AMBASADA CHINEI în România răspunde acuzațiilor: ”Reprezentantul părții americane, cu atitudinea arogantă, provoacă prin comportamentul său relațiile chino-române”/ HUAWEI: ”Noi am fost mereu aproape de români, la bine, dar mai ales la greu”

AMBASADA CHINEI în România răspunde acuzațiilor: ”Reprezentantul părții americane, cu atitudinea arogantă, provoacă prin comportamentul său relațiile chino-române”/ HUAWEI: ”Noi am fost mereu aproape de români, la bine, dar mai ales la greu”
Publicat: 03/04/2020, 17:07
Actualizat: 03/04/2020, 17:20

Ambasada Chinei în România răspunde acuzațiilor făcute de Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, potrivit cărora donațiile făcute de Partidul Comunist Chinez și companiile chineze  statului român sunt deghizate și pun în pericol securitatea națională.

Ambasada Chinei în România a publicat un comunicat intitulat ”Sfaturi pentru Ambasadorul SUA în România”, pe pagina de Facebook.

”Recent, Ambasadorul SUA în România a făcut din nou observații iresponsabile, calomniind fără scrupule China și companiile chineze. Datoria unui diplomat ar trebui să fie dezvoltarea relației dintre propria țară și țara gazdă, nu să amestece politica externă a țării gazdă și afecteze relația dintre țara gazdă și alte țări. Reprezentantul părții americane, cu atitudinea arogantă, provoacă prin comportamentul său relațiile chino-române, defăimează răutăcios companiile chineze, un astfel de comportament nu reprezintă demnitatea unei mari puteri și este demn de dispreț.
Virusul este dușmanul comun al întregii omeniri. Pe măsură ce întreaga lume luptă mână-n mână împotriva epidemiei, suntem impresionați în fiecare zi de dăruirea și dedicația personalului medical, bucurându-ne de forța și bunătatea oamenilor obișnuiți. Sperăm că reprezentantul american va arăta mai mult spirit umanitar, nu își va pierde conștiința și rațiunea, nu-i va înjunghia în spate pe bunii făcători și nu va încerca să creeze probleme pentru alții.”

O reacție a apărut din partea companiei Huawei după ce ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, a criticat China pentru că donează măști medicale cu însemnele companiei.

”Având un istoric al activității noastre în România de 18 ani, cu 2.300 de angajați competenți, bărbați și femei, considerăm că este de datoria noastră să dăm dovadă de responsabilitate în perioada dificilă pe care o traversează România în aceste momente. În toate aceste decenii de muncă intensă răsplătită cu succese pe măsură, posibile în special datorită angajaților români, noi cei de la Huawei am fost mereu aproape de România și români, la bine dar mai ales la greu”, a transmis compania Huawei ca răspuns la acuzațiile lui Zuckerman.

Reacțiile au venit, în urma acuzațiilor făcute de Ambasadorul SUA în România cu privire la donarea ”deghizată” făcută de Partidul comunist Chinez statului român , Excelența Sa afirmând că a avertizat statul roman despre punerea în pericol a securității naționale. Declarația ambasadorului Zuckerman, a fost făcută la întâlnirea anuală a membrilor Camerei de Comerţ Americane din România

”Din păcate, prădătorii şi actorii negativi încă pândesc în aceste vremuri de vulnerabilitate. Rusia şi China au încercat să folosească această oportunitate pentru a răspândi minciuni despre Statele Unite, România, COVID-19 şi comportamentul propriilor guverne”.

– ”Faptul că Partidul Comunist Chinez s-ar folosi de moartea a mii de europeni pentru a înmâna măşti de marcă Huawei deghizate în donaţii umanitare este inadmisibil. I-am avertizat pe prietenii mei români şi înainte, şi o voi face şi acum: aceasta este o companie căreia nu i se poate încredinţa securitatea dumneavoastră naţională şi care vă va pune în pericol libertatea”.

”Comportamentul de înşelăciune, confuzie şi lipsa de transparenţă a Partidului Comunist Chinez a venit cu un preţ mortal pentru întreaga lume”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Legea care se aplică OBLIGATORIU în orice bloc din România. Asociațiile de PROPRIETARI nu o...
Muncă până la moarte. Raportul real dintre speranța de viață și vârsta de pensionare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață