Alexandru Rafila dezvăluie cum l-a convins Marcel Ciolacu să candideze pe listele PSD: „Are vorbele la el”/ De ce nu a votat-o pe Viorica Dăncilă

Alexandru Rafila dezvăluie cum l-a convins Marcel Ciolacu să candideze pe listele PSD: „Are vorbele la el”/ De ce nu a votat-o pe Viorica Dăncilă
Alexandru Rafila, anunț teribil după cele 6.481 de cazuri de coronavirus raportate astăzi de GCS: “Dublarea vine în maxim o lună!”
Publicat: 16/10/2020, 23:08

Medicul Alexandru Rafila, cel care va deschide listele PSD pentru Camera Deputaților după ce a intrat recent intrat în partid, a declarat că nu a votat-o pe Viorica Dăncilă la alegerile prezidenţiale din 2019, pentru că sunt mai multe abilități importante pe care ar trebui să le aibă președintele României și pe care nu le-a regăsit în cazul fostului premier PSD. Despre Marcel Ciolacu, Rafila a spus că „este adaptabil și că „are vorbele la el”. 

Alexandru Rafila  despre Viorica Dăncilă: Credibilitatea pentru reprezentarea unei ţări cum este România nu cred că era cea potrivită

„Nu am votat-o pe Viorica Dăncilă. Dumneavoastră aţi fi votat cu Viorica Dăncilă dacă eraţi membru al PSD? Nu puteam. Viorica Dăncilă este o persoană respectabilă, nu am absolut nimic cu dânsa, dar, această calitate de preşedinte al partidului, de prim-ministru, trebuie ocupată – mai ales dacă vorbim de un partid mare – de o persoană are are abilităţi nu numai manageriale, trebuie să aibă o cunoaştere profundă din mai multe domenii şi trebuie să aibă abilităţi de comunicare. Ori aceste trei elemente i-au lipsit, din punctul meu de vedere, Vioricăi Dăncilă şi, în lipsa lor, credibilitatea mai ales pentru reprezentarea unei ţări cum este România nu cred că era cea potrivită”, a declarat Alexandru Rafila.

Rafila dezvăluie cum l-a convins Marcel Ciolacu să candideze pe listele PSD

Întrebat dacă a regăsit aceste calităţi la Marcel Ciolacu, Rafila a precizat că l-a cunoscut doar recent pe liderul PSD, dar o parte dintre aceste calităţi le-a găsit la el. „Domnul Ciolacu este un om deschis, care este foarte rapid adaptabil situaţiilor cu care se confruntă, are vorbele la el, are seriozitate şi mi s-a părut că – cel putin în raport cu mine – absolut tot ceea ce am discutat a avut o urmare firească”, a mai declarat Rafila. Acesta va candida la alegerile parlamentare pe listele PSD, urmând a ocupa prima poziţie pentru Camera Deputaţilor.

Reprezentantul OMS a participat la protestele din Piața Victoriei împotriva modificării Legilor Justiției de către guvernul PSD condus de Grindeanu

Întrebat dacă ar mai ieși la prosteste într-o situație similară, Rafila a spus că nu va ezita, că nu se consideră un om înrolat politic ci că va face întotdeauna ceea ce îi dictează conștiința, chiar dacă printre șefii partidului se numără Sorin Grindeanu, cel împotriva căruia protestase.

Ludovic Orban despre anunțul candidaturii lui Alexandru Rafila din partea PSD la alegerile parlamentare

Premierul Ludovic Orban a comentat joi seară, la Digi24, anunțul candidaturii lui Alexandru Rafila din partea PSD la alegerile parlamentare că acesta a luat o decizie greșită într-un moment în care e nevoie de fiecare specialist în „bătălia” cu COVID-19.

„S-a schimbat cu ceva PSD? Nu s-a schimbat cu nimic. Cu o floare nu se face primăvară. Nu-i cunosc abilitățile politice ale domnului Rafila. Cred că locul domnului Rafila nu este în PSD. Mi se pare că a luat o decizie greșită și într-un moment în care, hai să fim cinstiți, e nevoie de fiecare specialist în această bătălie, și oarecum intrarea în politică, mai ales de pe poziția de repezentant al României în OMS și de om care este extrem de activ implicat în consiliul de suport tehnico-științific și în alte structuri. E decizia fiecărui om, ea va fi judecată de oameni. Pe de altă parte, PSD rămâne tot PSD”, a declarat liderul PNL, Ludovic Orban, la Digi 24.

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, s-a înscris în PSD și va candida la alegerile parlamentare pe listele partidului. Potrivit discuțiilor din partid, Alexandru Rafila va deschide lista PSD pentru Camera Deputaților în București.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un studiu arată că vitamina D ar putea crește rezistența la cancer