ALTERNATIVĂ. Drum dintre judeţele Prahova şi Braşov, modernizat pentru a ușura aglomerația de pe Valea Prahovei

ALTERNATIVĂ. Drum dintre judeţele Prahova şi Braşov, modernizat pentru a ușura aglomerația de pe Valea Prahovei
MEDIAFAX FOTO
Publicat: 19/05/2020, 22:03

Ofertele de contractare a serviciilor de realizare a studiului de fezabilitate pentru reabilitarea DJ 102 I, Valea Doftanei, judeţul Prahova – Brădet, judeţul Braşov, au fost deschise, marţi, drumul urmând să fie, după modernizare, o alternativă la aglomeraţia de pe Valea Prahovei.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, au fost deschise ofertele pentru contractarea serviciilor de realizare a studiului de fezabilitate pentru proiectul „Reabilitarea şi modernizarea DJ 102 I, Valea Doftanei, judeţul Prahova – Brădet, judeţul Braşov”.

Drumul se doreşte o alternativă pentru aglomeraţia de pe Valea Prahovei.

Practic, două tronsoane de drum de aproximativ 24 de km în total vor fi reabilitate, acestea aparţinând de Consiliul Judeţean Prahova şi de Consiliul Judeţean Braşov.

Drumul Judeţean 102 I Valea Doftanei, judeţul Prahova – Brădet, judeţul Braşov este în mare parte neasfaltat, cu sectoare de drum forestier, iar investiţia presupune atât exproprieri de terenuri, cât şi relocare de utilităţi.

„Conform estimărilor, până la sfârşitul anului se doreşte demararea procedurii de achiziţie publică privind achiziţia lucrărilor de execuţie pentru „Reabilitarea şi modernizarea DJ 102 I, Valea Doftanei, judeţul Prahova – Brădet, judeţul Braşov”. Achiziţia presupune studiul topografic, studiul geotehnic, planul de situaţie pe ridicare topografică, studiul de trafic, studiul hidraulic şi hidrogeologic, documentaţia pentru scoaterea din circuitul forestier, expertiza tehnică, studiul de fezabilitate, certificate de urbanism, avize, acorduri şi studii specifice”, se arată în comunicatul citat.

Se estimează că realizarea acestor studii va fi de patru luni, iar valoarea estimată este de 2.873.805 lei, fără TVA.

Finanţarea obiectivului de investiţii va fi asigurată de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei şi se va realiza prin Compania Naţională de Investiţii, în cadrul Programului Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase