• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Alexander Adamescu CONTESTĂ decizia de extrădare

Alexander Adamescu CONTESTĂ decizia de extrădare
Alexander Adamescu a constatat prin apel, în a șasea zi din cele șapte pe care le avea la dispoziție, decizia prin care judecătorii britanici au aprobat extrădarea lui în România, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare. Până la acest moment nu a fost stabilit un termen de judecată.

„Am primit cu tristețe decizia de astăzi a instanței londoneze. Este o decizie greșită și profund nedreaptă. A venit pe fondul unei erori demonstrată a fi neintenționată din partea apărătorilor lui Alexander Adamescu. Avocații pregătesc în aceste momente apelul. Decizia de astăzi nu este executorie și va fi atacată cu apel. Alexander s-a apărat corect, justiția trebuie să fie egală pentru toată lumea și trebuie să ne acorde șansa de a demonstra adevărul”, transmite familia Adamescu, prin intermediul unui comunicat de presă transmis MEDIAFAX de reprezentanții de comunicare, pe 13 aprilie, după ce magistrații au aprobat extrădarea lui.

Decizia judecătorilor nu a fost definitivă, fiind atacată cu apel. O instanță superioară din Marea Britanie va judeca apelul, urmând a se stabili un termen.

La finalul lunii martie, DNA anunța că Alexander Adamescu a fost arestat preventiv după ce, în cadrul procedurii de executare a mandatului european de arestare, avocatul său a prezentat în instanță un document neasumat de Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP).

„Din informațiile primite de la autoritățile britanice a rezultat că, în cursul judecării procedurii de executare a mandatului european de arestare de către o instanță din Marea Britanie, la data de 31 ianuarie 2018, apărătorii inculpatului Adamescu Bogdan Alexander ar fi prezentat în fața instanței de judecată din Londra un document care ar fi fost emis, în aparență, de o instituție din România, respectiv Administrația Națională a Penitenciarelor. Documentul nu a fost însă asumat de Administrația Națională a Penitenciarelor”, arăta DNA.

Ca urmare, pe 2 martie 2018, în cadrul procedurii de executare a mandatului european de arestare, instanța de judecată din Londra a dispus față de Alexander Adamescu înlocuirea măsurii controlului judiciar cu cea a arestării preventive.

Curtea de Apel București a emis pe 6 iunie 2016 un mandat european de arestare pentru Alexander Adamescu, cercetat de procurorii anticorupție pentru săvârșirea a două infracțiuni de dare de mită. În baza acestui mandat, având în vedere că Alexander Adamescu se află în Marea Britanie, a fost inițiată procedura de predare a acestuia.

Inchide