăria Iași din partea USR-PLUS.

Publicată de Cosette Chichirău pe Duminică, 27 septembrie 2020

UPDATE, ORA 21:00

Liberalii susțin că Mihai Chirică este noul primar al orașului Iași. Momentan se pare că niciun partid nu a solicitat un exit poll la Iași.

UPDATE, ORA 20:00

Cu o oră înainte de terminarea votului, în județul Iași erau înregistrați 286.655 de votanți dintre cele aproape 800.000 de cetățeni cu drept de vot, respectiv 35,4%.

UPDATE, ORA 19:00

În Iași, prezența a ajuns la 24,1% față de 29% în 2016. Până la ora 19.00 votaseră 77.708 de alegători, cu peste 10.500 de persoane mai puțin decât în 2016, anunță ziaruldeiasi.ro.

UPDATE, ORA 18:00

Cosette Chichirau, contracandidatul lui Mihai Chirică, din partea USR-PLUS:

„A fost o campanie excelentă. Ştim cu toţii cu siguranţă că valorile noastre au câştigat, că ieşenii ne susţin. E o zi frumoasă. Sperăm să iasă câţi mai mulţi la vot. Miracolul ieşean, sper că Iaşiul să fie o mândrie pentru România şi nu o ruşine. Vrem să ne mândrim că sunt aici şi să realizăm potenţialul nostru. Mă duc să votez pentru miracolul ieşean. Haideţi să ieşim cât mai mulţi la vot şi diseară să declarăm victorie. Am votat pentru miracolul ieşean. Am votat pentru o echipă tânără şi hotărâtă. Am votat pentru eliminarea corupţiei şi cumetriilor din Primăria Iaşi şi din Consiliul Judeţean, şi de la preşedinţia Consiliului Judeţean. Am votat să avem parcări, creşe şi grădiniţe, să eliminăm poluarea, să avem o viaţă civilizată, am votat pentru locuri de muncă bine plătite pentru ieşeni. Am votat pentru o viaţă civilizată pentru oraşul nostru drag. Diseară vom învinge şi vom începe să punem Iaşiul pe calea pe care ar fi trebuit să fie de foarte mulţi ani. Iaşiul este capitală istorică şi ar trebui să fie un oraş cu care România să se mândrească. Iaşiul trebuie să fie un exemplu pentru toată ţara”.

UPDATE, ORA 17:00

Polițiștii din Iași au avut 50 de intervenţii în legătură cu derularea procesului electoral la Iași. Pe teren sunt detașați 1.000 de polițiști, jandarmi, poliţişti de frontieră şi pompieri. Toate solicitările au fost rezolvate rapid.

UPDATE, ORA 16:00

La ora 16:00, numărul votanților din județul Iași a trecut pragul de 200.000 de persoane. Însă prezența este mai scăzută față de cea de la alegerile locale din 206.

Potrivit ziaruldeiasi.ro, număr votanților din județul Iași, la ora 16.00, era de 205.104 (26% față de 33,6% acum patru ani).

În municipiul Iași, au ieșit la vot, până la ora 16:00, 58.413 alegători (prezență de 18% față de 21,4% 2016).

UPDATE, ORA 15:00

Marius Bodea, candidatul USR la pentru președinția Consiliului Județean Iași, a votat duminică la Liceul „Alexandru Ioan Cuza” din Tătărași.

Am votat pentru schimbare pe toată linia și îi chem și pe ieșeni să meargă la vot, pentru că acum au cu cine, nu trebuie să aleagă răul cel mai mic„, a Marius spus Bodea.

UPDATE, ORA 14:00

Cosette Chichirau, contracandidatul lui Mihai Chirică, a fost întâmpinată cu aplauze și urale la secția unde a votat, la Liceul Alecsandri. Candidatul USR- PLUS a îndemnat la rândul ei oamenii să meargă la vot, pentru „miracolul ieșean” și s-a arătat convinsă că „diseară vom învinge„.

UPDATE, ORA 13:00

Potrivit ziuadeiasi.ro, la o secție de votare din județul Iași nu a votat nicio persoană până la ora 13.00. Conform datelor centralizate în timp real de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) la secția 589 – Școala Gimnazială Măcărești (comuna Prisăcani), prezența este de 0% la ora 13.00, deși pe lista electorală permanentă sunt înscriși 1.693 de alegători. Practic, la această secție nu au votat încă nici măcar membrii secției de votare.

UPDATE, ORA 12:00

Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, și-a exercitat duminică dreptul de vot. Acesta candidează pentru un nou mandat la șefia Consiliului Județean din partea Partidului Social Democrat.

Am votat cu sufletul unui om care timp de 4 ani a uitat ce înseamnă viața de familie, dar a învătat ce înseamnă viața comunității. A fost o goană nebună după bani și proiecte. Am bătut multe recorduri și am enervat mulți adversari politici. Te îndemn și pe tine să votezi pentru ca județul nostru să se dezvolte în continuare. Am onorat promisiunile făcute. Știu ce e de făcut și de acum încolo. Nu lăsa lucrurile la întâmplare. Vino la vot și susține omul faptelor, nu al vorbelor! Iașul are nevoie de oameni pragmatici, cu inițiativă. Doamne ajută”, a declarat Maricel Popa.

UPDATE, ORA 11:00

Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași, a mers și a votat la secția de la Colegiul de Artă Octav Băncilă. A venit însoțit de Costel Alexe, candidatul pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Iași din partea Partidului Național Liberal.

Am trecut prin secție unde am și votat. Emoțiile sunt inevitabile în aceste momente pentru că vorbim de destinul acestei comunități. Am votat pentru ieșeni, pentru o viață mai bună, pentru ceea ce cred că merită cu adevărat, pentru proiectele pe care le-am adus pe masa lor și care au început să devină realitate. Cei care mă vor vota vreau să le mulțumesc. Celor care nu mă vor vota voi fi primarul lor. Le doresc tuturor succes și să ne vedem cu bine la sfârșitul acestei zile”, a spus Mihai Chirică.

UPDATE, ORA 10:00

În primele trei ore de la deschiderea secțiilor,  peste 47.200 de ieșeni au votat în primele trei ore, adică 5,99% din populația care are acest drept.


Mihai Chirică, candidatul PNL, ar urma să obțină 52% din voturile cetățenilor din Iași. Cosette Chichirău, candidatul USR- PLUS, ar urma să obțină doar 16% din voturi. Pe podium mai intră Camelia Gavrilă (PSD), cu 6%.

Alegeri locale Iași. Cine este favorit potrivit Exit Poll

La aceste alegeri locale care vor avea loc în Iași, cetățeanul trebuie să se prezinte, ca întotdeauna, cu actul de identitate sau, după caz, cu documentul care dovedește reședința. Dacă această condiție este îndeplinită, alegătorul va semna lista electorală permanentă, după care va primi buletinul de vot și clasica ștampilă cu mențiunea “VOTAT”.

Nu mai puțin de 13 contracandidați va avea Mihai Chirică în lupta pentru fotoliul de primar. Aceștia sunt: Dorina-Nicolina Isopescu (candidat la primăria Iaşi din partea PMP), Camelia Gavrilă (candidat la primăria Iaşi din partea PSD), Radu Botez (candidat la primăria Iaşi din partea ALDE), Sorin-Avram Iacoban (candidat la primăria Iaşi din partea Pro România), Monica Holicov (candidat la primăria Iaşi din partea RE:START România), Vlad-Corneliu Babă (candidat la primăria Iaşi din partea Partidul Verde), Cristian Cernescu (candidat la primăria Iaşi din partea Alternativa Dreaptă), Ciprian Zamfir (candidat la primăria Iaşi din partea AUR), Cosette-Paula Chichirău (candidat la primăria Iaşi din partea USR-Plus), Daniel Apetrei (candidat la primăria Iaşi din partea PNŢCD), Cătălin Urtoi (candidat la primăria Iaşi din partea PÎRM), Florin-Mircea-Constantin Anghel (candidat la primăria Iaşi din partea PER), Bogdan-Mihai Zamfir (candidat independent la primăria Iaşi).

Alegeri locale 2020. Potrivit Exit Poll, Mihai Chirică este favorit

În acest an, la aceste alegeri locale din Iași, pe primul loc conform primului Exit Poll este Mihai Chirică. Lupta cu Cosette Chichirău pare, cel puțin potrivit sondajelor, câștigată. De precizat că alegătorii vor vota separat, în cabine închise. După ce a votat, cetățeanul urmează să îndoaie buletinele de vot și să le introducă în urna corespunzătoare. Trebuie neapărat ca pagina albă cu ștampila să rămână în afară. În caz contrat, votul va fi nul.

Ulterior, votantul restituie ștampila președintelui, iar pe buletinul alegătorului se aplică “VOTAT”, ocazie cu care se menționează și data scrutinului. Secțiile din Iași se vor închide la ora 21:00, iar rezultatele urmează să fie publicate pe parcurs, după cum decurge numărătoarea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Regula obligatorie pe care românii o vor accepta. Decizia așteptată de milioane de persoane
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Cum vor arăta verighetele pe care Oana Moșneagu și Vlad Gherman le vor purta: "Nu...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Cum a justificat o mamă faptul că și-a tatuat copiii minori în mod repetat?