Alexandru Cordoș a sunat-o pe fiica sa și i-a cerut să înapoieze mita, după ce a aflat de percheziții. Acum, senatorul, soția și fiica sa dau explicații la DNA

Alexandru Cordoș a sunat-o pe fiica sa și i-a cerut să înapoieze mita, după ce a aflat de percheziții. Acum, senatorul, soția și fiica sa dau explicații la DNA
Publicat: 23/04/2015, 16:35
Actualizat: 23/04/2015, 20:05

Conform sursei citate, în acest moment, atât senatorul, cât și soția și fiica sa se află în sediul Direcției Naționale Anticorupție Cluj și sunt audiați.

În urma audierilor, procurorii vor stabili dacă se impune reținerea soției lui Cordoș și a fiicei lor.

În legătură cu acest caz, senatorul Cordoș a afirmat, joi, corepondentului MEDIAFAX: „Am încredere că aceste acuzații nu sunt adevărate, am încredere în soția mea, în familia mea. Faptul că lucrează la Resurse Umane, sigur că este obligată să vorbească cu multă lume, dar eu cred că aceste lucruri justiția le va dovedi că nu sunt adevărate. În ceea ce mă privește, nu am nicio legătură cu aceste lucruri, este expunerea omului politic întotdeauna în această situație”.

Procurorii DNA au făcut, joi, percheziții la Spitalul Județean Cluj, între cei vizați aflându-se și soția senatorului Alexandru Cordoș, Mihaela Cordoș, dar și parlamentarul, în mod indirect, dosarul vizând infracțiuni de trafic de influență pentru ca opt persoane să obțină locuri de muncă la instituții publice.

Conform unor surse judiciare, Mihaela Lucia Cordoș a promis, în schimbul mai multor foloase materiale și sume de bani, că va ajuta cel puțin opt persoane să obțină locuri de muncă în instituții publice. Astfel, aceasta se lăuda cu funcția deținută de soțul său și cerea sume de bani cuprinse înse 800 de euro și 10.000 de lei.

Oamenii legii au indicii că la faptele de trafic de influență săvârșite de Mihaela Lucia Cordoș a participat și parlamentarul Alexandru Cordoș.

Conform sursei citate, în perioada 2013 – decembrie 2014, Mihaela Lucia Cordoș a cerut foloase materiale de la opt persoane pentru ca acestea să obțină funcții în instituții ale statului.

Mai exact, soția senatorului se lăuda că are cunoștințe la nivelul conducerii Spitalului Clinic Județean Cluj sau a Inspectoratului Școlar Județean Cluj, ea promițând unor persoane că, în schimbul bunurilor, le va obține posturi sau locuri de muncă precum cele de: profesor suplinitor, jurist sau asistentă medicală.

Astfel, Mihaela Cordoș a promis unei persoane că, în schimbul unor foloase necuvenite, îi va obține un post de profesor suplinitor la o școală în Cluj-Napoca, promisiunea fiind făcută în condițiile în care femeia spunea că soțul său, senatorul Alexandru Cordoș, se bucură de influență asupra inspectorului școlar general de la ISJ Cluj și că va interveni personal la acesta pentru a-i obține locul de muncă promis.

Într-o altă situație, soția parlamentarului i-a promis unei persoane că, în schimbul a 3.000 lei, o va ajuta să promoveze examenul pentru ocuparea postului de jurist la Spitalul Clinic Județean Cluj-Napoca.

Surse din cadrul anchetei au adăugat că altor patru persoane le-a promis, în schimbul a 800 și 1.500 de euro, că, prin traficarea influenței de care se bucură sau afirmă că se bucură asupra membrilor comisiilor de corectare/evaluare la examenele pentru ocuparea posturilor în cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj, vor obține un post de asistentă medicală încadrată pe perioadă nedeterminată.

De asemenea, Mihaela Cordoș a făcut demersuri pe lângă persoane cu funcții de conducere din cadrul Casei Județene de Pensii Cluj pentru angajarea temporară a unei persoane în cadrul acestei instituții publice.

În cadrul perchezițiilor, procurorii au solicitat documente de la Serviciul Resurse Umane al Spitalului Județean Cluj.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, Monica Costin, a declarat, joi, că procurorii DNA au controlat modul de organizare a concursurilor de ocupare a unor posturi în cadrul instituției și de întocmire a dosarelor de pensii și pentru persoanele cu handicap.

„O echipă de la DNA a făcut, joi, un control la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj privind organizarea concursurilor de ocupare a unor posturi în cadrul instituției și întocmirea dosarelor de pensionare și a celor de handicap. Au solicitat și documente, dar nu știu ce perioadă au vizat aceste documente”, a spus Costin.

Potrivit acesteia, Mihaela Cordoș, soția senatorului Alexandru Cordoș este angajată ca funcționar referent, la Serviciul de Resurse Umane al spitalului, de circa 20 de ani.

Surse din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj au declarat corespondentului MEDIAFAX că Mihaela Cordoș a făcut parte de mai multe ori din comisii de organizare a unor concursuri de posturi organizate în cadrul unității medicale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”