Alegeri prezidențiale SUA. Donald Trump va contesta victoria lui Joe Biden

Alegeri prezidențiale SUA. Donald Trump va contesta victoria lui Joe Biden
Foto: Captură YouTube.com
Publicat: 06/11/2020, 20:20
Actualizat: 06/04/2021, 15:26

Echipa de campanie a președintelui SUA în exercițiu Donald Trump, a transmis vineri un comunicat în care afirmă că va contesta alegerea lui Joe Biden, catalogând drept „falsă” și „departe de rezultatul final” orice proiecție media care l-ar da câștigător pe rivalul democrat al lui Trump.

Echipa lui Donald Trump: „Aceste alegeri nu s-au încheiat”

Matt Morgan, reprezentant juridic al campaniei lui Donald Trump, spune că alegerile sunt departe de a se fi încheiat, deși mai multe surse media spun că Joe Biden mai este despărțit de funcția de președinte al SUA de doar câțiva electori.

„Aceste alegeri nu s-au încheiat. Prognoza falsă că Joe Biden ar fi câștigător se bazează pe rezultate din patru state care încă sunt departe de final”, a declarat în comunicat Matt Morgan, reprezentant juridic al campaniei lui Donald Trump.

„Georgia se îndreaptă către o renumărare a voturilor, suntem siguri că vor fi găsite voturi colectate impropriu și că în cele din urmă președintele Trump va câștiga. Sunt multe nereguli în Pennsylvania, inclusiv faptul că observatorii noștri au fost împiedicați să aibă acces în locațiile unde se numără. Am avut câștig de cauză în instanță, dar am pierdut timp valoros și nu s-a asigurat transparența la care am fi fost îndreptățiți potrivit legii. În Nevada, se pare că sunt mii de persoane care au trimis în mod incorect voturile prin corespondență. Președintele este pe care să câștige în Arizona, în ciuda faptului că în mod iresponsabil și eronat i se atribuie statul lui Biden de cătree Fox News și Associated Press”, mai scrie în comunicatul echipei de campanie a lui Donald Trump.

Avansul lui Joseph Biden a crescut în statul Nevada

Avansul lui Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat, a crescut în statul Nevada, conform noilor date oficiale, anunţate vineri.

Joseph Biden are acum un avans de 22.076 de voturi în Nevada, după anunţarea rezultatelor din comitatul Clark. Până acum, Biden avea un avans de 11.438 de voturi în Nevada.

Statul Nevada are şase voturi în Colegiul electoral federal.

În momentul de faţă, Joe Biden este creditat, potrivit diverselor proiecţii, cu 253-264 de voturi în Colegiul electoral federal. Pentru a câştiga scrutinul, are nevoie de 270 de voturi în Colegiul electoral federal.

Joseph Biden are şanse foarte mari să obţină victoria în scrutinul prezidenţial din SUA.